[GA4] Emmascarament de dades

Configurar fluxos de dades web per dur a terme l'emmascarament del text de les adreces electròniques i dels paràmetres de consulta d'URL definits per l'usuari del costat del client

La funció d'emmascarament de dades ajuda a evitar la recollida involuntària d'informació d'identificació personal (IIP) en forma d'adreces electròniques i paràmetres de consulta d'URL. L'emmascarament de dades utilitza patrons de text per identificar les adreces electròniques probables en tots els paràmetres d'esdeveniment i en els paràmetres de consulta d'URL que s'inclouen com a part dels paràmetres d'esdeveniment page_location, page_referrer, page_path, link_url, video_url i form_destination.

Paràmetre de consulta d'URL: un parell clau-valor (p. ex., language=català) que va després del signe d'interrogació (?) al final d'un URL. Per exemple, el valor del paràmetre d'esdeveniment page_location pot ser l'URL i els paràmetres de consulta https://www.example.com/ca?language=catala&catalog=estiu23.

L'emmascarament de dades avalua els esdeveniments abans que es recullin per cercar i treure qualsevol text que identifiqui com una adreça electrònica o un parell clau-valor de paràmetre de consulta. Després de treure el text ofensiu, la recollida de dades continua tal com s'esperava.

Configureu l'emmascarament de dades com una de les opcions de configuració d'un flux de dades web.

Quan creeu una propietat nova, l'emmascarament de dades de correu electrònic està activat de manera predeterminada. En el cas de les propietats que hàgiu creat abans del llançament d'aquesta funció, cal que activeu l'emmascarament de dades seguint aquestes instruccions.

És important recordar que, si bé l'emmascarament de dades és una eina potent per evitar la recollida involuntària d'IIP, la responsabilitat final del compliment dels requisits normatius continua sent de l'entitat que recull les dades. Per ajudar-vos a complir aquesta responsabilitat, aquesta funció us permet provar la configuració per entendre si els patrons de text que identifiqueu estan emmascarats tal com s'esperava (més informació). També podeu utilitzar DebugView per supervisar en temps real com recull Analytics els esdeveniments del lloc web.

Aspectes que cal tenir en compte

Actualment, l'emmascarament de dades només està disponible per als fluxos de dades web.

L'emmascarament de dades avalua les dades d'esdeveniment de les adreces electròniques en la mesura que sigui possible.

L'emmascarament de dades es produeix del costat del client després que Analytics modifiqui o creï esdeveniments (cosa que també passa del costat del client) i abans que les dades s'enviïn a Analytics.

L'emmascarament de dades accepta els paràmetres de consulta d'URL amb codificació percentual, inclosos els caràcters Unicode acceptats pels navegadors. Per exemple, si introduïu 名 com a paràmetre de consulta i https://www.example.com?名=joan com a URL de prova, l'emmascarament de dades l'interpretarà de la manera següent:

URL de prova després que l'introduïu Versió emmascarada
http://www.example.com/?%E5%90%8D=joan http://www.example.com/?%E5%90%8D=(redacted)

Pot ser que l'emmascarament de dades interpreti el text de manera incorrecta com una adreça electrònica i l'emmascari. Per exemple, si el text inclou "@" seguit d'un nom de domini de nivell superior (com ara example.com), és possible que es tregui per error.

L'emmascarament de dades no avalua els valors de la capçalera HTTP (per exemple, referer, que pot contenir paràmetres de consulta en navegadors antics).

L'emmascarament de dades no impedirà la recollida d'IIP mitjançant Measurement Protocol ni Importació de dades.

Configurar l'emmascarament de dades

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Fluxos de dades.
  2. Feu clic al flux de dades web rellevant.
  3. A la secció Esdeveniments, feu clic a Emmascara les dades.
  4. Si voleu emmascarar les adreces electròniques o els paràmetres de consulta d'URL, activeu l'interruptor per a cada opció.
  5. Si decidiu emmascarar els paràmetres de consulta d'URL, introduïu una llista dels paràmetres de consulta que vulgueu emmascarar (p. ex., firstname, lastname o email_address). Premeu Retorn després de cada paràmetre.

Utilitzeu la secció Proveu l'emmascarament de dades per veure com Analytics treu les dades. Analytics provarà les opcions que hàgiu triat al pas 5 anterior.

1. Introduïu un text de mostra que contingui una adreça electrònica o un URL que inclogui els paràmetres de consulta que heu introduït al pas 6 anterior juntament amb valors de mostra (p. ex., https://www.example.com/?firstname=Joan&lastname=Carbonell&email_address=joancarbonell@example.com).
  2. Feu clic a Previsualitza les dades emmascarades.

A Versió emmascarada, veureu un exemple de les dades que Analytics recolliria amb la vostra configuració. Per exemple, si el text de mostra és:

https://www.example.com/?firstname=Joan&lastname=Carbonell&email_address=joancarbonell@example.com

la versió emmascarada serà:

https://www.example.com/?firstname=(redacted)&lastname=(redacted)&email_address=(redacted)

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!