Voordelen van Google Ads-autotagging

Waarom het belangrijk is om Google Ads-autotagging te gebruiken wanneer dit mogelijk is.

Het gebruik van Google Ads-autotagging biedt een aantal voordelen ten opzichte van handmatige tagging. Dit zijn de voordelen:

Als het noodzakelijk is handmatig te taggen, maar u toch de voordelen van autotagging wilt benutten, kunt u de optie autotagging overschrijven selecteren.
In dit artikel:

Rapportage bij autotagging versus rapportage bij handmatig taggen

Met handmatig taggen kunnen uitsluitend gegevens worden verkregen voor de volgende dimensies: campagne, bron, medium, content, zoekwoord. Maar wanneer u autotagging gebruikt, kunt u gegevens zien voor verscheidene extra dimensies, onder andere:

• Query-zoektype (hoe uw zoekwoord werkelijk overeenkwam met de zoekopdracht)
  • Advertentiegroep (de advertentiegroep die gerelateerd is aan het zoekwoord/de advertentie en klik)
  • Uiteindelijke URL (uiteindelijke URL van Google Ads)
  • Advertentie-indeling (tekst, display, video)
  • Advertentiedistributienetwerk (Google Zoeken)
  • Plaatsingsdomein (het domein in het contentnetwerk waarin uw advertenties werden getoond)
  • Klant-ID voor Google Ads (het unieke driedelige getal dat aan uw Google Ads-account is toegewezen)

Wanneer u autotagging gebruikt, krijgt u in de volgende rapporten gedetailleerdere gegevens dan wanneer u handmatige tagging gebruikt:

• Uur van de dag
  • Plaatsingen (waar uw advertenties op het inhoudsnetwerk werden geplaatst)
  • Zoekwoordpositie (op welke positie op Google Zoeken uw advertentie is weergegeven)
  • Displaytargeting
  • Videocampagnes
  • Shopping-campagnes

Bovendien zullen alle rapportfuncties en advertentieblokken die in de toekomst beschikbaar worden gesteld, alleen beschikbaar zijn wanneer u autotagging gebruikt.

Hoe u kunt zien of u handmatig taggen gebruikt

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Klik op het pictogram Kolommen bovenaan de tabel en klik vervolgens op Kolommen aanpassen.
  4. Klik op Kenmerken en vink het selectievakje naast Uiteindelijke URL aan.
  5. Klik op Toepassen.

Als een van de URL's in de kolom Uiteindelijke URL een of meer van de volgende queryparameters bevat, gebruikt u handmatige tagging:

• utm_source
  • utm_medium
  • utm_campaign
  • utm_content
  • utm_term

Als de uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com is, ziet de handmatig getagde versie er ongeveer zo uit:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=camp1&utm_term=keyword&utm_content=creative