Yleiskatsaus attribuutiomallinnukseen

Määritä hyvitys myynnistä ja konversioista konversioreittien kosketuspisteille

Attribuutiomalli on sääntö tai sääntöjen joukko, joka määrää myyntien tai konversioiden hyvittämisestä konversioreittien kosketuspisteille. Esimerkiksi Analytics Viimeinen klikkaus -malli antaa 100 %:n hyvityksen lopullisille kosketuspisteille (eli klikkauksille), jotka tapahtuvat juuri ennen myyntejä tai konversioita. Ensimmäinen klikkaus -malli puolestaan antaa 100 %:n hyvityksen kosketuspisteille, jotka aloittavat konversioreitit.

Voit käyttää mallinvertailutyökalua vertailemaan eri attribuutiomallien vaikutusta markkinointikanaviesi arvostukseen. Työkalussa kunkin markkinointikanavan laskennallinen konversioarvo (ja konversioiden määrä) vaihtelee käytettävän attribuutiomallin perusteella. Kanavalla, joka pääosin käynnistää konversioreitit, on korkeampi konversioarvo Ensimmäinen klikkaus -attribuutiomallin mukaan kuin sillä olisi Viimeinen klikkaus -attribuutiomallin mukaan.

Esimerkki attribuutiomallinnuksesta

Asiakas löytää sivustosi klikkaamalla jotakin Google Ads ‑mainostasi. Hän palaa viikkoa myöhemmin klikkaamalla linkkiä sosiaalisessa verkostossa. Hän palaa samana päivänä kolmannen kerran sähköpostikampanjasi kautta, ja muutamaa tuntia myöhemmin hän palaa jälleen suoraan ja tekee ostoksen.

Last Interaction model icon Viimeinen klikkaus -attribuutiomallin mukaan viimeinen kosketuspiste, eli tässä tapauksessa suora kanava, saisi 100 % myyntihyvityksestä.

Viimeinen epäsuora klikkaus- ja Viimeinen AdWords-klikkaus ‑mallin kuvakeViimeinen epäsuora klikkaus -attribuutiomallissa kaikki suora liikenne ohitetaan ja 100 % myyntihyvityksestä kirjataan viimeiselle kanavalle, jota asiakas klikkasi ennen konversion tuottamista (tässä tapauksessa sähköpostikanavalle.

Viimeinen epäsuora klikkaus- ja Viimeinen AdWords-klikkaus ‑mallin kuvakeViimeinen Google Ads ‑klikkaus -attribuutiomallissa viimeinen Google Ads ‑klikkaus, eli tässä tapauksessa ensimmäinen ja ainoa maksullisen haun kanavan klikkaus, saisi 100 % myyntihyvityksestä.

First Interaction Model icon Ensimmäinen klikkaus -attribuutiomallissa ensimmäinen kosketuspiste, eli tässä tapauksessa maksullisen haun kanava, saisi 100 % myyntihyvityksestä.

Linear model icon Lineaarisessa attribuutiomallissa jokainen konversioreitin kosketuspiste, eli tässä tapauksessa maksullinen haku, sosiaalinen verkosto, sähköposti ja suora kanava, saisivat jokainen yhtä suuren myyntihyvityksen (kukin 25 %).

Time Decay model icon Aikavaikutus-attribuutiomallissa myyntiä tai konversiota ajallisesti lähinnä olevat kosketuspisteet saavat eniten hyvitystä. Tässä myyntitapahtumassa suora ja sähköpostikanava saisivat eniten hyvitystä, koska asiakas reagoi niihin muutama tuntia ennen konversiota. Sosiaalinen verkosto -kanava saisi vähemmän hyvitystä kuin suora tai sähköpostikanava. Koska maksullisen haun interaktio tapahtui viikkoa aiemmin, kyseinen kanava saisi huomattavasti vähemmän hyvitystä.

Position-based model icon Sijaintipohjaisessa attribuutiomallissa 40 % hyvityksestä osoitetaan ensimmäiselle ja viimeiselle klikkaukselle, ja loput 20 % hyvityksestä jaetaan tasan keskimmäisten interaktioiden kesken. Tässä esimerkissä maksullisen haun kanava ja suora kanava saisivat kukin 40 % hyvityksen ja sosiaalisen verkoston kanava ja sähköpostikanava saisivat kummatkin 10 % hyvityksen.

Aiheeseen liittyvät resurssit