Google Analytics Opt-out Browser Add-on

Als u niet wilt dat uw site-activiteit beschikbaar is voor Google Analytics, kunt u de Google Analytics Opt-out Browser Add-on installeren. De add-on voorkomt dat de JavaScript-code van Google Analytics (ga.js, analytics.js en dc.js) die op websites wordt uitgevoerd, informatie over bezoekactiviteit deelt met Google Analytics.

Het gebruik van de Google Analytics Opt-out Browser Add-on voorkomt niet dat site-eigenaren andere tools gebruiken om site-statistieken te meten. De Google Analytics Opt-out Browser Add-on voorkomt niet dat er gegevens naar de website zelf worden verzonden, of dat gegevens op andere manieren naar verschillende services voor webanalyse worden verzonden.