Reports

[GA4] Skapa en översiktsrapport

Om de fördefinierade rapporterna inte innehåller den information du letar efter kan du skapa en egen översiktsrapport som visar information som är viktig för din verksamhet.

Innan du börjar

Du måste vara redigerare eller administratör för att kunna skapa en översiktsrapport.

Steg

1. Klicka på Rapporter Rapporter till vänster i Google Analytics.
  2. Klicka på Bibliotek längst ned till vänster i navigeringsfältet. Om du inte ser alternativet har du inte behörighet att skapa en översiktsrapport. Du måste vara administratör eller redigerare för att skapa en översiktsrapport.
  3. Klicka på + Skapa ny rapport > Skapa översiktsrapport i avsnittet Rapporter.
  4. Klicka på + Lägg till kort.
  5. Välj upp till 16 översiktskort. De anpassade översiktskorten som du har skapat i en detaljrapport visas på fliken Översiktskort när detaljrapporten ingår i minst en rapportsamling.
  6. Om du vill ordna översiktskorten i rapporten kan du dra och släppa dem till höger.
  7. Om du vill ta bort ett översiktskort klickar du på Ta bort till höger.
  8. Klicka på Spara när du är klar.
  9. Ge rapporten ett namn och klicka på Spara.

Resultat

Rapporten finns nu i avsnittet Rapporter i rapportbiblioteket. Om du vill att andra enkelt ska få åtkomst till rapporten kan du lägga till rapporten i det vänstra navigeringsfältet.