Reports

[GA4] Het rapport Overzicht van gebruikerskenmerken

Het rapport Overzicht van gebruikerskenmerken bevat een overzicht van de gegevens van de mensen die uw website of app gebruiken.

Het rapport Overzicht van gebruikerskenmerken wordt alleen getoond in de linkernavigatie van de collectie Levenscyclus. Het rapport wordt niet standaard weergegeven in de collectie Bedrijfsdoelen. Een bewerker of beheerder kan het rapport wel toevoegen aan de linkernavigatie.

Het rapport bekijken

1. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  2. Vouw aan de linkerkant Gebruikerskenmerken uit in de collectie Gebruiker.
  3. Klik op Overzicht van gebruikerskenmerken.

Kant-en-klare overzichtskaarten

Het rapport Overzicht van gebruikerskenmerken bevat standaard de volgende overzichtskaarten. Beheerders en bewerkers kunnen de kaarten wijzigen, zodat u misschien andere kaarten ziet.

Gebruikers per land

Het gedeelte Gebruikers per land toont de meest voorkomende landen van waaruit actieve gebruikers uw site of app bezoeken en het aantal actieve gebruikers uit elk van die landen.

Gebruikers in de afgelopen 30 minuten

Het gedeelte Gebruikers in de afgelopen 30 minuten toont activiteit terwijl die plaatsvindt. Hiervoor worden gegevens uit het Realtime-rapport gebruikt. De 1e helft van de kaart toont het totale aantal gebruikers in de afgelopen 30 minuten en het aantal gebruikers per minuut in de afgelopen 30 minuten.

De 2e helft van de kaart bevat realtime activiteit voor een relevante dimensie. In het overzichtsrapport Engagement kunnen bijvoorbeeld de populairste pagina's en schermen worden getoond die gebruikers op dit moment bezoeken, terwijl in het overzichtsrapport Gebruikerskenmerken de populairste landen worden vermeld waarin gebruikers zich op dit moment bevinden.

Gebruikers per stad

Het gedeelte Gebruikers per stad toont de meest voorkomende steden van waaruit actieve gebruikers uw app of site bezoeken en het aantal actieve gebruikers uit elk van die plaatsen.

Gebruikers per gender

Het gedeelte Gebruikers per gender toont de uitsplitsing van actieve gebruikers naar gender.

Gebruikers per interesse

Het gedeelte Gebruikers per interesse toont de uitsplitsing van actieve gebruikers op basis van hun interesses.

Gebruikers per leeftijd

Het gedeelte Gebruikers per leeftijd toont de uitsplitsing van actieve gebruikers op basis van leeftijdscategorie. Leeftijdsgroepen zijn 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64 en 65+.

Gebruikers per taal

Het gedeelte Gebruikers per taal toont een uitsplitsing van actieve gebruikers op basis van hun talen.