[GA4] Suostumusasetusten tarkistaminen ja päivittäminen Google Analyticsissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu asiakkaille, jotka käyttävät Googlen online‑ ja offline‑ratkaisuja ja saavat dataa Euroopan talousalueella (ETA) olevilta loppukäyttäjiltä.

Osana Googlen jatkuvaa sitoutumista yksityisyyttä suojaavaan digimainonnan ekosysteemiin tehostamme EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön täytäntöönpanoa. Mainostajien on noudatettava EU-suostumuskäytäntöä voidakseen käyttää mainosten personointia. Vuonna 2024 suostumuksen keräämisvaatimus vaikuttaa myös mittausominaisuuksiin ja koskee dataa, jonka lähde on jokin seuraavista:

• verkkosivustot: tagit, jotka lähettävät dataa Googlelle
  • sovellukset: SDK:t, jotka lähettävät dataa Googlelle
  • datan lataukset: työkalut, joilla voidaan ladata dataa Googlen ulkopuolisista lähteistä (esim. offline‑konversioiden tuonnit tai toimipistemyynnit).
Jos haluat jatkaa mittauksen, mainosten personoinnin ja uudelleenmarkkinoinnin ominaisuuksien käyttöä, sinun on saatava Euroopan talousalueella olevien loppukäyttäjien suostumus henkilökohtaisen datan käyttöön ja jaettava suostumussignaalit Googlelle.

Analytics-ominaisuudet, joita vaatimus koskee

Jos käytät Analytics-dataa Googlen palvelussa (esim. Google Ads, Play tai Display & Video 360) etkä tee mitään, vain loppukäyttäjät Euroopan talousalueen ulkopuolella sisällytetään linkitettyjen mainontatuotteiden yleisöihin maaliskuun 2024 alkupuolelta alkaen.

Tarkista Analytics-mittauskokonaisuutesi ja selvitä, lähetätkö Googlelle tarvittavia suostumussignaaleja. Analytics-mittauskokonaisuuden ilmoitukset auttavat seuraavissa vaiheissa. Tarkista tämän sivun seuraavasta osiosta, vastaanottaako Analytics-mittauskokonaisuus suostumussignaaleja.

Tarkista, vastaanottaako Analytics suostumussignaaleja

Jos Analytics-mittauskokonaisuutesi on linkitetty toiseen Googlen palveluun, joka edellyttää suostumusta datan jakamiseen, ja yhdessä tai useammassa datastriimissä on kävijöitä Euroopan talousalueelta, Analytics voi ilmoittaa sinulle, jos se ei saa loppukäyttäjän suostumusta mainosmittausta tai mainosten personointia varten. Analytics odottaa mainosmittausta varten ad_user_data-suostumustilaparametria. Mainosten personointia koskeva suostumus lähetetään käyttämällä ad_personalization-suostumustilaparametria. Personoituun mainontaan ja uudelleenmarkkinointiin tarvitaan loppukäyttäjän suostumussignaali.

Tarkista kunkin Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi datastriimit ja selvitä, lähetätkö tarvittavia suostumussignaaleja:

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivulta Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
  2. Etsi datastriimilistasta Toimi nyt ‐tunnisteet. Data streams action required
    • Jos minkään datastriimin kohdalla ei näy Toimi nyt ‐tunnistetta, tarvittavat signaalit lähetetään tai sinulla on vain vähän kävijöitä ETA-alueelta. Siirry tämän artikkelin Seuraavat vaiheet ‐kohtaan ja tarkista, koskeeko jokin tilanteista sinua.
  3. Klikkaa datastriimiä, jonka vieressä on Toimi nyt.
  4. Etsi Suostumusasetukset-kohdasta seuraavat osiot:
    • Mainosmittauksen suostumussignaaleja ei havaittu
    • Mainosten personoinnin suostumussignaaleja ei havaittu
    • Ylläpidä datan käyttöä Googlen palveluissa
  5. Toimi nyt ‐tunniste missä tahansa kohdassa tarkoittaa, että asetuksesi on päivitettävä. Seuraa ohjeita Analyticsissa tai siirry tämän artikkelin Seuraavat vaiheet ‐kohtaan.

Jos useilla datastriimeillä on Toimi nyt ‐tunniste, tarkista jokainen niistä.

Kun olet päivittänyt verkkosivustosi tai sovelluksesi keräämään tarvittavat suostumussignaalit ja lähettänyt ne Googlelle, Analytics tunnistaa signaalit ja myös datastriimin ilmoitukset päivittyvät. Ilmoitusten päivittymiseen voi mennä 48 tuntia.

Mitä seuraavaksi

Kun olet tarkistanut, vastaanottaako Analytics suostumussignaaleja, etsi listasta tilanteesi ja seuraa ohjeita.

Sivustostriimin asetukset

Katso, miten voit kerätä ja lähettää suostumussignaaleja verkkosivustoiltasi.

Jos sinulla ei ole suostumusbanneria: Lisää suostumusbanneri verkkosivustollesi. Jos valitset Googlen sertifioiman kumppanin tarjoaman bannerin, muista ottaa suostumustila käyttöön banneriasetuksista. Lue lisää suostumusbannerin käyttöönotosta.

Jos sinulla on suostumusbanneri, mutta et käytä suostumustilaa: Jos käytät Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), ota suostumustila käyttöön banneriasetuksista. Lue lisää Googlen sertifioimista suostumustenkäsittelyalustoista.

Jos ylläpidät omaa suostumusbanneriasi mutta et käytä suostumustilaa: Ota suostumustila käyttöön verkkosivustollasi. Lue, miten voit ottaa suostumustilan käyttöön verkkosivustolla, jolla on oma suostumusratkaisusi.

Jos käytät Googlen sertifioimaa suostumustenkäsittelyalustaa (CMP): CMP‑palveluntarjoajasi päivittää suostumustilan automaattisesti uusimpaan versioon. Lue lisää Googlen sertifioimista suostumustenkäsittelyalustoista.

Jos ylläpidät omaa suostumusbanneriasi: Päivitä suostumustilan versioon 2, niin voit kerätä mainosmittausta ja mainosten personointia koskevia suostumussignaaleja.

Sovellusstriimin käyttöönotto

Katso, miten voit kerätä ja lähettää suostumussignaaleja sovelluksistasi.

SDK-version tarkistaminen ja päivittäminen

Sovelluksen SDK on päivitettävä versioon, joka tukee suostumustilan versiota 2.

Mainosmittausta ja mainosten personointia koskevien suostumussignaalien kerääminen

Jos et ole ottanut suostumustilaa käyttöön sovelluksessasi, sinun on tehtävä se.

Jos olet aiemmin ottanut suostumustilan käyttöön sovelluksessasi, se on päivitettävä suostumustilan versioon 2.