Reports

[GA4] Tekninen yleiskatsaus ‐raportti

Tekninen yleiskatsaus ‑raportista näet yhteenvedon siitä, millä teknologioilla ihmiset käyttävät sivustoasi tai sovellustasi (esim. selain, laitteen malli ja näytön resoluutio). Raporttiin tulee dataa automaattisesti niiltä verkkosivuilta ja sovellusnäkymistä, jotka sisältävät Google Analytics ‑mittauskoodin.

Tekninen yleiskatsaus ‑raportti näkyy vasemmalla vain Elinkaari-kokoelmassa. Se ei näy oletuksena Liiketoimintatavoitteet-kokoelmassa, mutta muokkaaja tai järjestelmänvalvoja voi lisätä sen vasemman reunan navigointipaneeliin.

Näin löydät raportin

1. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  2. Laajenna vasemmalta Käyttäjä-kokoelmasta Teknologia.
  3. Klikkaa Tekninen yleiskatsaus.

Valmiit yhteenvetokortit

Tekninen yleiskatsaus ‐raportissa on oletuksena seuraavat yhteenvetokortit. Järjestelmänvalvojat ja muokkaajat voivat vaihtaa kortteja, joten raportin sisältö saattaa olla erilainen.

Käyttäjät / Alusta

Käyttäjät / Alusta ‑kortista näet käytetyimmät alustat ja aktiivisten käyttäjien määrän kullakin niistä. Alustalla tarkoitetaan sivuston tai sovelluksen käyttöympäristöä (esim. Android, iOS tai verkko).

Käyttäjiä 30 viime minuutin aikana

Käyttäjiä 30 viime minuutin aikana ‑kortista näet tapahtumat reaaliajassa, sillä se perustuu reaaliaikaisen raportin dataan. Kortin yläosassa näkyy käyttäjien kokonaismäärä 30 viime minuutin aikana sekä käyttäjämäärä kutakin minuuttia kohden.

Kortin alaosassa näkyy olennaiseen ulottuvuuteen liittyvä reaaliaikainen toiminta. Esimerkiksi Aktivoitumisen yleiskatsaus ‐raportissa voivat näkyä sillä hetkellä suosituimmat sivut ja näkymät ja Käyttäjämääritteiden yleiskatsaus ‐raportissa puolestaan kärkimaat, joista tulee sillä hetkellä eniten kävijöitä.

Käyttäjät / Käyttöjärjestelmä

Käyttäjät / Käyttöjärjestelmä ‑kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä käyttöjärjestelmän mukaan. Tavallisia käyttöjärjestelmiä ovat Android, ChromeOS, Macintosh ja Windows.

Käyttäjät / Alusta/laitekategoria

Käyttäjät / Alusta/laitekategoria ‑kortista näet käytetyimmät alustan ja laitteen yhdistelmät sekä aktiivisten käyttäjien määrän kullakin alustalla.

Alustalla tarkoitetaan sivuston tai sovelluksen käyttöympäristöä (esim. Android, iOS tai verkko). Laitekategoria on sen laitteen tyyppi, jolla käyttäjän toiminta on alkanut. Kategoriat ovat tietokone, mobiililaite ja tabletti.

Käyttäjät / Selain

Käyttäjät / Selain ‑kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä sen selaimen mukaan, jolla käyttäjän toiminta on alkanut. Tavallisia selaimia ovat Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, Opera ja Safari.

Käyttäjät / Laitekategoria

Käyttäjät / Laitekategoria ‐kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä laitekategorian mukaan. Laitekategoria on laitetyyppi, jolla käyttäjän toiminta on alkanut. Kategoriat ovat tietokone, mobiililaite ja tabletti.

Käyttäjät / Näytön resoluutio

Käyttäjät / Näytön resoluutio ‑kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä näytön resoluution mukaan. Resoluutio on sen näytön leveys ja korkeus (pikseleinä), jolla käyttäjän toiminta on alkanut. Esimerkkejä: 1 920 x 1 080, 1 440 x 900 ja 1 366 x 768.

Käyttäjät / Sovellusversio

Käyttäjät / Sovellusversio ‑kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä mobiilisovelluksen version mukaan. Sovellusversio saadaan mobiilisovelluksen versionName- (Android) tai Short Bundle Version (iOS) ‑tiedoista.

Viimeisin sovellusjulkaisu

Viimeisin sovellusjulkaisu ‑kohdasta näet kunkin version (esim. Android, iOS) viimeisimmän julkaisun tilan. Kun valitset version, näet seuraavan hallintapaneelin, jossa on sovellusta koskevia vinkkejä. Hallintapaneelissa on samat tiedot kuin Firebase-konsolin Uusin julkaisu ‑raportissa. Lue lisää raportista.

Käyttäjät / Laitemalli

Käyttäjät / Laitemalli ‑kortista näet aktiiviset käyttäjät eriteltyinä laitemallin nimen mukaan (esim. iPhone 5s tai SM-J500M).