Fordelene ved automatisk merking i Google Ads

Gode grunner til at du bør bruke automatisk merking i Google Ads når det er mulig.

Det er en rekke fordeler forbundet med å bruke automatisk merking i Google Ads sammenlignet med å bruke manuell merking. Her er noen eksempler:

Hvis du trenger å bruke manuell merking, men likevel ønsker å utnytte fordelene med automatisk merking, kan du velge alternativet for overstyring av automatisk merking.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Rapportering for automatisk merking kontra manuell merking

Manuell merking kan bare levere data for følgende dimensjoner: Kampanje, Kilde, Medium, Innhold, Søkeord. Når du bruker automatisk merking, ser du imidlertid data for mange flere dimensjoner, inkludert:

• Søkeordsamsvartype (hvordan søkeordet ditt faktisk ble knyttet til søket)
  • Annonsegruppe (annonsegruppen som er tilknyttet søkeordet/reklamen og klikket)
  • Endelig nettadresse (endelig nettadresse for Google Ads)
  • Annonseformat (tekst, banner, video)
  • Nettverk for annonsedistribusjon (Google Søk)
  • Plasseringsdomene (domenet i innholdsnettverket der annonsene dine ble vist)
  • Google Ads-kunde-ID (det unike tredelte nummeret som er tildelt til Google Ads-kontoen din)

Når du bruker automatisk merking, får du mer innholdsrike data enn med manuell merking i disse rapportene:

• Time på dagen
  • Plasseringer (der annonsene dine i innholdsnettverket ble plassert)
  • Søkeordplassering (plasseringen der annonsen din ble vist på Google Søk)
  • Målretting mot Displaynettverket
  • Videokampanjer
  • Shopping-kampanjer

I tillegg må du bruke automatisk merking for å få tilgang til alle fremtidige rapporteringsfunksjoner og annonseenheter.

Slik finner du ut om du bruker manuell merking

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Kolonner-ikonet øverst i tabellen, og klikk deretter på Endre kolonner.
  4. Klikk på Attributter, og merk av ved siden av Endelig nettadresse.
  5. Klikk på Bruk.

Hvis noen av nettadressene i Endelig nettadresse-kolonnen inneholder en eller flere av søkeparameterne nedenfor, bruker du manuell merking:

• utm_source
  • utm_medium
  • utm_campaign
  • utm_content
  • utm_term

Hvis den endelige nettadressen for eksempel er www.example.com, kan den endelige manuelt merkede versjonen se slik ut:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=camp1&utm_term=keyword&utm_content=creative