Suostumusbannerin käyttöönotto suostumustenkäsittelyalustan tai sisällönhallintajärjestelmän avulla

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Näin se toimii

Kun käyttäjä käy verkkosivustollasi, sinun on pyydettävä häneltä suostumus, jotta Google-tagi voi kirjoittaa ja lukea evästeitä. Suostumusbanneri on verkkosivustolla näkyvä ilmoitus. Siitä käyttäjät näkevät henkilökohtaisen datan jakamisvaihtoehdot. Helpottaakseen suostumusbannerin käyttöönottoa Google on kehittänyt suostumustenkäsittelyalustojen (CMP) kumppaniohjelman. Voit myös luoda suostumusbannerin itse, jos organisaatiosi edellyttää sitä.

Suostumustilan käytön aloittaminen

Suostumustenkäsittelyalustat (CMP:t) ovat integroitavissa Google Tag Managerin suostumustilaan ja suostumusasetuksiin. Suostumustilan avulla voit tallentaa loppukäyttäjien suostumuksen henkilökohtaisen datan jakamiseen Googlelle, jotta he voivat nähdä personoituja mainoksia Euroopan talousalueella. Suostumustila perustuu Google-tageihin, jotka mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät evästeitä vain silloin, kun käyttäjä on antanut suostumuksen.

Suostumustila aktivoi myös Googlen konversiomallinnuksen, joka täyttää kaikki konversiossa olevat aukot, jos havainnoitavaa dataa ei ole saatavilla.

Toimi näin, jos haluat ottaa suostumustilan käyttöön:

1. Kerää käyttäjän suostumus suostumusbannerin kautta.
  2. Välitä käyttäjän suostumus Googlelle.
    • Vahvista, että käyttäjän suostumus on kerätty, välittämällä käyttäjäsuostumussignaalit Googlen työkalujen avulla.

Voit kerätä käyttäjän suostumuksen seuraavilla tavoilla:

• Ota käyttöön oma suostumusbanneri: Jos organisaatiosi edellyttää, että luot oman suostumusbannerin, sinun on integroitava suostumustila Googlen Consent APIin itse.
  • Tee yhteistyötä CMP- tai CMS-kumppanin kanssa: Kerää suostumus ja lähetä suostumustila Googlelle kumppanin avulla.

Datalähde

1. Käyttäjän suostumuksen pyytäminen

2. Käyttäjän tekemän valinnan lähettäminen Googlelle

3. Sen varmistaminen, että Google-tagit ovat suostumusvalinnan mukaisia

Verkkosivusto

Suostumusbannerin käyttöönotto

Suostumustilan käyttöönotto

Suostumustilan toteutuksen tarkistaminen

Sovellus

Suostumusbannerin käyttöönotto

Suostumustilan käyttöönotto

Suostumustilan toteutuksen tarkistaminen

Datan lataukset Googleen

Käyttäjän suostumuksen pyytäminen datan lataamiseen Googleen

Datan lataamista koskevan suostumuksen lähettäminen Googlelle

Suostumusbannerin käyttöönotto CMP:n tai CMS:n avulla

Helpoin tapa ottaa suostumusbanneri käyttöön verkkosivustolla on käyttää suostumustenkäsittelyalustaa (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmää (CMS), jos sisällönhallintajärjestelmäsi tarjoaa jo suostumusbanneriratkaisun.

Ohjeet

Ennen kuin valitset CMP:n tai CMS:n, ota käyttöön Google-tagi, ellet ole jo tehnyt niin.

1. Siirry Google-tagin näytölle.
  2. Siirry Järjestelmänvalvoja-välilehdelle.
  3. Avaa "Google-tagien hallinta" ‑kohdasta "Ota suostumustila käyttöön" ‑osio ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista, jos et ole vielä ottanut suostumustilaa käyttöön:
    • Käytän kolmannen osapuolen luomaa suostumusbanneria.
      • Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää (CMS), sivustotyökalua tai suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), saat vaiheittaiset ohjeet suostumustilan käyttöönottoon kyseisellä alustalla. Klikkaa Seuraava ja sitten Valitse alusta.
    • Käytän omaa suostumusbanneria.
      • Jos organisaatiosi edellyttää, että luot oman suostumusbannerin, sinun on integroitava suostumustila Googlen Consent APIin itse. Klikkaa Seuraava ja sitten Aloita.
    • Minulla ei ole suostumusbanneria.
      • Voit halutessasi käyttää sisällönhallintajärjestelmää, sivustotyökalua tai suostumustenkäsittelyalustaa, jolloin saat vaiheittaiset ohjeet suostumustilan käyttöönottoon kyseisellä alustalla. Klikkaa Seuraava ja sitten Valitse alusta.

CMP- ja CMS-kumppanit

Seuraavat CMP:t ja CMS:t tekevät yhteistyötä Googlen kanssa. Lista ei sisällä kaikkia kumppaneita, eikä siinä mainitun kumppanin käyttö takaa Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimusten täyttymistä, sillä tämä riippuu käyttäjille näkyvästä suostumusviestistä. Jos kumppaniasi ei ole listassa ja etsit banneriratkaisuja, suosittelemme ottamaan suostumusbannerin ensin käyttöön yhteistyössä Googlen CMP-kumppanin kanssa ja työskentelemään sen jälkeen oman CMS:si kanssa.

Sisällönhallintajärjestelmät (CMS):