Google Adsin automaattisen taggauksen edut

Miksi Google Adsin automaattista taggausta kannattaa käyttää aina kun mahdollista?

Google Adsin automaattisella taggauksella on useita etuja manuaalisen taggaukseen verrattuna:

• Sinun ei tarvitse tagata jokaista lopullista URL-osoitetta manuaalisesti.
  • Vältät virheet, joita usein tapahtuu, kun tageja lisätään manuaalisesti jokaiseen URL-osoitteeseen. Esimerkiksi utm_source=Google on eri tagi kuin utm_source=google.
  • Voit tuoda Analytics-tavoitteita ja ‑tapahtumia Google Adsin konversioseurantaan.
  • Voit käyttää tarkempia Analytics-raportteja (lisätietoja alla).
Jos sinun on käytettävä manuaalista taggausta, mutta haluat hyödyntää myös automaattisen taggauksen etuja, voit valita automaattisen taggauksen ohituksen.
Artikkelin aiheet:

Automaattisen taggauksen ja manuaalisen taggauksen raportointierot

Manuaalisella taggauksella saadaan tietoja vain näistä ulottuvuuksista: kampanja, liikenteen lähde, tulotapa, sisältö ja avainsana. Jos käytät automaattista taggausta, näet useisiin muihin ulottuvuuksiin liittyviä lisätietoja. Niitä ovat:

• kyselyn hakutyyppi (kuinka hyvin avainsana todellisuudessa täsmäsi hakulausekkeeseen)
  • mainosryhmä (avainsanaan/mainokseen ja klikkaukseen liittyvä mainosryhmä)
  • lopullinen URL (Google Adsin lopullinen URL-osoite)
  • mainosmuoto (Teksti-, Display- tai Videomainos)
  • mainosten jakeluverkosto (Google-haku)
  • sijoittelun verkkotunnus (sen sisältöverkoston verkkotunnus, jossa mainoksesi näytettiin)
  • Google Ads-asiakastunnus (ainutkertainen kolmiosainen luku, joka on määritetty Google Ads- tilillesi).

Jos käytät automaattista taggausta, näet seuraavissa raporteissa enemmän dataa kuin mitä näkisit manuaalista taggausta käyttämällä:

• kellonaika
  • sijoittelut (kohteet, joihin sisältöverkostoon lisättävät mainoksesi sijoitettiin)
  • avainsanojen sijainnit (sijainti, jossa mainoksesi näytettiin Google-haussa).
  • Display-verkostokohdistus
  • videokampanjat
  • Shopping-kampanjat

Huomaa myös, että voit käyttää kaikkia myöhemmin lisättäviä raportointiominaisuuksia ja mainosyksiköitä vain, jos käytät automaattista taggausta.

Mistä tiedän, käytänkö manuaalista taggausta?

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset.
  3. Klikkaa ensin taulukon yläosassa olevaa Sarakkeet-kuvaketta ja sitten Muokkaa sarakkeita.
  4. Klikkaa Attribuutit ja valitse Lopullinen URL ‑kohdan viereinen valintaruutu.
  5. Klikkaa Käytä.

Käytät manuaalista taggausta, jos jokin Lopullinen URL ‑sarakkeessa olevista URL-osoitteista sisältää yhden tai useamman seuraavista kyselyparametreista:

• utm_source
  • utm_medium
  • utm_campaign
  • utm_content
  • utm_term

Jos lopullinen URL on esimerkiksi www.example.com, manuaalisesti tagattu versio voi näyttää esimerkiksi tältä:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=camp1&utm_term=keyword&utm_content=creative