Konfigurer dit samtykkebanner via en administrationsplatform for samtykke eller et indholdsstyringssystem

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Sådan fungerer det

Når en bruger besøger dit website, skal du bede vedkommende om samtykke, så Google-tagget kan skrive og læse cookies. Et samtykkebanner er en notifikation, der vises på et website. Den informerer brugerne om deres valg for deling af deres personoplysninger. For at lette processen med at oprette et samtykkebanner har Google udviklet et partnerprogram for administrationsplatforme for samtykke (CMP, Consent Management Platform). Du kan også selv oprette et samtykkebanner, hvis din organisation kræver det.

Kom godt i gang med at bruge samtykketilstand

Administrationsplatforme for samtykke (CMP'er, Consent Management Platforms) kan integreres med samtykketilstand og samtykkeindstillinger i Google Tag Manager. Samtykketilstand giver dig mulighed for at registrere samtykke fra slutbrugere vedrørende deling af deres personoplysninger med Google, så de kan modtage personligt tilpassede annoncer i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Til det formål bruges der Google-tags, som tilpasses dynamisk, så der kun bruges cookies, hvis brugeren har givet samtykke.

Samtykketilstand aktiverer også Googles konverteringsmodellering, som udfylder eventuelle huller i konverteringen, når observerbare data ikke er tilgængelige.

Hvis du vil konfigurere samtykketilstand, skal du:

1. Indhent brugersamtykke via et samtykkebanner
  2. Oplys brugersamtykke til Google
    • Bekræft, at brugersamtykke er indsamlet ved at kommunikere signaler om brugersamtykke med Googles værktøjer.

Du kan indhente brugersamtykke ved hjælp af følgende:

• Konfiguration af dit eget samtykkebanner: Hvis din organisation kræver, at du opretter dit eget samtykkebanner, skal du selv integrere Googles Consent API.
  • Samarbejd med en CMP- eller CMS-partner: For at indhente samtykke og sende den pågældende samtykketilstand til Google

Konfigurer dit samtykkebanner med en CMP eller et CMS

Hvis du har et website, er den nemmeste måde at implementere et samtykkebanner at bruge en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller et indholdsstyringssystem (CMS), hvis dit CMS allerede tilbyder en løsning med samtykkebannere.

Vejledning

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere dit Google-tag, inden du vælger en CMP eller CMS.

1. Gå til Google-tagskærmen.
  2. Gå til fanen "Administrator".
  3. Åbn sektionen "Konfigurer samtykketilstand" under "Google-tagadministration", og vælg en af følgende muligheder, hvis du ikke allerede har konfigureret samtykketilstand:
    • Jeg bruger et samtykkebanner, der er oprettet af en tredjepart.
      • Hvis du bruger et indholdsstyringssystem (CMS, content management system), et websiteværktøj eller en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), får du en trinvis vejledning i, hvordan du konfigurerer samtykketilstand for den pågældende platform. Klik på Næste, og klik derefter på Vælg platform.
    • Jeg bruger et tilpasset samtykkebanner.
      • Hvis din organisation kræver, at du opretter dit eget samtykkebanner, skal du selv integrere Googles Consent API. Klik på Næste og derefter på Kom godt i gang.
    • Jeg har ikke et samtykkebanner.
      • Hvis du bruger et indholdsstyringssystem (CMS, content management system), et websiteværktøj eller en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), får du en trinvis vejledning i, hvordan du konfigurerer samtykketilstand for den pågældende platform. Klik på Næste, og klik derefter på Vælg platform.

CMP- og CMS-partnere

Følgende CMP'er eller CMS'er har et dedikeret partnerskab med Google. Dette ikke er en udtømmende liste over alle tilgængelige partnere, og indføring af disse partnere garanterer ikke overholdelse af Googles samtykkepolitik for brugere i EU, da dette afhænger af den specifikke meddelelse om samtykke, som vises til brugerne. Hvis din partner ikke er angivet nedenfor, og du er på udkig efter en bannerløsning, anbefaler vi, at du samarbejder med en Google-partner-CMP om først at oprette dit samtykkebanner og derefter arbejde med dit CMS.

Indholdsstyringssystemer (CMS, content management system):