Reports

[GA4] Pääsyoikeuksien myöntäminen Google Analytics 360:n raporttikokoelmiin

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Analytics 360 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Jos olet Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvoja, voit myöntää käyttäjille ja käyttäjäryhmille pääsyoikeuksia raporttikokoelmiin ja muokata kokoelmia eri käyttäjien tarpeiden mukaan. Voit esimerkiksi julkaista markkinointiraportit markkinointitiimille, tuoteraportit tuotetiimille ja korkean tason tiivistelmät toimitusjohtajalle.

Luvat

Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvojat voivat myöntää raporttikokoelmien pääsyoikeuksia käyttäjille tai ryhmille sekä katsoa ja muokata pääsyoikeuden saaneita käyttäjiä ja ryhmiä.

Google Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuden muokkaajat voivat luoda raporttikokoelmia, joiden pääsyoikeudet myönnetään oletuksena kaikille käyttäjille. Muokkaajat eivät voi tehdä muutoksia käyttäjien tai ryhmien pääsyoikeuksiin eivätkä nähdä käyttäjiä ja ryhmiä, joille on myönnetty kunkin kokoelman pääsyoikeudet. He eivät myöskään voi muokata kokoelman pääsyoikeuksia, jos mittauskokonaisuuden järjestelmänvalvoja on jakanut sen tietyille käyttäjille tai ryhmille.

Raporttikokoelmien pääsyoikeuksien myöntäminen tai poistaminen

Järjestelmänvalvojat voivat myöntää raporttikokoelmien pääsyoikeuksia käyttäjille tai Google Marketing Platform (GMP) ‑ryhmille. Ala- ja koostemittauskokonaisuudet eivät peri kokoelmien pääsyoikeuksia. Käyttäjän pääsyoikeudet poistetaan, kun perut raporttikokoelman julkaisun.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalla olevasta navigointipaneelista Raportit ja klikkaa vasemmasta alakulmasta "Kirjasto."
  3. Etsi Kokoelmat-kohdasta raporttikokoelma, jota haluat muokata.
  4. Klikkaa raporttikokoelmakortin oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää > Muokkaa käyttäjiä.
  5. Klikkaa valintaikkunan oikeasta yläkulmasta Valitse käyttäjät. Kokoelmien pääsyoikeudet myönnetään oletuksena kaikille käyttäjille.
  6. Valitse jokainen käyttäjä tai ryhmä, jolle haluat myöntää kokoelman pääsyoikeudet, tai poista sellaisten käyttäjien tai ryhmien valinnat, jotka haluat poistaa kokoelmasta.
  7. Klikkaa Esikatselu, niin näet käyttäjät ja ryhmät, joille olet myöntänyt pääsyoikeuden kokoelmaan.
  8. Klikkaa Julkaise, niin kokoelma julkaistaan ainoastaan valituille käyttäjille ja ryhmille.

Kun myönnät pääsyoikeudet tietyille käyttäjille tai ryhmille, käyttäjien tai ryhmien kuvat näkyvät kokoelmakortin vasemmassa alakulmassa ja kortissa lukee "Julkaistu".

Kun myönnät pääsyoikeudet kaikille käyttäjille, kokoelmakortin vasemmassa alakulmassa näkyy Kaikki käyttäjät ‑kuvake ja kortissa lukee "Julkaistu kaikille".

Rajoitukset

Voit myöntää kullekin Google Analytics ‑käyttäjälle pääsyoikeudet enintään seitsemään julkaistuun raporttikokoelmaan.