[GA4] Sammenlign Analytics-rapporter og -data, der er eksporteret til BigQuery

Få flere oplysninger om, hvordan du sammenligner data i Google Analytics 4 med data, der er eksporteret til BigQuery, så du kan identificere og finde og rette uoverensstemmelser

Hvis du eksporterer Analytics-data til BigQuery, kan du nogle gange opleve forskelle mellem GA4-rapporter og BigQuery. Find og ret almindelige årsager til uoverensstemmelser, ret dem, og sammenlign dine data nøjagtigt.

I denne artikel kan du læse om følgende:

For at sikre, at du får vist de rette data, skal du verificere, at Analytics og BigQuery er tilknyttet, og at BigQuery-projektet er korrekt.

1. Klik på BigQuery-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Find rækken for tilknytningen, og sørg for, at projekt-id'et matcher det BigQuery-projekt, hvor du vil sammenligne data.

Hvis du ikke kan se en række for en tilknytning, skal du følge vejledningen for at konfigurere BigQuery-eksport.

Tjek, at indstillingerne stemmer overens

Det er helt normalt, at der er en smule forskel på data i Analytics og BigQuery. Dette skyldes, at der er forskellige data tilgængelige i hvert system. Du kan finde ud af, om forskellene indikerer et potentielt problem, ved at tjekke disse indstillinger, inden du sammenligner data.

Angiv rapporteringsidentifikation til enheds-id

GA4 har fire rapporteringsidentitetsområder til rådighed for rapportering. GA4 eksporterer dog kun data baseret på enheds-id til BigQuery. Hvis du har angivet en andet rapporteringsidentifikations i GA4, er sammenligningen med BigQuery muligvis unøjagtig.

Skift dit rapporterings-id til Enheds-id, når du sammenligner data, og skift derefter tilbage til en anden rapporteringsidentifikation, når du er færdig. Den valgmulighed, du vælger, påvirker ikke dataindsamling eller behandling. Du kan til enhver tid vælge en anden mulighed, uden at det får nogen permanent indvirkning på dataene.

Angiv rapporteringsidentifikationen for din ejendom.

Tjek, at tidszonerne stemmer overens

Hvis BigQuery og Analytics er indstillet til forskellige tidszoner, sammenligner du muligvis data fra forskellige tidsperioder uden at opdage det. Sørg for, at tidszonen for eksporterede data i BigQuery er den samme som tidszonen for ejendommen i Google Analytics.

Tjek din tidszone i Analytics
  1. Klik på Ejendomsoplysninger i Administrator under Ejendom.
  2. Find din Rapporteringstidszone.
Tjek din tidszone i BigQuery
  1. Åbn det BigQuery-projekt, der er knyttet til din Analytics-konto.
  2. Vælg datasættet analytics.
  3. Vælg tabellen events_.
  4. Gå til fanen Detaljer.
  5. Find Tidsstempel for oprettelse under Tabeloplysninger. Tidszonen er angivet i slutningen af tidsstemplet. I tidsstemplet Apr 23, 2023, 12:44:54 PM UTC-7 står "UTC-7" f.eks. for tidszonen.

Tjek, om datastrømme eller hændelser er udelukket fra eksport

1. Klik på BigQuery-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator.
  2. Klik på rækken for det tilknyttede BigQuery-projekt.
  3. Vælg Konfigurer datastrømme og hændelser under Datakonfigurationer.
  4. Under Datastrømme, der skal eksporteres, skal du tjekke, om alle dataene i ejendommen eksporteres. Hvis ikke, skal du notere, hvilke der mangler.
  5. Under Hændelser, der skal ekskluderes skal du tjekke, om nogle hændelser er ekskluderet fra eksporten. Hvis der er ekskluderede hændelser, skal du notere hvilke.

Hvis datastrømme eller hændelser er udelukket, skal du oprette en udforskning med et matchende filter i GA4 for at sammenligne data.

Sammenlign Analytics- og BigQuery-data

Sammenlign det samlede antal hændelsesrækker, der er eksporteret til BigQuery på en enkelt dag, med det samlede antal hændelser i GA4 på samme dato.

Der forventes en afvigelse på 2-5 % mellem det samlede antal hændelser i Analytics og BigQuery.

Find det samlede antal hændelser i Analytics

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Rapporter Rapporter på menuen til venstre.
  3. Klik på Engagement > Hændelser til venstre.
  4. Juster datointervallet for rapporten til den dag, du vil sammenligne.
  5. Find det samlede antal hændelser over den første række i kolonnen Antal hændelser.

Hvis datastrømme eller hændelser er udelukket fra din rapport, skal du oprette en udforskning med et matchende filter for at finde antallet af hændelser.

Opret en udforskning med filtre for at finde antallet af hændelser i Analytics.
  1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på  Udforsk til venstre.
  1. Vælg skabelonen Frit format øverst på skærmen.
  2. Juster datointervallet for udforskningen til den dag, du vil sammenligne.
  3. Under Dimensioner skal du vælge Hændelsesnavn og Strømnavn.
  4. Tilføj Antal hændelser under Metrics.
  5. Træk i Hændelsesnavn under Rækker.
  6. Træk i Antal hændelser under Værdier.
  7. Find Filtre under Faneindstillinger, og klik på Slip eller vælg dimension eller metric.
    1. Hvis du kun har brug for at inkludere en bestemt datastrøm, skal du gøre følgende:
      1. Vælg Navn på strøm.
      2. Indstil filtermatchtypen til Indeholder.
      3. Angiv navnet på din strøm, og klik på Anvend.
    2. Hvis du har brug for at udelukket hændelser, skal du gøre følgende:
      1. Vælg Hændelsesnavn.
      2. Indstil filtermatchtypen til matcher ikke eksakt.
      3. Angiv navnet på din kampagne, og klik på Anvend.
  8. Find det samlede antal hændelser over den første række i kolonnen Antal hændelser.

Find det samlede antal hændelser i BigQuery

1. Åbn det BigQuery-projekt, der er knyttet til din Analytics-konto.
  2. Vælg datasættet analytics.
  3. Vælg tabellen events_.
  4. Gå til fanen Detaljer.
  5. Find Antal rækker under Oplysninger om lagerplads.

Hvis det samlede antal rækker i BigQuery matcher det samlede antal hændelser i GA4, når du har fulgt vejledningen på denne side for at bekræfte tilknytningen og tjekke, at indstillingerne matcher, er de eksporterede data nøjagtige.

Hvis du stadig finder en datauoverensstemmelse, når du kører en forespørgsel og sammenligner den med GA4-rapporteringen, skal du tjekke forespørgslen for at sikre, at de rigtige kolonner bruges til at sammenligne dataene.

Husk at ændre dit rapporterings-id igen, når du er færdig med at sammenligne data, hvis du midlertidigt har skiftet det til enheds-id.