[GA4] Analytics-raporttien ja BigQueryyn eksportoidun datan vertailu

Katso, miten voit vertailla Google Analytics 4:ssä olevaa dataa BigQueryyn eksportoituun dataan ristiriitojen havaitsemiseksi ja korjaamiseksi

Jos eksportoit Analytics-dataa BigQueryyn, saatat joskus havaita eroavuuksia GA4-raporttien ja BigQueryn välillä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää ristiriitojen yleisimmät syyt, korjata ne ja vertailla dataa tarkasti.

Sisällys:

Jos haluat varmistaa, että katsot oikeaa dataa, tarkista, että Analytics on linkitetty BigQueryyn ja että katsot oikeaa BigQuery-projektia.

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta BigQuery-linkit.
  2. Etsi haluamasi linkin rivi ja varmista, että projektin tunnus vastaa sitä BigQuery-projektia, jonka dataa haluat verrata.

Jos linkin riviä ei näy, ota BigQuery Export käyttöön seuraamalla näitä ohjeita.

Asetusten yhdenmukaisuuden tarkistaminen

Jotkin Analyticsin ja BigQueryn datan välisistä eroavuuksista ovat normaaleja ja johtuvat kummankin järjestelmän saatavilla olevan datan eroista. Jos haluat selvittää, aiheuttavatko eroavuudet ongelmia, tarkista alla mainitut asetukset ennen datan vertailua.

Laitteen tunnuksen asettaminen raportointi-identiteetiksi

GA4:n raportoinnissa on käytettävissä neljä raportointi-identiteettiavaruutta. GA4 kuitenkin eksportoi BigQueryyn vain laitteen tunnuksen mukaista dataa. Jos olet lisännyt GA4:ään toisen raportointi-identiteetin, vertailu BigQueryn kanssa voi olla epätarkkaa.

Vaihda raportointi-identiteetiksi laitteen tunnus, kun vertailet dataa. Kun olet valmis, vaihda takaisin toiseen raportointi-identiteettiin. Valitsemasi vaihtoehto ei vaikuta datan keräämiseen tai käsittelyyn. Voit milloin tahansa vaihtaa vaihtoehdosta toiseen, eikä tällä ole pysyviä vaikutuksia dataan.

Valitse mittauskokonaisuuden raportointi-identiteetti.

Aikavyöhykkeiden yhdenmukaisuuden tarkistaminen

Jos BigQueryssa ja Analyticsissa on käytössä eri aikavyöhykkeet, saatat huomaamatta vertailla eri aikavälien dataa. Varmista, että BigQueryyn eksportoidun datan aikavyöhyke vastaa Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden aikavyöhykettä.

Aikavyöhykkeen tarkistaminen Analyticsissa
  1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden tiedot.
  2. Etsi Raportoinnin aikavyöhyke.
Aikavyöhykkeen tarkistaminen BigQueryssä
  1. Avaa Analytics-tiliisi yhdistetty BigQuery-projekti.
  2. Valitse analytics-datajoukko.
  3. Valitse events_-taulukko.
  4. Siirry Tiedot-välilehdelle.
  5. Etsi Taulukon tiedot ‐kohdasta Luotu aikaleima. Aikavyöhyke näkyy aikaleiman lopussa. Esimerkiksi aikaleimassa 23.4.2023 klo 12.44.54 UTC-7 "UTC-7" kuvaa aikavyöhykettä.

Eksportoinnista poissuljettujen datastriimien ja tapahtumien tarkistaminen

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta BigQuery-linkit.
  2. Klikkaa linkitetyn BigQuery-projektin riviä.
  3. Valitse Datamääritykset-kohdasta Määritä datastriimejä ja tapahtumia.
  4. Tarkista Eksportoitavat datastriimit ‑kohdasta, että kaikki mittauskokonaisuuden datastriimit eksportoidaan. Jos näin ei ole, ota puuttuvat datastriimit huomioon.
  5. Tarkista Poissuljettavat tapahtumat ‐kohdasta, onko joitain tapahtumia suljettu pois eksportoinnista. Ota mahdolliset poissuljetut tapahtumat huomioon.

Jos datastriimejä tai tapahtumia on suljettu pois, sinun on luotava vastaavaa suodatinta käyttävä kartoitus GA4:ssä, jotta voit vertailla dataa.

Analyticsin ja BigQueryn datan vertailu

Vertaa BigQueryyn yhden päivän aikana eksportoitujen tapahtumarivien kokonaismäärää GA4:n tapahtumien kokonaismäärään samana päivänä.

Analyticsin ja BigQueryn tapahtumien kokonaismäärien välillä on normaalisti 2–5 %:n ero.

Tapahtumien kokonaismäärän selvittäminen Analyticsissa

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  3. Klikkaa vasemmalta Aktivoituminen > Tapahtumat.
  4. Muuta raportin aikaväliä vertailupäivän mukaan.
  5. Tarkista tapahtumien kokonaismäärä Tapahtumien määrä ‐sarakkeen ensimmäisen rivin yläpuolelta.

Jos datastriimejä tai tapahtumia on suljettu pois raportista, sinun on luotava vastaavaa suodatinta käyttävä kartoitus, jotta saat selville tapahtumien määrän.

Luo suodattimia käyttävä kartoitus, jotta näet tapahtumien määrän Analyticsissa.
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.
  1. Valitse näytön yläreunasta Vapaamuotoinen-malli.
  2. Muuta kartoituksen aikaväliä vertailupäivän mukaan.
  3. Valitse Ulottuvuudet-kohdasta Tapahtuman nimi ja Striimin nimi.
  4. Lisää Mittarit-kohtaan Tapahtumien määrä.
  5. Vedä Tapahtuman nimi Rivit-kohtaan.
  6. Vedä Tapahtumien määrä Arvot-kohtaan.
  7. Etsi Välilehden asetukset ‐kohdasta Suodattimet ja klikkaa Pudota tai valitse ulottuvuus tai mittari.
    1. Jos haluat sisällyttää vain tietyn datastriimin:
      1. Valitse Striimin nimi.
      2. Aseta suodattimen vastaavuustyypiksi Sisältää.
      3. Lisää striimin nimi ja klikkaa Käytä.
    2. Jos haluat sulkea tapahtumia pois:
      1. Valitse Tapahtuman nimi.
      2. Aseta suodattimen vastaavuustyypiksi ei vastaa täsmälleen.
      3. Lisää tapahtuman nimi ja klikkaa Käytä.
  8. Tarkista tapahtumien kokonaismäärä Tapahtumien määrä ‐sarakkeen ensimmäisen rivin yläpuolelta.

Tapahtumien kokonaismäärän selvittäminen BigQueryssä

1. Avaa Analytics-tiliisi yhdistetty BigQuery-projekti.
  2. Valitse analytics-datajoukko.
  3. Valitse events_-taulukko.
  4. Siirry Tiedot-välilehdelle.
  5. Etsi Tallennustilatiedot-kohdasta Rivien määrä.

Jos BigQueryn rivien kokonaismäärä vastaa GA4:n tapahtumien kokonaismäärää sen jälkeen, kun olet tarkistanut linkityksen tämän sivun ohjeiden mukaisesti ja varmistanut, että asetukset vastaavat toisiaan, eksportoitu data on tarkkaa.

Jos datassa on edelleen ristiriitoja, kun teet BigQueryssä kyselyn ja vertaat kyseistä dataa GA4:n raporteissa olevaan dataan, varmista, että käytät oikeita sarakkeita.

Muista vaihtaa takaisin aiempaan raportointi-identiteettiin datan vertailun jälkeen, jos vaihdoit identiteetiksi väliaikaisesti laitteen tunnuksen.