Om realtidsrapporter

Bevaka aktiviteten på din webbplats eller i din app i samma ögonblick som den sker.

Med realtidsrapporterna kan du bevaka aktiviteten på din webbplats eller i din app i samma ögonblick som den sker. Rapporterna uppdateras löpande, och varje träff rapporteras bara några sekunder efter att den inträffar. Till exempel kan du se hur många personer som besöker din webbplats just nu, vilka sidor de tittar på, vilka händelser de utlöser och vilka målkonverteringar som har skett.

Innehåll i artikeln:

Se realtidsdata

Realtidsrapporterna är tillgängliga i alla Analytics-konton. Du behöver inte modifiera spårningskoden.

Så här öppnar du realtidsrapporten:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Öppna vyn.
  3. Klicka på fliken Rapporter.
  4. Välj Realtid.

Användningsområden för realtidsrapporter

Med realtidsrapporter kan du löpande och omedelbart ta reda på hur trafiken påverkas av ändringar i kampanjerna och på webbplatsen. Här är några exempel på hur du kan använda rapporterna:

• Bevaka om användarna hittar nytt och ändrat innehåll på din webbplats.
  • Tolka hur din app används med hjälp av händelsespårning.
  • Se om ett endagserbjudande leder trafik till din webbplats eller app och vilka sidor användarna besöker.
  • Bevaka de omedelbara effekterna på trafiken av ett inlägg på en blogg eller på sociala medier.
  • Kontrollera att spårningskoden fungerar på din webbplats eller i din app.
  • Bevaka slutförda mål när du testar ändringar på din webbplats.

Begränsningar och förbehåll

Filtrerade vyer

Om informationen i realtidsrapporterna ser felaktig ut, bör du kontrollera vilka filter du använder på vyn. Det är bäst att använda en ofiltrerad vy när du felsöker implementationer av spårningskoden. Det kan ta upp till två timmar innan ändringar i vyer syns i realtidsrapporterna.

Spårning av mobilappar

Mobilträffar bearbetas i grupp för att spara batteritid. Det innebär att det kan förekomma fördröjningar. Bearbetningen sker vanligtvis inom några minuter.

Ingen data i realtidsrapporterna

Om det inte visas någon data i realtidsrapporterna, kan det bero på att det inte finns några aktiva användare.

Realtidsrapporterna kan stängas av tillfälligt i vyer som du inte har öppnat på ett tag. De återaktiveras emellertid så snart du öppnar en realtidsrapport i vyn. Datainsamling och andra rapportfunktioner påverkas inte av att realtidsrapporterna är avstängda.

Kampanjattribution

På grund av en ändring av hur Universal Analytics skickar och lagrar kampanjinformation för rapportering i realtid, är det möjligt att en besökare under en och samma session slutar registreras som besökare från en specifik kampanj och i stället räknas som en direktlänk. Resultatet är att trafik och konverteringar felaktigt tillskrivs källan (direkt). Detta förekommer bara i realtidsrapporter. I övriga rapporter tillskrivs trafik och konverteringar på rätt sätt.

Det här problemet är åtgärdat i en kommande version av realtidsrapporterna. Till dess bör du vara medveten om detta och tolka länkstatistiken i realtidsrapporterna på lämpligt sätt. Du kan delvis kringgå problemet genom att antingen tvinga fram sändning av kampanjinformation om varje träff under en session, eller använda standardrapporter (i stället för realtidsrapporter) när du analyserar eller kör rapporter om länkstatistik.

Nästa steg

Läs mer om rapporterna och hur du tolkar dem i Använda realtidsrapporterna.