Reports

[GA4] Anpassa dimensioner i detaljrapporter

Du kan lägga till eller ta bort dimensioner i dimensionsväljaren längst upp till vänster i tabellen i en detaljrapport. Om flera dimensioner läggs till kan användarna välja bland dem med hjälp av dimensionsväljaren.

Du kan ange en valfri dimension som standarddimension i dimensionsväljaren. Standarddimensionen är den dimension som visas när någon öppnar rapporten.

Om du bara vill välja en annan dimension utan att lägga till eller ta bort dimensioner kan du läsa Ändra dimensioner i detaljrapporter.

Innan du börjar

Du måste vara redigerare eller administratör för att kunna anpassa dimensionerna i en detaljrapport.

Steg

1. Öppna en detaljrapport och klicka på Anpassa rapporten längst upp till höger. Om du inte ser alternativet har du inte behörighet att anpassa detaljrapporten.
  2. Välj Dimensioner under rubriken Rapportdata. Om du ser rubriken Kort till höger i stället för rubriken Rapportdata visar du en översiktsrapport och inte en detaljrapport. Kontrollera att du visar en detaljrapport.
  3. Under rubriken Primära dimensioner kan du hantera rullgardinsmenyn för dimensioner.
    • Klicka på Lägg till dimension för att lägga till en dimension. Du kan skriva in dimensionens namn eller välja en dimension på rullgardinsmenyn. Du kan behöva scrolla ner till dialogrutan Dimensioner till höger för att se rullgardinsmenyn Lägg till dimension.
    • Dra dimensionerna Indikator för att dra i listan för att ändra ordningen på dem i rullgardinsmenyn.
    • Klicka på > Ta bort för att ta bort en dimension från rullgardinsmenyn.
    • Klicka på > Ange som standard för att ange en dimension som standarddimension. Standarddimensionen visas på rullgardinsmenyn när någon öppnar rapporten.
  4. Klicka på Använd för att tillämpa ändringarna.
  5. Klicka på Spara > Spara ändringar i aktuell rapport för att spara ändringarna i rapporten.