Reports

[GA4] Tilldela användare rapportsamlingar för Google Analytics 360

Denna funktion är endast tillgänglig för Google Analytics 360-egendomar.

Som administratör för en Google Analytics 360-egendom kan du tilldela användare eller grupper av användare rapportsamlingar. På så sätt kan du anpassa rapportsamlingarna till olika användarbaser. Du kan till exempel skicka marknadsföringsrapporter till marknadsföringsteamet, produktrapporter till produktteamet och övergripande sammanfattningar till vd:n.

Behörigheter

Administratörer för en Google Analytics 360-egendom kan tilldela användare eller grupper rapportsamlingar samt visa och hantera vilka användare och grupper som har tilldelats rapportsamlingar.

Redigerare i en Google Analytic 360-egendom kan skapa rapportsamlingar som tilldelas alla användare som standard. Redigerare kan inte ändra tilldelade användare eller grupper, och de kan inte se vilka användare eller grupper som har tilldelats respektive samling. Redigerare kan inte ändra tilldelningen av en samling som har delats med en undergrupp av användare eller användargrupper av en egendomsadministratör.

Tilldela rapportsamlingar och ta bort användare eller grupper från rapportsamlingar

Som administratör kan du tilldela användare eller Google Marketing Platform-grupper (GMP) rapportsamlingar. Underordnade egendomar och egendomar för samlad visning ärver inte samlingstilldelningar. Användarna tas bort från en rapportsamling när du tar bort publiceringen av rapportsamlingen.

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Rapporter i det vänstra navigeringsfältet och sedan på Bibliotek längst ned.
  3. Leta reda på rapportsamlingen du vill redigera i avsnittet Samlingar.
  4. Högst upp till höger på rapportsamlingskortet klickar du på Mer Mer > Redigera användare.
  5. Klicka på Välj användare uppe till höger i dialogrutan. Som standard är samlingarna tilldelade alla användare.
  6. Välj alla användare eller den grupp som du vill tilldela samlingen. Du kan även avmarkera användare eller grupper om du vill ta bort dem från samlingen.
  7. Klicka på Förhandsgranska för att se vilka användare och/eller grupper som du har tilldelat samlingen.
  8. Klicka på Publicera för att publicera samlingen enbart för de valda användarna och grupperna.

När du tilldelar specifika användare och/eller grupper en rapportsamling visas deras bilder längst ned till vänster på samlingskortet, och på samlingskortet står texten Publicerad.

När en rapportsamling har blivit tilldelad alla användare visas ikonen Alla användare längst ned till vänster på samlingskortet, och på samlingskortet står texten Publicerad för alla.

Begränsningar

Du kan tilldela varje Google Analytics-användare upp till sju publicerade rapportsamlingar.