Analysér dine data med rapporten Brugerflow

Se specifikke eksempler på, hvordan rapporten Brugerflow kan give dig indsigt i dine data.

Denne artikel beskriver, hvordan du på forskellige måder kan bruge rapporten Brugerflow til at sammenligne trafikmængder fra forskellige kilder, undersøge trafikmønstrene på dit website og øge effektiviteten på det.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Sammenlign trafikmængde og marketingkanaler

Du kan sammenligne de relative trafikmængder fra forskellige kilder inden for den samme dimension, for eksempel trafikken fra forskellige søgemaskiner, kampagner eller medier. Ved generelle sammenligninger kan du foretage foreløbige vurderinger af, hvilke kanaler der er mest effektive og giver det bedste investeringsafkast.

Hvis for eksempel en bestemt kampagne giver meget mere trafik end en anden, kan du flytte dine ressourcer for at gøre denne kampagne endnu mere synlig. Eller hvis et medium såsom e-mail eller CPC overgår de øvrige, kan du investere mere i det pågældende medium.

Eksempel på Brugerflow, hvor dimensionen Kampagne er valgt
Eksempel på rapporten Brugerflow med dimensionen Kampagne valgt

Hvis du opdager, at en bestemt kilde udkonkurrerer de andre med hensyn til trafikmængde, kan du undersøge denne trafik nærmere ved kun at få vist det pågældende segment. Klik på startdimensionsnoden i den første kolonne og derefter på Se kun dette segment. Dette er ikke det samme som anvendelse af et bruger- eller sessionsbaseret segment, som beskrevet nedenfor.

Når du kun ser på denne trafik, kan du se, om disse brugere følger de stier gennem dit website, som du ønsker, om tilstrækkeligt mange af dem når frem til dine målskærmbilleder, og hvor de forlader dit website.

Juster din analyse med segmenter

Ud over kun at se trafik fra en bestemt kilde kan du gøre visningen endnu mere detaljeret ved at anvende et segment. Hvis du f.eks. ser trafik fra et bestemt land, kan du bruge muligheden Tilstand i Værktøj til segmentoprettelse til kun at få vist brugere fra det pågældende land, som også har fuldført et specifikt mål eller brugt mere end et nærmere defineret beløb. Ved at kombinere sådanne muligheder kan du fokusere på en meget specifik del af din målgruppe.

Anvendelse af et avanceret segment
Sådan anvender du et segment

Mål engagementet

Afhængigt af formålet med dit website ønsker du måske at se, hvor mange sider brugerne besøgte efter startsiden. Går de direkte fra en produktside til betaling uden at foretage yderligere køb? Læser de artikler om internationale nyheder, men ikke om politik eller underholdning?

Start med at definere det minimumsengagement, du ønsker af dine brugere. Brugerflow viser som standard de første tre interaktioner, og funktionen understøtter i øjeblikket op til otte. Du kan tilføje lige så mange, som du vil, for at opfylde dine minimumskrav. Når du har tilføjet det ønskede antal trin, kan du derefter klikke på startdimensionsknuden og bruge muligheden Fremhæv trafik herfra for at se, om trafikken fra den pågældende kilde har nået din minimumstærskel med hensyn til engagement (f.eks. fire eller fem interaktioner).

Fremhævelse af trafikken via Brugerflow
Sådan fremhæver du trafik fra rapporten Brugerflow

Ud over at måle engagementsniveauet kan du se, i hvor høj grad trafikken blev mindre, i takt med at brugerne browsede på dit website. Hvis brugerne ikke bevæger sig så langt frem, som du gerne vil, eller hvis trafikken daler hurtigere, end du havde håbet, kan du overveje at ændre navigationen eller det grafiske design på dit website for at gøre det lettere at navigere mellem siderne og tilføje ekstra opfordringer til handling såsom teasere til relaterede artikler eller produkter eller redigere indholdet på dit website for bedre at fange din målgruppes interesse.

Udforsk dit indhold

Med Brugerflow kan du afklare en række indholdsrelaterede spørgsmål.

A/B-test

Hvis du tester forskellige versioner af en webside, og hver version har sin egen webadresse, kan du se, hvilke sider der virker bedst med hensyn til at fremme engagementet på dit website eller kanalisere trafik til en målside.

Browser og skærmopløsning

Brug Browser eller Skærmopløsning som startdimension, så du kan se, om trafikken er fordelt på browsere og skærmopløsninger som forventet, og om bestemte sider oplever et usædvanligt fald med en bestemt browser eller skærmopløsning. Hvis du bemærker et markant frafald på en bestemt side, bliver siden måske ikke vist korrekt i den pågældende browser eller opløsning. For eksempel bliver din side måske ikke vist korrekt på en mobilbrowser eller i en mindre opløsning, der gør, at links eller knapper bliver svære at se eller helt utilgængelige.

Analyse af stier

Er der bestemte stier på dit website, der er mere populære end andre, og er det i så fald de stier, brugerne helst skal følge? Du har måske en sti i tankerne til dine brugere, f.eks. Startside > Produktside > Indkøbsvogn > Betaling, men du opdager måske en mere populær sti, f.eks. Startside > Produkt > Søgning > Søgeresultater > Søgning > Søgeresultater > Afslutning. Den uventede sti kan f.eks. angive, at brugerne ikke finder de ønskede produkter, eller at din interne søgning ikke viser nyttige resultater.

Du opdager muligvis også en usædvanligt højt frafald fra en ny side, du har introduceret, f.eks. en ny startside eller en ny produktside. Undersøg, om der er designelementer på den nye side, der dækker for links eller kontrolelementer, der giver trafikken mulighed for at strømme til de sider, du ønsker.