[UA] Realtime-rapporten

Dit artikel gaat over Realtime-rapporten in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Realtime rapport voor informatie over het Realtime rapport in Google Analytics 4.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Welke gegevens worden weergegeven

Er zijn 6 rapporten: Overzicht, Locaties, Verkeersbronnen, Content (of Schermen voor de property's van mobiele apps), Gebeurtenissen en Conversies. In al deze rapporten wordt het volgende weergegeven (van links naar rechts):

• het aantal actieve gebruikers;
  • het aantal hits tijdens de meest recente periode van dertig minuten;
  • het aantal hits tijdens de meest recente periode van zestig seconden.

Klik op een willekeurige dimensie in de rapporten om een realtime segment toe te passen op basis van die dimensie. U kunt ook een waarde invoeren in het zoekvak om een realtime segment aan die waarde toe te voegen. Segmenten blijven behouden terwijl u door de Realtime-rapporten klikt. Houd er rekening mee dat standaardsegmenten niet van toepassing zijn op Realtime.

Overzichtsrapport

Het realtimerapport 'Overzicht' geeft de tien pagina's weer waarop gebruikers het meest actief zijn, de bron voor de gebruikers op elk van de pagina's en het aantal actieve gebruikers op elk van de pagina's. Actieve gebruikers zijn gebruikers die de afgelopen vijf minuten een hit naar Analytics hebben gestuurd. Actieve gebruikers per pagina is het aantal gebruikers die hun meest recente hit vanaf die pagina hebben verstuurd.

Het rapport bevat ook de verwijzingen voor actieve gebruikers en de pagina's van waaruit deze gebruikers uw site zijn binnengekomen, evenals hun geografische locaties. Als u bijvoorbeeld een eendaagse campagne uitvoert, kunt u zien hoeveel actieve gebruikers zijn doorverwezen via die campagne, of ze via de juiste bestemmingspagina('s) zijn binnengekomen en waar ze zich bevonden.

Het gedeelte Beste verkeer van socialmedia-sites maakt gebruik van dezelfde sociale verwijzingsgroepen die worden gebruikt in de rapporten over socialmedia-sites. Hiermee kunt u alle sociale netwerken zien die verkeer doorverwijzen.

Locaties

Gebruik het realtimerapport 'Locaties' om de geografische locaties te zien van de gebruikers die zich momenteel op uw site bevinden. U kunt ook zien hoeveel pagina's/schermen er in de afgelopen 30 minuten vanuit elke plaats zijn bekeken.

Verkeersbronnen

Dit rapport wordt alleen weergegeven voor webproperty's.

Gebruik het realtimerapport 'Verkeersbronnen' om te zien welke mediums en bronnen de gebruikers hebben doorverwezen die zich momenteel op uw site bevinden. Hiermee kunt u het percentage actieve gebruikers bijhouden dat is doorverwezen door een specifieke site of campagne.

Content/Schermen

Gebruik het realtimerapport 'Content/Schermen' om te zien welke pagina's/schermen zijn weergegeven tijdens de afgelopen dertig minuten. U kunt bijvoorbeeld zien of content die u vandaag heeft gepost, momenteel populair is.

Klik boven de tabel op Paginaweergaven/Schermweergaven (laatste 30 min) om het totale aantal paginaweergaven te bekijken dat is toegeschreven aan direct verkeer dat elk van uw pagina's in de afgelopen dertig minuten heeft ontvangen.

Gebeurtenissen

Gebruik het realtimerapport 'Gebeurtenissen' om in realtime te zien wanneer gebeurtenissen worden geactiveerd. In de tabel worden de 20 belangrijkste gebeurteniscategorieën van de afgelopen 30 minuten getoond, gerangschikt op het aantal gebruikers dat een interactie met die gebeurtenis had. Op elke rij is ook het percentage van het totale aantal gebruikers te zien. Klik op een gebeurteniscategorie in de tabel om alleen de activiteiten voor die categorie te bekijken.

Klik op Gebeurtenissen (laatste 30 min), boven de tabel om het totale aantal gebeurtenissen weer te geven dat elk van uw gebeurteniscategorieën in de afgelopen dertig minuten heeft geactiveerd.

Conversies

In dit rapport worden alleen conversies van bestemmings- en gebeurtenisdoelen weergegeven.
Gebruik het realtimerapport 'Conversies' om in realtime behaalde doelen te zien. In de tabel worden de doelen weergegeven die actieve gebruikers hebben voltooid tijdens hun sessies, het aantal gebruikers dat elk doel heeft voltooid en het percentage van het totale aantal gebruikers dat elk doel heeft voltooid. Klik op een doel in de tabel om alleen de conversieactiviteit voor het betreffende doel weer te geven.

Klik op Treffers (laatste 30 min) boven de tabel om het aantal conversies (per doel) in de afgelopen 30 minuten te zien.