Reports

[GA4] Een overzichtsrapport maken

Als de kant-en-klare rapporten niet de informatie bevatten die u zoekt, kunt u uw eigen overzichtsrapport maken met informatie die belangrijk is voor uw bedrijf.

Voordat u begint

U moet de rol Bewerker of Beheerder hebben om een overzichtsrapport te kunnen maken.

Stappen

1. Klik in Google Analytics aan de linkerkant op Rapporten Rapporten.
  2. Klik linksonder op Bibliotheek. Als deze optie niet wordt getoond, heeft u geen rechten om een overzichtsrapport te maken. U moet de rol Beheerder of Bewerker hebben om een overzichtsrapport te kunnen maken.
  3. Klik in het gedeelte Rapporten op + Nieuw rapport maken > Overzichtsrapport maken.
  4. Klik op + Kaarten toevoegen.
  5. Selecteer maximaal 16 overzichtskaarten. De aangepaste overzichtskaarten die u in een detailrapport heeft gemaakt, staan op het tabblad Overzichtskaarten als het detailrapport in minstens één rapportcollectie is opgenomen.
  6. Als u de overzichtskaarten in het rapport wilt ordenen, sleept u een overzichtskaart naar de rechterkant.
  7. Klik rechts op Verwijderen om een overzichtskaart te verwijderen.
  8. Klik op Opslaan als u klaar bent.
  9. Geef het rapport een naam en klik op Opslaan.

Resultaat

U kunt het rapport nu vinden in het gedeelte Rapporten van de rapportbibliotheek. Als u wilt dat anderen makkelijk toegang hebben tot het rapport, kunt u het rapport toevoegen aan de linkernavigatie.