[UA] Om realtidsrapporter

Bevaka aktiviteten på din webbplats eller i din app i samma ögonblick som den sker.

Med realtidsrapporterna kan du bevaka aktiviteten på din webbplats eller i din app i samma ögonblick som den sker. Rapporterna uppdateras löpande, och varje träff rapporteras bara några sekunder efter att den inträffar. Till exempel kan du se hur många personer som besöker din webbplats just nu, vilka sidor de tittar på, vilka händelser de utlöser och vilka målkonverteringar som har skett.

Viktigt! Google Analytics 4 är den senaste generationens mätningslösning som har ersatt Universal Analytics. Från och med den 29 januari 2024 fasas realtidsrapportering ut i Universal Analytics i takt med att vi övergår till att fokusera på Google Analytics 4. Mer information om realtidsrapportering i Google Analytics 4 finns i Realtidsrapporten.
Innehåll i artikeln:

Se realtidsdata

Realtidsrapporten är tillgänglig i alla Analytics-konton. Spårningskoden behöver inte modifieras.

Så här öppnar du realtidsrapporten:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Klicka på Realtid.

Användningsområden för realtidsrapporter

Med realtidsrapporter kan du löpande och omedelbart ta reda på hur trafiken påverkas av ändringar i dina kampanjer och på din webbplats. Här är några exempel på hur du kan använda rapporterna:

• Bevaka om användare tittar på nytt och ändrat innehåll på din webbplats.
  • Ta reda på hur din app används genom att använda händelsespårning.
  • Se om ett endagserbjudande leder trafik till din webbplats eller app och vilka sidor användarna besöker.
  • Bevaka de omedelbara effekterna på trafiken av ett inlägg på en blogg eller sociala nätverk.
  • Kontrollera att spårningskoden fungerar på din webbplats eller i din app.
  • Bevaka slutförda mål i samband med att du testar ändringar på din webbplats.

Begränsningar och förbehåll

User-ID-aktiverade vyer

Realtidsrapporter är inte kompatibla med User-ID-aktiverade vyer.

Filtrerade vyer

Om informationen i realtidsrapporterna ser ut att vara felaktig bör du kontrollera vilka filter du tillämpar på vyn. Det är bäst att använda en ofiltrerad vy när du felsöker implementeringar av spårningskod. Det kan ta upp till två timmar innan ändringar i vyer syns i realtidsrapporterna.

Spårning av appar

Mobilträffar bearbetas i grupp för att spara batteritid. Det innebär att det kan förekomma fördröjningar. Bearbetningen sker vanligtvis inom några minuter.

Ingen data i realtidsrapporterna

Om det inte syns någon data i realtidsrapporterna kan det bero på att det inte finns några aktiva användare.

Realtidsrapporterna kan stängas av tillfälligt i vyer som du inte har öppnat på ett tag. De återaktiveras emellertid så snart du öppnar en realtidsrapport i vyn. Datainsamling och andra rapportfunktioner påverkas inte av att realtidsrapporterna är avstängda.

För att bevara systemets stabilitet och använda resurserna effektivt stoppas realtidsbearbetningen av träffar tillfälligt om volymen är ovanligt stor under en given 30-minutersperiod. Träffvolymen utvärderas var tionde minut baserat på tiominutersgenomsnitt. Bearbetningen återupptas när träffvolymen återgår till normala nivåer.

Kampanjattribution

På grund av en ändring av hur Universal Analytics skickar och lagrar kampanjinformation för realtidsrapportering kan det hända att en besökare under en och samma session slutar registreras som besökare från en specifik kampanj och i stället räknas som en direkt hänvisning. Resultatet är att trafik och konverteringar felaktigt attribueras källan (direkt). Detta förekommer enbart i realtidsrapporter. I övriga rapporter attribueras trafik och konverteringar på rätt sätt.

Detta problem är åtgärdat i en kommande version av realtidsrapporterna. Till dess bör du vara medveten om och tolka statistik om antal hänvisningar i realtidsrapporterna med detta i åtanke. Du kan delvis kringgå problemet genom att antingen tvinga fram sändning av kampanjinformation om varje träff under en session, eller använda standardrapporter (i stället för realtidsrapporter) när du analyserar eller kör rapporter om antal hänvisningar.

Nästa steg

Läs mer om rapporterna och hur du tolkar dem i Använda realtidsrapporterna.