[UA] Reaaliaikainen analytiikka

Seuraa reaaliaikaisesti, mitä käyttäjät tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi

Reaaliaikaisen analytiikan avulla voit seurata, mitä käyttäjät tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi tällä hetkellä. Raportit päivittyvät jatkuvasti, ja jokainen osuma raportoidaan sekuntien kuluessa. Näet esimerkiksi, kuinka monta kävijää sivustollasi on juuri nyt, millä sivuilla he ovat tai mitä tapahtumia he käynnistävät ja mitä tavoitekonversioita on toteutunut.

Tärkeää: Google Analytics 4 on seuraavan sukupolven mittausratkaisumme, ja se on korvannut Universal Analyticsin. Kohdistamme resursseja Google Analytics 4:n kehittämiseen, joten reaaliaikainen raportointi poistuu käytöstä Universal Analyticsissa 29.1.2024. Lue lisää Google Analytics 4:n reaaliaikaisesta raportoinnista.
Sisältö:

Reaaliaikaisten tietojen tarkasteleminen

Reaaliaikainen analytiikka on käytettävissä kaikilla Analytics-tileillä. Seurantakoodia ei tarvitse muuttaa.

Näin löydät reaaliaikaisen datan:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa Reaaliaikainen.

Reaaliaikaisen analytiikan hyödyntäminen

Reaaliaikainen analytiikka seuraa reaaliaikaisesti ja keskeytyksettä sitä, miten uudet kampanjat ja sivustomuutokset vaikuttavat liikenteeseesi. Voit käyttää reaaliaikaista analytiikkaa esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

• Tarkistaaksesi, katselevatko käyttäjät sivustosi uutta tai muuttunutta sisältöä.
  • Perehtyäksesi mobiilisovelluksen käyttöön tapahtumaseurannan avulla.
  • Selvittää, tuoko yhden päivän mainoskampanja liikennettä sivustollesi ja mitä sivuja käyttäjät katselevat.
  • Seurataksesi, mitä välittömiä vaikutuksia blogi- tai somepostauksilla tai twiiteillä on liikenteeseen.
  • Varmistaaksesi, että seurantakoodi toimii sivustollasi.
  • Seurataksesi tavoitteiden toteutumista testatessasi sivustolle tehtyjä muutoksia.

Rajoitukset ja muuta huomioitavaa

Näkymät, joissa on käytössä User ID

Reaaliaikaiset raportit eivät ole yhteensopivia sellaisten näkymien kanssa, joissa on käytössä User ID.

Suodatetut näkymät

Jos reaaliaikaisen analytiikan tiedot näyttävät virheellisiltä, tarkista, mitä suodattimia näkymässä käytetään. Käytä mieluiten suodattamatonta näkymää, kun korjaat virheitä seurantakoodin käyttöönotoissa. Näkymiin tehtyjen muutosten päivittyminen reaaliaikaiseen analytiikkaan voi kestää muutaman tunnin.

Mobiilisovelluksen seuranta

Mobiiliosumat pakataan puhelimessa akun säästämiseksi, jolloin voi esiintyä viiveitä. Pakkaamiseen menee yleensä muutama minuutti.

Reaaliaikaisessa analytiikassa ei ole tietoja

Jos reaaliaikaisessa raportissa ei näy dataa, on mahdollista, ettei aktiivisia käyttäjiä ole.

Reaaliaikainen raportointi voidaan joskus keskeyttää tilapäisesti näkymissä, joita et ole käyttänyt viime aikoina. Analytiikka aktivoidaan kuitenkin uudelleen, kun olet tarkastellut reaaliaikaista raporttia näkymässä. Reaaliaikaisen raportoinnin keskeyttäminen ei vaikuta tiedonkeruuseen eikä muihin raportointipalveluihin.

Järjestelmän vakauden ja resurssien tehokkaan käytön varmistamiseksi reaaliaikainen analytiikka lopettaa väliaikaisesti osumien käsittelyn, jos niiden määrä on epätavallisen suuri 30 minuutin jakson aikana. Osumien määrä arvioidaan uudelleen 10 minuutin välein 10 minuutin keskiarvojen perusteella, ja käsittely jatkuu, kun osumien määrä palautuu normaalille tasolle.

Kampanja-attribuutio

Koska olemme muuttaneet tapaa, jolla Universal Analytics lähettää ja tallentaa kampanjatietoja reaaliaikaista raportointia varten, yksittäisen istunnon aikana on mahdollista, ettei järjestelmä tunnista käyttäjän tulevan yhdestä tietystä kampanjasta, vaan käyttäjä lasketaan suoraksi viittaukseksi. Tämän seurauksena liikenteen ja konversioiden lähteenä näkyy virheellisesti (direct). Näin käy ainoastaan reaaliaikaisissa raporteissa, ja vakioraporteissa liikenteen ja konversioiden lähde näkyy oikein.

Tätä ongelmaa ei ole reaaliaikaisen raportoinnin tulevassa versiossa. Muista kuitenkin ennen kyseisen version julkaisemista ottaa huomioon reaaliaikaisissa raporteissa esiintyvät viittausmääriin liittyvät ongelmat. Voit minimoida kyseisen ongelman joko pakottamalla kampanjatietojen lähettämisen istunnon jokaisen osuman yhteydessä tai käyttämällä reaaliaikaisten raporttien sijasta tavallisia raportteja, kun analysoit tai raportoit viittausmääriä.

Seuraavat vaiheet

Lisätietoa raporteista ja niiden tulkitsemisesta on artikkelissa Reaaliaikaiset raportit.