Recente wijzigingen in de gebruikersinterface van Analytics kunnen van invloed zijn op de instructies in dit Help-artikel. Lees deze blogpost voor meer informatie. Binnenkort volgen updates van het Helpcentrum.

Google Analytics Opt-out Browser Add-on

Websitebezoekers die niet willen dat hun gegevens door Google Analytics worden gebruikt, kunnen de Google Analytics Opt-out Browser Add-on installeren. Deze add-on laat de JavaScript-code van Google Analytics (ga.js, analytics.js en dc.js) die op websites wordt uitgevoerd, weten dat gegevens over bezoeken niet mogen worden gebruikt door Google Analytics. Met de Google Analytics Opt-out Browser Add-on wordt niet voorkomen dat site-eigenaren andere tools gebruiken om siteanalyses uit te voeren.

Als u zich voor Google Analytics voor internet wilt afmelden, gaat u naar de afmeldingspagina voor Google Analytics en installeert u de add-on voor uw browser. Raadpleeg de relevante hulpbronnen van uw specifieke browser voor meer informatie over het installeren en verwijderen van de add-on.

Updates van uw browser of besturingssysteem kunnen effect hebben op de functionaliteit van de Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Meer informatie over het beheren van add-ons voor Chrome vindt u hier. Als u een andere browser dan Chrome gebruikt, neemt u rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van uw browser om te bepalen of add-ons naar behoren werken in de browserversie die u gebruikt.

De nieuwste versies van Internet Explorer laden soms de Google Analytics Opt-out Browser Add-on nadat er gegevens naar Google Analytics zijn verzonden. Daarom stelt de add-on op uw computer cookies in als u Internet Explorer gebruikt. Deze cookies zorgen ervoor dat alle verzamelde gegevens onmiddellijk worden verwijderd van de verzamelserver. Ga wel na of cookies van derden op uw computer niet worden uitgeschakeld voor Internet Explorer. Als u uw cookies verwijdert, stelt de add-on binnen korte tijd nieuwe cookies in om ervoor te zorgen dat de browser-add-on van Google Analytics volledig functioneel blijft.

De Google Analytics Opt-out Browser Add-on voorkomt niet dat er gegevens naar de website zelf worden verzonden of dat gegevens op andere manieren naar verschillende services voor webanalyse worden verzonden.