Tietoja reaaliaikaisesta analytiikasta

Seuraa toimintaa sivustossasi tai sovelluksessasi.

Reaaliaikaisen analytiikan avulla voit seurata toimintaa, kun se tapahtuu sivustollasi tai sovelluksessasi. Raportit päivittyvät jatkuvasti ja jokainen osuma raportoidaan vain muutaman sekunnin viiveellä. Näet esimerkiksi, kuinka monta henkilöä sivustollasi on juuri nyt, minkä sivujen tai tapahtumien kanssa he ovat vuorovaikutuksessa ja mitä tavoitteen konversioita on tapahtunut.

Tässä artikkelissa:

Reaaliaikaisten tietojen tarkasteleminen

Reaaliaikainen analytiikka on käytettävissä kaikilla Analytics -tileillä. Seurantakoodia ei tarvitse muuttaa.

Reaaliaikaisten tietojen tarkasteleminen:

1. Kirjaudu Analytics -tilillesi.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Valitse Raportointi-välilehti.
  4. Valitse Reaaliaikainen.

Reaaliaikaisen analyytikan käyttötapoja

Reaaliaikaisen analytiikan avulla voit seurata pienellä vasteajalla ja jatkuvasti vaikutuksia, joita uusilla kampanjoilla ja sivuston muutoksilla on liikenteeseen. Voit käyttää reaaliaikaista analytiikkaa esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

• Tarkista, katselevatko käyttäjät sivustosi uutta tai muuttunutta sisältöä.
  • Perehdy mobiilisovelluksen käyttöön tapahtumaseurannan avulla.
  • Selvitä, tuoko yhden päivän mainoskampanja liikennettä sivustoosi ja mitä sivuja käyttäjät katselevat.
  • Selvitä, mitä välittömiä vaikutuksia blogiteksteillä, some-viesteillä tai twiiteillä on liikenteeseen.
  • Varmista, että seurantakoodi toimii sivustossasi.
  • Valvo tavoitteen toteutumisia sivustolle tehtyjen muutosten testaamisen yhteydessä.

Rajoitukset ja varoitukset

Suodatetut näkymät

Jos tiedot näyttävät virheellisiltä reaaliaikaisessa analytiikassa, tarkista, mitä suodattimia näkymässä käytetään. Käytä mieluiten suodattamatonta näkymää, kun korjaat virheitä seurantakoodin käyttöönotoissa. Näkymiin tehtyjen muutosten päivittyminen reaaliaikaiseen analytiikkaan voi kestää muutaman tunnin.

Mobiilisovelluksen seuranta

Mobiiliosumat pakataan puhelimessa akun säästämiseksi, jolloin voi esiintyä viiveitä. Pakkaaminen tapahtuu yleensä muutamassa minuutissa.

Reaaliaikaisessa analytiikassa ei ole tietoja

Jos reaaliaikaisissa raporteissa ei ole tietoja, on mahdollista, ettei aktiivisia käyttäjiä ole.

Reaaliaikainen raportointi voidaan joskus keskeyttää tilapäisesti näkymissä, joita et ole käyttänyt viime aikoina. Analytiikka aktivoidaan kuitenkin uudelleen, kun olet tarkastellut reaaliaikaista raporttia näkymässä. Reaaliaikaisen raportoinnin keskeyttäminen ei vaikuta tiedonkeruuseen eikä muihin raportointipalveluihin.

Kampanjan attribuutio

Koska olemme muuttaneet tapaa, jolla Universal Analytics lähettää ja tallentaa kampanjatietoja reaaliaikaista raportointia varten, yksittäisen istunnon aikana on mahdollista, ettei järjestelmä tunnista käyttäjän tulevan yhdestä tietystä kampanjasta, vaan käyttäjä lasketaan suoraksi viittaukseksi. Tämän seurauksena liikenteen ja konversioiden lähteenä näkyy virheellisesti (suora). Tämä merkintä näkyy ainoastaan reaaliaikaisissa raporteissa. Vakioraporteissa liikenteen ja konversioiden lähde näkyy oikein.

Tätä ongelmaa ei ole reaaliaikaisen raportoinnin tulevassa versiossa. Pidä tämä kuitenkin mielessä siihen asti ja tulkitse viittausten määrät asiaankuuluvasti reaaliaikaisissa raporteissa. Voit lieventää tätä ongelmaa joko pakottamalla kampanjan tietojen lähettämisen istunnon kunkin osuman yhteydessä tai käyttämällä vakioraportteja (reaaliaikaisten raporttien sijasta) viittausten määrien analysoimiseen tai raportoimiseen.

Seuraavat vaiheet

Lisätietoja raporteista ja niiden tulkitsemisesta on kohdassa Reaaliaikaisten raporttien käyttäminen.