[UA] Om sanntidsrapporten

Overvåk aktiviteten på nettstedet ditt eller i appen din i sanntid.

Med Sanntid kan du overvåke aktiviteten på nettstedet ditt eller i appen din mens den pågår. Rapportene oppdateres kontinuerlig, og hvert treff rapporteres etter få sekunder. Du kan for eksempel se hvor mange personer som er på nettstedet ditt akkurat nå, hvilke sider de ser på, hvilke aktiviteter de er opptatt med, og hvilke målkonverteringer som er registrert.

Viktig: Google Analytics 4 er vår nestegenerasjons løsning for måling, og den har erstattet Universal Analytics. 29. januar 2024 avvikler vi sanntidsrapporteringen i Universal Analytics etter hvert som vi fokuserer ressursbruken på Google Analytics 4. Finn ut mer om sanntidsrapporteringen i Google Analytics 4 i artikkelen om sanntidsrapporten.
I denne artikkelen:

Se data i Sanntid

Sanntid er tilgjengelig i alle Analytics-kontoer. Det er ikke nødvendig å gjøre endringer i sporingskoden.

Slik ser du Sanntid:

1. Logg på Google Analytics..
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Klikk på Sanntid.

Måter du kan bruke Sanntid på

Med Sanntid kan du umiddelbart og kontinuerlig overvåke hvilken innvirkning nye kampanjer og nettstedsendringer har på trafikken din. Du kan for eksempel bruke Sanntid for å gjøre følgende:

• overvåke om nytt og endret innhold på nettstedet ditt blir sett
  • få en bedre forståelse av hvordan mobilappen din blir brukt, med hendelsessporing
  • se om et dagstilbud leder trafikk til nettstedet ditt eller appen din, og se hvilke sider de aktuelle brukerne ser på
  • overvåke den umiddelbare virkningen på trafikken etter et blogginnlegg, et innlegg i et sosialt nettverk eller en Twitter-melding
  • kontrollere at sporingskoden fungerer på nettstedet ditt eller i appen din
  • overvåke målfullføringer etter hvert som du tester endringer på nettstedet ditt

Grenser og forbehold

Rapporteringsvisninger med aktivert bruker-ID

Sanntid-rapportene er ikke kompatible med rapporteringsvisninger med aktivert bruker-ID.

Filtrerte rapporteringsvisninger

Hvis dataene dine ser feil ut i Sanntid, må du kontrollere hvilke filtre som blir brukt for datautvalget. Hvis du skal feilsøke implementeringer av sporingskode, er det best å bruke et datautvalg som ikke er filtrert. Det kan ta opptil to timer før endringer i datautvalgene gjenspeiles i Sanntid.

Sporing av mobilapper

Data fra treff på mobil kjøres satsvis for å spare på batteriet, så det kan hende at du opplever forsinkelser. Oppsamlede data overføres vanligvis med noen minutters mellomrom.

Ingen data i Sanntid

Hvis du ikke ser data i sanntidsrapportene dine, kan det skyldes at det for øyeblikket ikke finnes aktive brukere.

Sanntidsrapporteringen kan av og til stoppes midlertidig i datautvalg du ikke har åpnet på en stund. Sanntid aktiveres imidlertid på nytt når du går til en sanntidsrapport i det aktuelle datautvalget. Datainnsamling og andre rapporteringstjenester påvirkes ikke av at sanntidsrapporteringen stoppes midlertidig.

For å bevare systemstabiliteten og effektiv ressursbruk slutter Sanntid å behandle treff midlertidig hvis volumet er uvanlig stort i løpet av en 30-minutters periode. Treffvolumet vurderes på nytt hvert 10. minutt basert på 10 minutters gjennomsnitt, og behandling gjenopptas når treffvolumet går tilbake til normale nivåer.

Kampanjeattribusjon

På grunn av en endring i måten kampanjeinformasjon for Sanntid-rapportering sendes og lagres i Universal Analytics på, kan det hende at en bruker i løpet av én og samme økt ikke lenger gjenkjennes som tilsendt fra en spesifikk kampanje, men telles som en direkte henvisning i stedet. Som et resultat av dette får du se trafikk og konverteringer som er feilaktig tilskrevet en kilde av typen (direkte). Du får bare se dette i sanntidsrapporter – i standardrapporter blir trafikk og konverteringer tilskrevet de korrekte kildene.

I den neste versjonen av Sanntid er dette problemet løst. I mellomtiden bør du være oppmerksom på dette, og ta høyde for det når du fortolker statistikken for antall henvisninger i Sanntid. Du kan bøte på dette problemet ved enten å tvangssende kampanjeinformasjon for hvert treff i en økt, eller ved å bruke standardrapporter (ikke Sanntid-rapporter) når du skal analysere rapporteringen av antallet registrerte henvisninger.

Veien videre

Hvis du vil vite mer om rapportene og hvordan du tolker dem, kan du lese Bruk av sanntidsrapportene.