HubSpot: uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

Voordat u begint

U kunt uw HubSpot-account kosteloos en zonder plug-in integreren met Google Analytics. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

Tijdens het instellen kunt u een Google-tag-ID gebruiken. U kunt een HubSpot-foutmelding krijgen, maar de instelling wordt juist opgeslagen.

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Log in op uw HubSpot-account.
  2. Klik op het tandwiel voor instellingen in de bovenste werkbalk.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Website.
  4. Selecteer Pages (Pagina's) in het dropdownmenu Website.
  5. Selecteer een domein in het dropdownmenu 'Choose a domain to edit its settings' (Kies een domein om de instellingen te bewerken).
  6. Klik op het tabblad 'Integrations' (Integraties) onder het dropdownmenu.
  7. Vink het selectievakje 'Integrate with Google Analytics 4' (Integratie met Google Analytics 4) aan.
  8. Geef uw Google-tag-ID op in het daarvoor bestemde vak.
  9. Klik op Save (Opslaan).

Het kan tot 30 minuten duren voordat de gegevensverzameling start. U kunt dan in het Realtime-rapport checken of u gegevens ontvangt.