[GA4] Feilsøk importering av Google Analytics 4- eller Firebase-målgrupper til Google Ads

Bruk sjekklisten nedenfor for å feilsøke problemer med importering av Google Analytics 4- eller Firebase-målgrupper til Google Ads.

Sjekk om Google Ads-kontoen din er knyttet sammen med Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet ditt

Kontoene må være knyttet sammen for at konverteringer og målgrupper skal kunne importeres til Google Ads. Merk at du må ha administratortilgang til begge plattformene for å kunne knytte kontoene sammen.

Klikk på Google Ads-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.

Sjekk når Google Ads-kontoen din og Google Analytics 4-området ditt ble knyttet sammen

Det kan ta noen timer før Google Analytics 4-målgrupper er overført til tilknyttede Google Ads-kontoer.

Klikk på Google Ads-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden, og velg deretter Dato for tilknytning.

Sjekk om innstillingene for deling av målgrupper som bruker personlig tilpasset annonsering, er slått på

Dette kan du gjøre i brukergrensesnittet for Google Analytics eller Firebase. Endringer som gjøres i det ene brukergrensesnittet, gjenspeiles i det andre.

I Google Analytics:

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Velg Google Ads-tilknytningen, og sjekk at alternativet Slå på personlig tilpasset annonsering er slått på.

Merk av for Aktiver målgruppe i Firebase når du tilknytter til Google Ads.

Du kan også fullføre dette trinnet på denne måten:

1. Følg menybanen Prosjektinnstillinger > Integreringer-fanen > Administrer i Google Ads-kortet.
  2. Klikk på de tre prikkene i Google Ads-kontoraden.
  3. Merk av for alternativet Del dataene mine om målgrupper og konverteringshendelser.

Sjekk om vilkårene for innsamling av brukerdata er slått på

Klikk på Datainnsamling under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden, og sjekk at det er merket av for Jeg bekrefter.

Sjekk om Google-signaler er slått på

Google-signaler må være slått på for alle områder som er opprettet etter 2019, for at målgrupper som er eksportert fra Google Analytics 4 til Google Ads, skal fylles ut, enten de er områder bare for apper, bare for nettsteder eller hybridområder.

Klikk på Datainnsamling under Innsamling og redigering av data Administrator-siden, og klikk deretter på Slå på innsamling av data om Google-signaler.

Sjekk innstillingene for målgruppestyring i Google Ads-managerkontoer

Dette gjelder bare for managerkontoer. Hvis du har knyttet Google Analytics 4-området eller Firebase-prosjektet ditt sammen med en managerkonto, og du forventer å se Google Analytics 4- eller Firebase-målgruppene i den underordnede kontoen, må du sjekke at managerkontoen er angitt som administrator for målgruppestyring i alle underkontoer.

1. I Google Ads (managerkontoen) følger du menybanen Innstillinger for managerkontoen og velger Legg til denne administratoren som administrator for målgruppestyring i alle underkontoer.
  2. I Google Ads (underkontoen) følger du menybanen Innstillinger i underkontoen > Konto for målgruppestyring og velger Denne administratoren.