[GA4] Jämföra Analytics-rapporter och data som exporteras till BigQuery

Läs om hur du jämför data i Google Analytics 4 med data som exporteras till BigQuery så att du kan identifiera och felsöka avvikelser

Om du exporterar Analytics-data till BigQuery kanske du ibland noterar vissa skillnader mellan GA4-rapporter och BigQuery. Felsök vanliga orsaker till avvikelser, åtgärda dem och gör en korrekt jämförelse av informationen.

Innehåll i artikeln:

Se till att du tittar på rätt data genom att kontrollera att Analytics och BigQuery är länkade och att BigQuery-projektet är korrekt.

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på BigQuery-länkar.
  2. Leta reda på raden med länken och se till att projekt-id:t matchar det BigQuery-projekt där du vill jämföra data.

Om du inte ser en rad med en länk kan du följa anvisningarna för att konfigurera BigQuery-export.

Kontrollera att inställningarna överensstämmer

Vissa dataavvikelser mellan Analytics och BigQuery är förväntade och beror på skillnader i vilken data som är tillgänglig för varje system. Kontrollera dessa inställningar innan du jämför data för att ta reda på om skillnaderna beror på ett potentiellt problem.

Ange Enhets-id som rapportidentitet

Det finns fyra rapportidentitetsutrymmen som är tillgängliga för rapportering. GA4 exporterar dock bara data baserat på Enhets-id till BigQuery. Om du har angett en annan rapportidentitet i GA4 blir jämförelsen med BigQuery felaktig.

Ändra rapport-id:t till Enhets-id när du jämför data och ändra sedan tillbaka till en annan rapportidentitet när du är klar. Alternativet du väljer påverkar inte hur data samlas in eller behandlas. Du kan växla mellan alternativen när som helst utan att det påverkar data permanent.

Ange rapportidentiteten för din egendom

Kontrollera att tidszonerna överensstämmer

Om BigQuery och Analytics är inställda på olika tidszoner kanske du oavsiktligt jämför data från olika tidsperioder. Se till att tidszonen för exporterad data i BigQuery är samma som egendomens tidszon i Google Analytics.

Kontrollera tidszonen i Analytics
  1. Gå till Administratör. Under Egendom klickar du på Information om egendomen.
  2. Leta reda på Tidszon för rapporter.
Kontrollera din tidszon i BigQuery
  1. Öppna det BigQuery-projekt som är kopplat till ditt Analytics-konto.
  2. Välj datasetet analytics.
  3. Välj tabellen events_.
  4. Gå till fliken Details.
  5. Leta reda på Created timestamp under Table info. Tidszonen anges sist i tidsstämpeln. Exempel: I tidsstämpeln Apr 23, 2023, 12:44:54 PM UTC-7 motsvarar ”UTC-7” tidszonen.

Kontrollera om dataflöden eller händelser utesluts från export

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på BigQuery-länkar.
  2. Klicka på raden för det länkade BigQuery-projektet.
  3. Välj Konfigurera dataflöden och händelser under Datakonfigurationer.
  4. Kontrollera under Dataflöden att exportera om alla dataflöden i egendomen exporteras. Notera de eventuella dataflöden som saknas.
  5. Kontrollera under Händelser att utesluta om det finns händelser som utesluts från exporten. Notera de eventuella händelser som utesluts.

Om dataflöden eller händelser utesluts från export måste du skapa en utforskning med ett matchande filter i GA4 för att jämföra data.

Jämföra Analytics- och BigQuery-data

Jämför det totala antalet händelserader som exporteras till BigQuery under en enda dag med det totala antalet händelser i GA4 samma datum.

En avvikelse på 2–5 % mellan det totala antalet händelser i Analytics och BigQuery är förväntad.

Se det totala antalet händelser i Analytics

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Händelser till vänster.
  4. Ändra datumintervallet för rapporten till den dag du vill jämföra.
  5. Det totala antalet händelser visas ovanför den första raden i kolumnen Antal händelser.

Om dataflöden eller händelser utesluts från rapporten måste du skapa en utforskning med ett matchande filter för att hitta antalet händelser.

Skapa en utforskning med filter för att hitta antalet händelser i Analytics.
  1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Utforska till vänster.
  1. Välj mallen Fritt format högst upp på skärmen.
  2. Ändra datumintervallet för utforskningen till den dag du vill jämföra.
  3. Välj Händelsenamn och Namn på flöde under Dimensioner.
  4. Lägg till Antal händelser under Mätvärden.
  5. Dra Händelsenamn under Rader.
  6. Dra Antal händelser under Värden.
  7. Leta reda på Filter under Flikinställningar och klicka på Släpp eller välj dimension eller mätvärde.
    1. Om du bara behöver inkludera ett specifikt dataflöde:
      1. Välj Namn på flöde.
      2. Ange filtermatchningstypen till innehåller.
      3. Ange flödets namn och klicka på Använd.
    2. Om du behöver utesluta händelser:
      1. Välj Händelsenamn.
      2. Ange filtermatchningstypen till matchar inte exakt.
      3. Ange händelsens namn och klicka på Använd.
  8. Det totala antalet händelser visas ovanför den första raden i kolumnen Antal händelser.

Se det totala antalet händelser i BigQuery

1. Öppna det BigQuery-projekt som är kopplat till ditt Analytics-konto.
  2. Välj datasetet analytics.
  3. Välj tabellen events_.
  4. Gå till fliken Details.
  5. Leta reda på Number of rows under Storage Info.

Om det totala antalet rader i BigQuery överensstämmer med det totala antalet händelser i GA4 efter att du har följt stegen på den här sidan för att verifiera länken och kontrollera att inställningarna överensstämmer, betyder det att exporterad data är korrekt.

Om du fortfarande ser en dataavvikelse när du kör en sökfråga och jämför den med GA4-rapporter bör du kontrollera att du använder rätt kolumner i sökfrågan för att jämföra data.

Kom ihåg att ändra tillbaka rapport-id:t efter att du är klar om du tillfälligt ändrade det till Enhets-id.