Google Apper
Hovedmeny

Om Sanntid

Overvåk aktivitet på nettstedet ditt eller i appen din idet den finner sted.

Med Sanntid kan du overvåke aktivitet på nettstedet ditt eller i appen din idet den finner sted. Rapportene oppdateres kontinuerlig, og hvert treff rapporteres etter få sekunder. Du kan for eksempel se hvor mange personer som er på nettstedet ditt akkurat nå, hvilke sider eller aktiviteter de bruker, og hvilke målkonverteringer som har funnet sted.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Se data i Sanntid

Sanntid er tilgjengelig i alle Analytics-kontoer. Det er ikke nødvendig å gjøre endringer i sporingskoden.

Slik ser du Sanntid:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Gå til Datautvalg.
  3. Velg Rapportering-fanen.
  4. Velg Sanntid.

Måter du kan bruke Sanntid på

Med Sanntid kan du umiddelbart og kontinuerlig overvåke hvilken innvirkning nye kampanjer og nettstedendringer har på trafikken din. Du kan for eksempel bruke Sanntid for å gjøre følgende:

• overvåke om nytt og endret innhold på nettstedet ditt blir sett
  • få en bedre forståelse av hvordan mobilappen din blir brukt, med aktivitetssporing
  • se om et dagstilbud leder trafikk til nettstedet ditt eller appen din, og se hvilke sider de aktuelle brukerne ser på
  • overvåke den umiddelbare virkningen på trafikken etter et blogginnlegg, et innlegg i et sosialt nettverk eller en Twitter-melding
  • kontrollere at sporingskoden fungerer på nettstedet ditt eller i appen din
  • overvåke målfullføringer etter hvert som du tester endringer på nettstedet ditt

Begrensninger og forbehold

Filtrerte datautvalg

Hvis dataene dine ser feil ut i Sanntid, må du kontrollere hvilke filtre som blir brukt for datautvalget. Hvis du skal feilsøke implementeringer av sporingskode, er det best å bruke et datautvalg som ikke er filtrert. Det kan ta opptil to timer før endringer i datautvalgene gjenspeiles i Sanntid.

Sporing av mobilapper

Data fra treff på mobil kjøres satsvis for å spare på batteriet, så det kan hende at du opplever forsinkelser. Oppsamlede data overføres vanligvis med noen minutters mellomrom.

Ingen data i Sanntid

Hvis du ikke ser data i sanntidsrapportene dine, kan årsaken helt enkelt være at det for øyeblikket ikke finnes aktive brukere.

Sanntidsrapporteringen kan av og til stoppes midlertidig i datautvalg du ikke har åpnet på en stund. Sanntid aktiveres imidlertid på nytt når du går til en sanntidsrapport i det aktuelle datautvalget. Datainnsamling og andre rapporteringstjenester påvirkes ikke av at sanntidsrapporteringen stoppes midlertidig.

Kampanjeattribusjon

På grunn av en endring i måten kampanjeinformasjon for Sanntid-rapportering sendes og lagres i Universal Analytics på, kan det hende at en bruker i løpet av én og samme økt ikke lenger gjenkjennes som tilsendt fra en spesifikk kampanje, men telles som en direkte henvisning i stedet. Som et resultat av dette får du se trafikk og konverteringer som er feilaktig tilskrevet en kilde av typen (direkte). Du får bare se dette i Sanntid-rapporter – i standardrapporter blir trafikk og konverteringer tilskrevet de korrekte kildene.

I den neste versjonen av Sanntid er dette problemet løst. I mellomtiden bør du være oppmerksom på dette, og ta høyde for det når du fortolker statistikken for antall henvisninger i Sanntid. For å redusere effekten av dette problemet kan du enten kreve at det skal sendes kampanjeinformasjon for hvert treff i løpet av en økt, eller bruke standardrapporter (og ikke Sanntid) når du analyserer eller genererer rapporter om antall henvisninger.

Fremgangsmåten videre

Hvis du vil vite mer om rapportene og hvordan du tolker dem, kan du lese Bruk av sanntidsrapportene.