[GA4] Verificar i actualitzar la configuració de consentiment a Google Analytics

Aquest article està dirigit als clients que utilitzen les solucions en línia i fora de línia de Google i que reben dades dels usuaris finals que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

Com a part del compromís continu de Google amb un ecosistema de publicitat digital centrat en la privadesa, estem reforçant l'aplicació de la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE. Els anunciants han de complir la política de consentiment de la UE per utilitzar la personalització d'anuncis. El 2024, la nostra mesura coercitiva també afectarà les funcions de mesurament i s'aplicarà a les dades de:

• Llocs web: etiquetes que envien dades a Google.
  • Aplicacions: paquets de desenvolupament de programari (SDK) que envien dades a Google.
  • Pujades de dades: eines per penjar dades de fonts que no són de Google, com ara importacions de conversions fora de línia o vendes a la botiga.
A fi de continuar utilitzant les funcions de mesurament, personalització d'anuncis i remàrqueting, heu de recollir el consentiment per utilitzar dades personals dels usuaris finals que es troben a l'EEE i compartir els senyals de consentiment amb Google.

Funcions d'Analytics afectades

Si feu servir dades d'Analytics amb un servei de Google (com ara Google Ads, Play o Display & Video 360, entre d'altres) i no preneu cap mesura, a partir de principis de març de 2024, només els usuaris finals que es trobin fora de l'EEE s'inclouran als públics que utilitzen els vostres productes publicitaris enllaçats.

Reviseu les propietats d'Analytics per saber si envieu els senyals de consentiment necessaris a Google. Les notificacions de la propietat d'Analytics us guiaran pel que fa als passos següents. Aneu a la secció següent d'aquesta pàgina per comprovar si una propietat d'Analytics rep senyals de consentiment.

Comprovar si Analytics rep senyals de consentiment

Si la vostra propietat d'Analytics està enllaçada a un altre servei de Google que requereix que s'obtingui el consentiment per compartir dades i un o diversos fluxos de dades tenen visitants establerts a l'EEE, és possible que Analytics us avisi si no rep el consentiment explícit dels usuaris finals per al mesurament d'anuncis o per a la personalització d'anuncis. En el cas del consentiment per al mesurament d'anuncis, Analytics espera el paràmetre de mode de consentiment ad_user_data. El consentiment per a la personalització d'anuncis s'envia mitjançant el paràmetre de mode de consentiment ad_personalization. La publicitat personalitzada i el remàrqueting requereixen senyals de consentiment explícit dels usuaris finals.

Comproveu la llista de fluxos de dades de cadascuna de les propietats de Google Analytics 4 per saber si envieu els senyals de consentiment necessaris:

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Fluxos de dades.
  2. A la llista de fluxos de dades, comproveu si tenen l'etiqueta Acció necessària. Data streams action required
    • Si cap dels vostres fluxos de dades té l'etiqueta Acció necessària, vol dir que ja envieu els senyals necessaris o que teniu una distribució baixa de visitants establerts a l'EEE. Aneu a la secció Passos següents d'aquest article per comprovar si alguna de les situacions s'aplica al vostre cas.
  3. Feu clic en un flux de dades que tingui l'etiqueta Acció necessària al costat.
  4. A Configuració de consentiment, cerqueu les seccions següents:
    • No s'han detectat senyals de consentiment per al mesurament d'anuncis
    • No s'han detectat senyals de consentiment per a la personalització d'anuncis
    • Gestioneu l'ús de dades als serveis de Google
  5. Si veieu l'etiqueta Acció necessària al costat d'alguna secció, vol dir que heu d'actualitzar la configuració. Seguiu les instruccions d'Analytics o aneu a la secció Passos següents d'aquest article.

Si hi ha més d'un flux de dades que tingui l'etiqueta Acció necessària, comproveu-los tots.

Un cop hàgiu actualitzat el lloc web o l'aplicació per recollir els senyals de consentiment necessaris i enviar-los a Google, Analytics detectarà els senyals i les notificacions del flux de dades també s'actualitzaran. Les notificacions poden tardar fins a 48 hores a actualitzar-se.

Passos següents

Un cop hàgiu comprovat si Analytics rep senyals de consentiment, cerqueu la vostra situació a la llista i seguiu les instruccions.

Configuració del flux web

Consulteu les instruccions per recollir i enviar senyals de consentiment des dels vostres llocs web.

Si no teniu cap bàner de consentiment: configureu un bàner de consentiment al vostre lloc web. Si trieu un bàner proporcionat per un partner certificat per Google, assegureu-vos d'activar el mode de consentiment a la configuració del bàner. Obteniu informació sobre com podeu configurar un bàner de consentiment.

Si teniu un bàner de consentiment però no utilitzeu el mode de consentiment: en el cas que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) certificada per Google, activeu el mode de consentiment a la configuració del bàner. Obteniu més informació sobre les CMP certificades per Google.

Si manteniu el vostre propi bàner de consentiment però no utilitzeu el mode de consentiment: implementeu el mode de consentiment per al lloc web. Obteniu informació sobre com podeu implementar el mode de consentiment per a un lloc web amb la vostra pròpia solució de consentiment.

Si utilitzeu una CMP certificada per Google: el proveïdor de la CMP actualitzarà automàticament el mode de consentiment a la versió més recent. Obteniu més informació sobre les CMP certificades per Google.

Si manteniu el vostre propi bàner de consentiment: actualitzeu el mode de consentiment a la versió 2 per recollir senyals de consentiment per al mesurament d'anuncis i la personalització d'anuncis.

Configuració del flux de dades d'aplicacions

Consulteu les instruccions per recollir i enviar senyals de consentiment des de les vostres aplicacions.

Comprovar i actualitzar la versió de l'SDK

El paquet de desenvolupament de programari (SDK) de l'aplicació s'ha d'actualitzar a una versió que admeti la versió 2 del mode de consentiment.

Recollir senyals de consentiment per al mesurament d'anuncis i la personalització d'anuncis

Si no heu configurat el mode de consentiment per a la vostra aplicació, heu de fer-ho.

Si ja heu configurat el mode de consentiment per a la vostra aplicació, heu d'actualitzar-lo a la versió 2.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!