Uw toestemmingsbanner instellen met een platform om toestemming te beheren of een contentmanagementsysteem

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Hoe het werkt

Als een gebruiker uw website bezoekt, moet u de gebruiker om toestemming vragen, zodat de Google-tag cookies kan schrijven en lezen. Een toestemmingsbanner is een melding die op een website wordt getoond. Gebruikers krijgen informatie over hun keuzes om hun persoonsgegevens te delen. Google heeft een platform om toestemming te beheren (CMP) ontwikkeld om het instellen van een toestemmingsbanner makkelijker te maken. U kunt ook zelf een toestemmingsbanner maken als uw organisatie dit vereist.

Aan de slag met de toestemmingsmodus

Platforms om toestemming te beheren (CMP's, Consent Management Platforms) kunnen worden geïntegreerd met de toestemmingsmodus en de instellingen voor toestemming in Google Tag Manager. Met de toestemmingsmodus kunt u toestemming van eindgebruikers vastleggen over het delen van hun persoonsgegevens met Google, zodat zij gepersonaliseerde advertenties kunnen krijgen in de Europese Economische Ruimte (EER). De toestemmingsmodus werkt met uw Google-tags, die dynamisch worden aangepast om cookies alleen te gebruiken als de gebruiker toestemming heeft gegeven.

De toestemmingsmodus activeert ook de conversiemodellering van Google, die eventuele hiaten in de conversie vult als er geen waarneembare gegevens beschikbaar zijn.

Zo stelt u de toestemmingsmodus in:

1. Toestemming van gebruikers verzamelen via een toestemmingsbanner
  2. Toestemming van gebruikers doorgeven aan Google
    • Bevestig dat de toestemming van gebruikers is verzameld door signalen voor gebruikerstoestemming te communiceren via de tools van Google.

U kunt op de volgende manieren toestemming van gebruikers verkrijgen:

• Stel uw eigen toestemmingsbanner in als uw organisatie vereist dat u uw eigen toestemmingsbanner maakt, moet u zelf de integratie met de Google Consent API toe stand brengen.
  • Werk samen met een CMP of CMS-partner om toestemming te verzamelen en die toestemmingsstatus naar Google te sturen

Uw toestemmingsbanner instellen met een CMP of een CMS

Als u een website heeft, kunt u een toestemmingsbanner het makkelijkst implementeren via een platform om toestemming te beheren (CMP) of contentmanagementsysteem (CMS) als uw CMS al een oplossing voor toestemmingsbanners biedt.

Instructies

Stel uw Google-tag in voordat u een CMP of CMS selecteert.

1. Open het scherm voor de Google-tag.
  2. Ga naar het tabblad Beheer.
  3. Open onder Google-tagbeheer het gedeelte Toestemmingsmodus instellen en selecteer een van de volgende opties als u de toestemmingsmodus nog niet heeft ingesteld:
    • Ik gebruik een toestemmingsbanner die door een derde is gemaakt
      • Als u een contentmanagementsysteem (CMS), een websitebouwer of een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruikt, krijgt u stapsgewijze instructies voor hoe u de toestemmingsmodus voor dat platform instelt. Klik op Volgende en dan op Platform selecteren.
    • Ik gebruik een aangepaste toestemmingsbanner
      • Als uw organisatie vereist dat u uw eigen toestemmingsbanner maakt, moet u zelf de integratie met de Google Consent API toe stand brengen. Klik op Volgende en dan op Aan de slag.
    • Ik heb geen toestemmingsbanner
      • U kunt een contentmanagementsysteem (CMS), een websitebouwer of een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruiken. U krijgt stapsgewijze instructies voor hoe u de toestemmingsmodus voor dat platform instelt. Klik op Volgende en dan op Platform selecteren.

CMP- en CMS-partners

De volgende CMP's of CMS'en hebben een speciaal partnerschap met Google. Deze lijst is geen compleet overzicht van alle beschikbare partners. Ook garandeert de toepassing van een van deze partners niet de naleving van het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU, omdat dit afhankelijk is van het specifieke toestemmingsbericht dat gebruikers te zien krijgen. Als uw partner hieronder niet wordt vermeld en u op zoek bent naar een banneroplossing, raden we u aan samen te werken met een Google Partner-CMP om eerst uw toestemmingsbanner in te stellen en daarna samen te werken met uw CMS.

Contentmanagementsystemen (CMS):