Reports

[GA4] Dimensies in detailrapporten aanpassen

U kunt dimensies toevoegen of verwijderen in de dimensiekiezer die linksboven in de tabel in een detailrapport staat. Als u meerdere dimensies toevoegt, kunnen gebruikers er een selecteren met de dimensiekiezer.

U kunt elke dimensie instellen als standaarddimensie in de dimensiekiezer. De standaarddimensie is de dimensie die verschijnt als iemand het rapport opent.

Bekijk Dimensies in detailrapporten wijzigen als u alleen een andere dimensie wilt kiezen zonder dimensies toe te voegen of te verwijderen.

Voordat u begint

U moet bewerker of beheerder zijn om de dimensies aan te passen in een detailrapport.

Stappen

1. Als u een detailrapport bekijkt, klikt u rechtsboven op Rapport aanpassen. Ziet u deze optie niet, dan heeft u geen rechten om het detailrapport aan te passen.
  2. Selecteer Dimensies onder de kop RAPPORTGEGEVENS. Als u rechts de koptekst KAARTEN ziet in plaats van de koptekst RAPPORTGEGEVENS, bekijkt u een overzichtsrapport en niet een detailrapport. Zorg dat u een detailrapport bekijkt.
  3. Onder de kop PRIMAIRE DIMENSIES kunt u het dropdownmenu Dimensies beheren.
    • Klik op Dimensie toevoegen om een dimensie toe te voegen. Voer de naam van een dimensie in of scroll door het dropdownmenu om een dimensie te selecteren. Misschien moet u omlaag scrollen in het dialoogvenster Dimensies aan de rechterkant om het dropdownmenu Dimensie toevoegen te zien.
    • Sleep de dimensies Indicator voor slepen in de lijst als u de dimensies in het dropdownmenu opnieuw wilt ordenen.
    • Klik op > Verwijderen om een dimensie uit het dropdownmenu te verwijderen.
    • Klik op > Instellen als standaard om een dimensie in te stellen als standaarddimensie. De standaarddimensie staat in het dropdownmenu als iemand het rapport opent.
  4. Klik op Toepassen om de wijzigingen toe te passen.
  5. Klik op Opslaan > Wijzigingen opslaan in huidige rapport om de wijzigingen in het rapport op te slaan.