Om standardtilskrivningsmodellerne for multikanaltragte

Få oplysninger om, hvordan konverteringskredit tildeles med de forskellige modeller for multikanaltragte.

I Google Analytics er der adgang til nedenstående standardtilskrivningsmodeller i værktøjet til sammenligning af modeller for multikanaltragte. I dette værktøj kan du også oprette dine egne tilpassede modeller.

Standardattributionsmodeller

Ikon for modellen Sidste interaktion Med modellen Sidste interaktion tilskrives hele konverteringsværdien (100 %) den sidste kanal, som kunden interagerede med, før vedkommende foretog et køb eller en konvertering.
Hvornår er denne model nyttig? Hvis formålet med dine annoncer og kampagner er at tiltrække nye kunder på købstidspunktet, eller hvis din virksomhed primært er transaktionsbaseret med en salgscyklus, der ikke involverer en overvejelsesfase, kan modellen Sidste interaktion være velegnet.

Ikon for modellerne Sidste ikke-direkte klik og sidste Google Ads-klik Med modellen Sidste ikke-direkte klik ignoreres direkte trafik, og hele konverteringsværdien (100 %) tilskrives den sidste kanal, som kunden klikkede sig videre fra, før vedkommende foretog et køb eller en konvertering. I Analytics bruges denne model som standard ved tilskrivning af konverteringsværdi i rapporter, der ikke omhandler multikanaltragte.
Hvornår er den nyttig?

Fordi modellen Sidste ikke-direkte klik er den standardmodel, der bruges til rapporter, som ikke omhandler multikanaltragte, udgør den et nyttigt grundlag for sammenligning med resultater fra andre modeller.

Hvis du betragter direkte trafik som trafik fra kunder, der allerede er blevet "hvervet" via en anden kanal, kan det være en fordel at bortfiltrere direkte trafik og fokusere på den sidste marketingrelaterede aktivitet før en konvertering.

Ikon for modellerne Sidste ikke-direkte klik og sidste Google Ads-klik Med modellen Sidste Google Ads-klik tilskrives hele konverteringsværdien (100 %) den sidste Google Ads-annonce, som kunden klikkede på, før vedkommende foretog et køb eller en konvertering.
Hvornår er denne model nyttig? Hvis du vil identificere og kreditere de Google Ads-annoncer, der har ført til flest konverteringer, bør du bruge modellen Sidste Google Ads-klik.

Ikon for modellen Første interaktion Med modellen Første interaktion tilskrives hele konverteringsværdien (100 %) den første kanal, som kunden interagerede med.
Hvornår er den nyttig? Denne model er velegnet, hvis du viser annoncer eller kører kampagner med det formål at skabe indledende opmærksomhed. Hvis dit brand eksempelvis ikke er ret kendt, kan du tilskrive de søgeord eller kanaler, der gjorde kunderne opmærksomme på dit brand, størst værdi.

Ikon for modellen Lineær Med modellen Lineær fordeles kreditten ligeligt på hver enkelt kanalinteraktion på vejen mod en konvertering.
Hvornår er denne model nyttig? Denne model er nyttig, hvis formålet med dine kampagner er at opretholde kontakten til kunden og fastholde vedkommendes opmærksomhed gennem hele salgscyklussen. I så fald er alle berøringspunkter lige vigtige i overvejelsesprocessen.

Ikon for modellen Forældelse Hvis salgscyklussen kun omfatter en kort overvejelsesfase, kan modellen Forældelse være velegnet. Med denne model, som er baseret på konceptet eksponentiel forældelse, tildeles der mest kredit til de berøringspunkter, der forekom tættest på konverteringstidspunktet. Modellen Forældelse har en standardhalveringstid på syv dage, hvilket vil sige, at et berøringspunkt, der forekommer syv dage før en konvertering, tildeles halvt så meget kredit som et berøringspunkt, der forekommer på selve dagen for konverteringen. I henhold til dette princip tildeles et berøringspunkt, der forekommer 14 dage før en konvertering, altså kun 25 % af den kredit, som et berøringspunkt, der forekommer på selve dagen for konverteringen, tildeles. Den eksponentielle forældelse fortsætter inden for tilbagebliksperioden (som standard 30 dage).
Hvornår er den nyttig? Hvis du kører promoveringskampagner af én eller to dages varighed, kan det være en god idé at give mere kredit til interaktioner på de dage, hvor promoveringen er aktiv. I så fald har interaktioner, der har fundet sted en uge før, mindre værdi end berøringspunkter, der er forekommet tættere på tidspunktet for konverteringen.

Ikon for modellen Positionsbaseret Modellen Positionsbaseret giver dig mulighed for at oprette en hybrid af modellerne Sidste interaktion og Første interaktion. I stedet for at give al kreditten til enten den første eller den sidste interaktion, kan du fordele kreditten mellem dem. Typisk tildeles den første og den sidste interaktion 40 % kredit, mens de mellemliggende interaktioner tildeles 20 % kredit.
Hvornår er denne model nyttig? Hvis du tillægger de berøringspunkter, hvor kunderne blev præsenteret for dit brand, og de sidste berøringspunkter, der førte til salg, størst værdi, bør du bruge modellen Positionsbaseret.