Konfigurera din samtyckesbanner med en plattform för samtyckeshantering eller ett innehållshanteringssystem

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Så fungerar det

När användare besöker din webbplats måste du be dem om samtycke så att Google-taggen kan skriva och läsa cookies. En samtyckesbanner är en avisering som visas på en webbplats. Användarna informeras om sina valmöjligheter i fråga om att dela sina personuppgifter. För att underlätta konfigureringen av en samtyckesbanner har Google utvecklat ett partnerprogram för plattformar för samtyckeshantering (CMP). Du kan även skapa en samtyckesbanner själv om din organisation kräver det.

Komma igång med samtyckesläget

Plattformar för samtyckeshantering (CMP) kan integreras med samtyckesläget och samtyckesinställningarna i Google Taggstyrning. Med samtyckesläget kan du registrera slutanvändarnas samtycke till att dela sina personuppgifter med Google så att de kan ta emot anpassade annonser i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Det fungerar med hjälp av dina Google-taggar, som anpassar sig dynamiskt och endast använder cookies när användaren har gett sitt samtycke.

Samtyckesläget aktiverar även Googles konverteringsmodellering som fyller eventuella konverteringsluckor när observerbar data inte är tillgänglig.

För att ställa in samtyckesläget måste du

1. inhämta användarsamtycke via en samtyckesbanner
  2. förmedla användarnas samtycke till Google
    • Bekräfta att användarnas samtycke har samlats in genom att kommunicera signaler om användarsamtycke med Googles verktyg.

Du kan inhämta användarnas samtycke genom att göra följande:

• Konfigurera en egen samtyckesbanner: Om organisationen kräver att du skapar en egen samtyckesbanner måste du själv integrera den med Googles API för samtycke.
  • Samarbeta med en CMP eller CMS-partner för att inhämta samtycke och skicka samtyckesstatusen till Google.

Din datakälla

1. Inhämta användarnas samtycke

2. Skicka användarnas val till Google

3. Se till att Google-taggarna följer samtyckesvalet

Webbplats

Konfigurera en samtyckesbanner

Ställa in samtyckesläget

Verifiera implementering av samtyckesläge

App

Konfigurera en samtyckesbanner

Ställa in samtyckesläget

Verifiera implementering av samtyckesläge

Datauppladdningar till Google

Inhämta användarnas samtycke till datauppladdningar till Google

Skicka samtycke för datan du laddar upp till Google

Inte tillämpligt

Konfigurera samtyckesbannern med en CMP eller CMS

Om du har en webbplats är det enklaste sättet att implementera en samtyckesbanner att använda en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller ett innehållshanteringssystem (CMS) om ditt CMS redan har en lösning för samtyckeshantering.

Anvisningar

Innan du väljer en CMP eller CMS måste du ställa in Google-taggen om du inte redan har gjort det.

1. Öppna Google-taggskärmen.
  2. Klicka på fliken Administratör.
  3. Öppna avsnittet Ställa in samtyckesläget under Hantering av Google-taggar och välj ett av följande alternativ om du inte redan har ställt in samtyckesläget:
    • Jag använder en samtyckesbanner som har skapats av tredje part.
      • Om du använder ett innehållshanteringssystem (CMS), ett byggverktyg för webbplatser eller en plattform för samtyckeshantering (CMP) får du detaljerade anvisningar om hur du ställer in samtyckesläget för plattformen. Klicka på Nästa och sedan på Välj plattform.
    • Jag använder en anpassad samtyckesbanner.
      • Om organisationen kräver att du skapar en egen samtyckesbanner måste du själv integrera den med Googles API för samtycke. Klicka på Nästa och sedan på Kom igång.
    • Jag har ingen samtyckesbanner.
      • Du kan välja att använda ett innehållshanteringssystem (CMS), byggverktyg för webbplatser eller en plattform för samtyckeshantering (CMP). Då får du anvisningar steg för steg om hur du ställer in samtyckesläget för den plattformen. Klicka på Nästa och sedan på Välj plattform.

CMP- och CMS-partners

Följande CMP:er eller CMS:er samarbetar med Google. Detta är inte en uttömmande lista över alla tillgängliga partners och att använda någon av dessa partners garanterar inte efterlevnad av Googles policy för användares medgivande inom EU. Detta beror på att efterlevnaden är beroende av det specifika samtyckesmeddelandet som visas för användarna. Om din partner inte finns med på listan nedan och du letar efter en bannerlösning rekommenderar vi att du först samarbetar med en av Googles partner-CMP:er för att konfigurera samtyckesbannern och sedan arbeta med ditt CMS.

Innehållshanteringssystem (CMS)