Reports

[GA4] Tilordne brukere til rapportsamlinger i Google Analytics 360

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Analytics 360-områder.

Som administrator for et Google Analytics 360-område kan du tilordne brukere eller grupper av brukere til rapportsamlinger, slik at du rapportsamlingene kan tilpasses ulike brukerbaser. Du kan for eksempel vise markedsføringsrapporter til markedsføringsteamet, produktrapporter til produktteamet og overordnede sammendrag til den administrerende direktøren.

Tillatelser

Administratorer i Google Analytics 360-områder kan tilordne brukere eller grupper til rapportsamlinger og se og administrere brukerne eller gruppene som er tilordnet rapportsamlinger.

Redigerere i Google Analytics 360-områder kan lage rapportsamlinger, som tilordnes alle brukere som standard. Redigerere kan verken endre de tilordnede brukerne eller gruppene eller se brukerne eller gruppene som er tilordnet hver samling. De kan heller ikke endre tilordningen av samlinger som områdeadministratorer har delt med et delsett av brukere eller gruppene.

Tilordne brukere eller grupper til eller fjern dem fra rapportsamlinger

Som administrator kan du tilordne brukere eller Google Marketing Platform-grupper (GMP) til rapportsamlinger. I underområder og sammendragsområder blir tilordningen av samlinger ikke arvet. Brukere fjernes fra rapportsamlinger når du opphever publiseringen av dem.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Rapporter i navigasjonspanelet til venstre og deretter på «Bibliotek» nederst til venstre.
  3. Finn rapportsamlingen du vil redigere, i Samlinger-delen.
  4. Klikk på Mer Mer > Endre brukere øverst til høyre på rapportsamlingskortet.
  5. Klikk på Velg brukere øverst til høyre i dialogboksen. Som standard er samlinger tilordnet alle brukere.
  6. Velg hver bruker eller gruppe du vil tilordne til samlingen, eller velg bort brukere eller grupper for å fjerne dem fra samlingen.
  7. Klikk på Forhåndsvisning for å se brukerne og/eller gruppene du har tilordnet samlingen.
  8. Klikk på Publiser for å publisere samlingen kun til de valgte brukerne og gruppene.

Når du tilordner en rapportsamling til bestemte brukere og/eller grupper, vises bildene deres nederst til venstre på samlingskortet, hvor det også står «Publisert».

Når du tilordner en rapportsamling til alle brukere, vises «Alle brukere»-ikonet nederst til venstre på samlingskortet, hvor det også står «Publisert til alle».

Grenser

Du kan tilordne opptil sju publiserte rapportsamlinger til hver Google Analytics-bruker.