Sobre els models d'atribució predeterminats dels MCF

Obteniu més informació sobre com assigna cada model dels MCF el mèrit de conversió

Analytics ofereix els següents models d'atribució predeterminats a l'Eina de comparació de models dels embuts de conversió multicanal (MCF). A l'eina també podeu crear models propis.

Models d'atribució predeterminats

Icona del model Darrera interacció El model Darrera interacció atribueix el 100% del valor de conversió al darrer canal amb el qual hagi interaccionat el client abans de fer una compra o una conversió.
Quan és útil: si les campanyes i els anuncis estan dissenyats per atreure els usuaris en el moment de la compra, o bé si l'objectiu principal de l'empresa són les transaccions i té un cicle de vendes sense fase de deliberació, és possible que el model Darrera interacció sigui l'adequat.

Icona de Darrer clic no directe i de Darrer clic d'AdWords El model Darrer clic no directe ignora el trànsit directe i atribueix el 100% del valor de conversió al darrer canal des del qual el client hagi fet clic abans de fer una compra o una conversió. Analytics utilitza aquest model de manera predeterminada en atribuir un valor de conversió als informes que no siguin d'embut de conversió multicanal.
Quan és útil:

Com que el model Darrer clic no directe és el que s'utilitza de manera predeterminada per als informes que no són d'embut de conversió multicanal, constitueix una referència molt útil per comparar els resultats amb els d'altres models.

A més, si creieu que el trànsit directe és de clients que ja heu guanyat mitjançant un altre canal, és possible que us interessi excloure el trànsit directe i centrar-vos en la darrera activitat de màrqueting abans de la conversió.

Icona de Darrer clic no directe i de Darrer clic d'AdWords El model Darrer clic de Google Ads atribueix el 100% del valor de conversió a l'anunci de Google Ads més recent en què el client hagi fet clic abans de fer una compra o una conversió.
Quan és útil: si voleu identificar els anuncis de Google Ads que hagin generat més conversions i atribuir-hi el mèrit, utilitzeu el model Darrer clic de Google Ads.

Icona del model Primera interacció El model Primera interacció atribueix el 100% del valor de conversió al primer canal amb el qual hagi interaccionat el client.
Quan és útil: aquest model és útil si publiqueu anuncis o feu campanyes per donar-vos a conèixer. Per exemple, si la vostra marca no és gaire coneguda, podeu incloure un prèmium a les paraules clau o als canals que hagin exposat primer els clients a la marca.

Icona del model Lineal El model Lineal atribueix el mateix crèdit a cada interacció de canal que es produeix fins a la conversió.
Quan és útil: aquest model és útil si les campanyes estan dissenyades per mantenir el contacte i la notorietat amb el client durant tot el cicle de vendes. En aquest cas, tots els punts de contacte tenen la mateixa importància durant el procés de deliberació.

Icona del model Decaïment temporal Si el cicle de vendes només té en compte una breu fase de deliberació, el model Decaïment temporal pot ser l'adequat. Aquest model es basa en el concepte de decaïment exponencial i atribueix el mèrit principalment als punts de contacte més propers al moment de la conversió. El model Decaïment temporal té una semivida predeterminada de 7 dies. Això vol dir que un punt de contacte que es produeixi 7 dies abans d'una conversió rebrà la meitat del mèrit d'un punt de contacte que tingui lloc el dia de la conversió. De la mateixa manera, un punt de contacte que es produeixi 14 dies abans de la conversió rebrà una quarta part del valor d'un altre que tingui lloc el dia de la conversió. El decaïment exponencial continua dins del període retroactiu (el valor predeterminat és de 30 dies).
Quan és útil: si feu campanyes promocionals d'un o dos dies, és recomanable donar més valor a les interaccions que hagin tingut lloc durant els dies de la promoció. En aquest cas, les interaccions que s'hagin produït la setmana anterior tindran poc valor en comparació amb els punts de contacte propers al moment de la conversió.

Icona del model Basat en la posició El model Basat en la posició us permet crear un híbrid dels models Darrera interacció i Primera interacció. En comptes d'atribuir tot el mèrit a la primera o a la darrera interacció, el podeu repartir entre totes dues. Un cas habitual és assignar el 40% del mèrit a la primera interacció, el 40% a la darrera, i el 20% a les intermèdies.
Quan és útil: si el que més valoreu són els punts de contacte inicials del client amb la marca i els punts de contacte finals que han generat vendes, utilitzeu el model Basat en la posició.

Recursos relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!