[GA4] Sammenlign Analytics-rapporter med data eksportert til BigQuery

Finn ut hvordan du sammenligner data i Google Analytics 4 med data som eksporteres til BigQuery, slik at du kan identifisere og feilsøke avvik

Hvis du eksporterer Analytics-data til BigQuery, kan du noen ganger se forskjeller mellom dataene i GA4-rapportene og BigQuery-dataene. Feilsøk de vanligste årsakene til avvik, korriger dem, og sammenlign data på et presist grunnlag.

I denne artikkelen:

Du kan kontrollere at du ser på de rette dataene, ved å bekrefte at BigQuery og Analytics er knyttet sammen, og at du har det rette BigQuery-prosjektet.

1. Klikk på BigQuery-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Finn raden for tilknytningen, og påse at prosjekt-ID-en matcher BigQuery-prosjektet du vil sammenligne data med.

Hvis det ikke er noen rad for en tilknytning, kan du følge veiledningen for å konfigurere BigQuery Export.

Sørg for at innstillingene samsvarer

Det er normalt med visse avvik mellom dataene i BigQuery og Analytics siden disse to systemene har tilgang til ulike data. Du kan finne ut om disse avvikene kan være en indikasjon på et problem, ved å sjekke disse innstillingene før du sammenligner data.

Velg enhets-ID som rapporteringsidentitet

GA4 har fire rapporteringsidentitetsområder som kan brukes til rapportering. Men når GA4 eksporterer data til BigQuery, skjer det bare basert på enhets-ID. Hvis du har angitt en annen rapporteringsidentitet i GA4, blir sammenligningen med BigQuery-data upresis.

Du kan bytte fra rapporterings-ID til enhets-ID når du sammenligner data, og deretter bytte tilbake til en annen rapporteringsidentitet når du er ferdig. Alternativet du velger, påvirker verken innsamlingen eller behandlingen av data. Du kan når som helst bytte mellom disse alternativene uten at det får noen permanent innvirkning på dataene.

Angi rapporteringsidentiteten for området ditt

Bekreft at tidssoner stemmer overens

Hvis BigQuery og Analytics har ulike tidssoner, sammenligner du kanskje data fra ulike tidsperioder uten at du er klar over det. Påse at tidssonen for de eksporterte dataene i BigQuery matcher tidssonen i Google Analytics-området.

Sjekk tidssonen i Analytics
  1. Klikk på Områdedetaljer under OmrådeAdministrator-siden.
  2. Finn Tidssone i rapporteringen.
Sjekk tidssonen i BigQuery
  1. Åpne BigQuery-prosjektet som er knyttet sammen med Analytics-kontoen din.
  2. Velg analytics-datasettet.
  3. Velg events_-tabellen.
  4. Gå til Details-fanen (detaljer).
  5. Finn Created timestamp (tidsstempel for opprettelsestidspunkt) under Table info (tabellinfo). Tidssonen er oppført på slutten av tidsstempelet. I tidsstempelet Apr 23, 2023, 12:44:54 PM UTC-7 representerer for eksempel «UTC-7» tidssonen.

Sjekk om noen hendelser eller datastrømmer er ekskludert fra eksporteringen

1. Klikk på BigQuery-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Klikk på raden for det tilknyttede BigQuery-prosjektet.
  3. Velg Konfigurer datastrømmer og hendelser under Datakonfigurasjoner.
  4. Sjekk om alle datastrømmene i området eksporteres, under Datastrømmer som skal eksporteres. Hvis ikke bør du merke deg hvilke som mangler.
  5. Gå til Hendelser som skal ekskluderes, og sjekk om noen hendelser er ekskludert fra eksporteringen. Hvis enkelte hendelser ekskluderes, bør du merke deg hvilke.

Hvis noen hendelser eller datastrømmer er ekskludert, må du opprette en utforskning med et samsvarsfilter i GA4 for å sammenligne data.

Sammenlign Analytics- og BigQuery-data

Sammenlign det totale antallet hendelsesrader som ble eksportert til BigQuery i løpet av én dag, med det totale antallet hendelser registrert i GA4 på den samme datoen.

Det forventes et avvik på 2–5 % mellom det totale antallet hendelser i henholdsvis BigQuery og Analytics.

Finn det totale antallet hendelser registrert i Analytics

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Klikk på Engasjement > Hendelser til venstre.
  4. Juster datoperioden rapporten omfatter, ut fra dagen der du vil sammenligne dataene.
  5. Finn det totale antallet hendelser. Det er angitt over den første raden i Antall hendelser-kolonnen.

Hvis noen hendelser eller datastrømmer er ekskludert fra rapporten, må du opprette en utforskning med et samsvarsfilter for å finne antallet hendelser.

Opprett utforskninger med filtre for å finne antallet hendelser registrert i Analytics.
  1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Velg Fri form-malen øverst på skjermen.
  2. Juster datoperioden utforskningen omfatter, ut fra dagen der du vil sammenligne dataene.
  3. Velg Hendelsesnavn og Navnet på strømmen under Dimensjoner.
  4. Legg til Antall hendelser under Beregninger.
  5. Dra Hendelsesnavn inn under Rader.
  6. Dra Antall hendelser inn under Verdier.
  7. Finn Filtre under faneinnstillingene, og klikk på Slipp eller velg dimensjonen eller beregningen.
    1. Gjør følgende hvis du bare vil ta med én bestemt datastrøm:
      1. Velg Navnet på strømmen.
      2. Angi inneholder som samsvartype i filteret.
      3. Skriv inn navnet på strømmen, og klikk på Bruk.
    2. Slik kan du ekskludere hendelser:
      1. Velg Hendelsesnavn.
      2. Angi samsvarer ikke nøyaktig med som samsvartype i filteret.
      3. Skriv inn navnet på hendelsen, og klikk på Bruk.
  8. Finn det totale antallet hendelser. Det er angitt over den første raden i Antall hendelser-kolonnen.

Finn det totale antallet hendelser registrert i BigQuery

1. Åpne BigQuery-prosjektet som er knyttet sammen med Analytics-kontoen din.
  2. Velg analytics-datasettet.
  3. Velg events_-tabellen.
  4. Gå til Details-fanen (detaljer).
  5. Finn Number of rows (antall rader) under Storage Info (lagringsinfo).

Hvis det totale antallet rader i BigQuery samsvarer med det totale antallet hendelser i GA4 etter at du har fulgt fremgangsmåten på denne siden for å bekrefte tilknytningen og sjekke at innstillingene samsvarer, er de eksporterte dataene nøyaktige.

Hvis du fortsatt ser dataavvik når du kjører søk og sammenligner de aktuelle dataene med dataene i GA4-rapporteringen, bør du påse at de riktige kolonnene brukes i sammenligningen av dataene.

Husk å bytte tilbake til rapporterings-ID-en når du er ferdig med å sammenligne data, hvis du midlertidig byttet til enhets-ID.