Återanvända händelseinställningar i Google Taggstyrning

Den här sidan är avsedd för användare som hanterar Google-taggen i Google Taggstyrning och vill ange inställningar på händelsenivå.

Vad är en händelseinställningsvariabel?

Du kan återanvända händelseinställningar i flera Google-taggar och GA4-händelsetaggar med hjälp av variabeln Google-tagg: Händelseinställningar.
Anta till exempel att du äger en onlinebutik och har en rea. Du vill spåra hur många personer som använder rabattkoden du gav dem. I stället för att manuellt lägga till parametern discount i varje tagg kan du återanvända parametern med variabeln Google-tagg: Händelseinställningar.

Använda en händelseinställningsvariabel

Så här skapar du en ny händelseinställningsvariabel:

1. Öppna Google Taggstyrning
  2. Gå till menyn Variabler till vänster på arbetsytan.
  3. Skapa en Ny användardefinierad variabel.
  4. Välj variabeln Google-tagg: Händelseinställningar i Variabelkonfiguration.
  5. Lägg till parametrarna som du vill återanvända. Du hittar en tabell med fördefinierade parametrar nedan. Om ingen av dem passar dig kan du skapa en anpassad parameter. Skriv önskat namn i fältet Namn.
  6. Valfritt: Lägg till Google Analytics-användarattribut i händelsen:
    1. Klicka på Lägg till egenskap under Användarattribut i Google Analytics.
    2. Ställ in det nyckel-värdepar som ska skickas med händelsen:
      • Ange Attribut till kategorin du vill skicka, till exempel favoritmat.

• Ange Värde till användarspecifik data, till exempel äpple.
  7. Ge variabeln ett namn och klicka på Spara.

Återanvända inställningar i en Google-tagg

För att skicka parametrar på händelsenivå med varje händelse ska du använda händelseinställningsvariabeln i en Google-tagg.

1. Gå till menyn Taggar till vänster på arbetsytan.
  2. Välj den Google-tagg som du vill tillämpa en inställningsvariabel på.
  3. Återanvänd inställningar:
    • Om du vill återanvända konfigurationsinställningar ska du välja en variabel för Google-tagg: Konfigurationsinställningar i rullgardinsmenyn.
    • Om du vill återanvända delade händelseinställningar ska du välja du en variabel för Google-tagg: Händelseinställningar i rullgardinsmenyn.
    • Du kan se vilka parametrar som ärvdes från inställningsvariabeln genom att klicka på Visa ärvda inställningar.
    • Redigera en ärvd parameter endast för Google-taggen genom att klicka på Redigera .
    • Återställ en redigerad ärvd parameter genom att klicka på Återställ .
  4. Spara taggen och Publicera behållaren.

Återanvända inställningar i en GA4-händelsetagg

Om du vill skicka parametrar på händelsenivå endast för utvalda GA4-händelser lägger du till händelseinställningsvariabeln i en GA4-händelsetagg.

1. Gå till menyn Taggar till vänster på arbetsytan.
  2. Välj en GA4-händelsetagg som du vill tillämpa en inställningsvariabel på.
  3. Återanvänd inställningar:
    • Om du vill återanvända händelseinställningar väljer du en variabel för Google-tagg: Händelseinställningar i rullgardinsmenyn.
    • Du kan se vilka parametrar som ärvdes från inställningsvariabeln genom att klicka på Visa ärvda inställningar.
    • Redigera en ärvd parameter endast för Google-taggen genom att klicka på Redigera .
    • Återställ en redigerad ärvd parameter genom att klicka på Återställ .
  4. Spara taggen och Publicera behållaren.

Giltiga parametrar för händelseinställningar

Följande tabell visar fördefinierade parametrar och vilka produkter du kan använda dem med (märkta med x). Detta är inte händelsenamn. Du hittar en lista över fördefinierade händelsenamn i referensen för rekommenderade händelser.

Namn Typ Standardvärde Beskrivning Ads GA4 Merchant Center
achievement_id sträng odefinierat Id för prestationen som låstes upp. En del av händelsen unlock_achievement för att mäta spelupplevelse.   x
aw_feed_country sträng odefinierat Landet som är kopplat till flödet där dina artiklar laddades upp. Använd CLDR-områdeskoder, till exempel US.
Del av rapportering av Konverteringar med kundvagnsdata.
x
aw_language sträng odefinierat Språket som är kopplat till flödet där dina artiklar laddades upp. Använd språkkoderna i ISO 639-1. Del av rapportering av Konverteringar med kundvagnsdata. x
aw_merchant_id heltal odefinierat Merchant Center-id:t. Ange den här parametern om du har en artikel i flera Merchant Center-konton och vill styra vilket Merchant Center som data om artikeln, till exempel dess KSV, ska läsas från. Del av rapportering av Konverteringar med kundvagnsdata. x
content_group sträng odefinierat Med innehållsgrupper kan du kategorisera sidor och skärmar på anpassade lagringsytor. Läs mer   x x
content_id sträng odefinierat En identifierare för det valda innehållet, till exempel C_12345. En del av händelsen select_content.   x x
content_type sträng odefinierat Typen av innehåll, till exempel image. En del av händelserna share och select_content.   x
coupon sträng odefinierat Kupongnamnet/kupongkoden som är kopplad till händelsen.

coupon-parametrar på händelse- och artikelnivå kan anges oberoende av varandra.
  x
country sträng odefinierat Parameter som registrerar användarens land. Använd formatet ISO 3166-1 alpha-2. (Till exempel US för USA.) x
currency sträng odefinierat Valutan för artiklarna som är kopplade till händelsen, med tre bokstäver enligt ISO 4217-format.
* Om du anger value måste du även ange currency för att intäktsmätvärdena ska beräknas korrekt.
x × x
delivery_postal_code tal odefinierat Regionprefixet eller beteckningsdelen i ett postnummer i leveransadressen för en beställning. Regionprefixet används för att fastställa i vilken mån säljarens leveranser sker i tid.
När du tillhandahåller denna data rekommenderar vi att du bara anger de tre första siffrorna i postnumret.
Del av konverteringsspårning i Ads för att validera fraktdata.
x   x
discount tal odefinierat Det rabattbelopp som är kopplat till artikeln x x
estimated_delivery_date sträng odefinierat Det senaste utlovade leveransdatumet för en beställning i en kunds kundvagnsdata. För beställningar med produkter som övervägs för kostnadsfri och snabb frakt (ny eller bibehållen status) använder Google detta datum för att validera leveranstiden.
Obs! Denna parameter anges med internationellt datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD). Datumet som du anger här ska baseras på datumet och tidszonen för platsen för delivery_postal_code som du tillhandahöll.

Del av konverteringsspårning i Ads för att validera fraktdata.
x
group_id sträng odefinierat Gruppens id, till exempel G_12345. En del av händelsen join_group som används för att mäta hur populära vissa funktioner på sociala medier eller grupper är.   x
items array<artikel> odefinierat Listar artiklarna som ingick i händelsen. Detta är en e-handelsparameter som har underparametrar. Du kan se underparametrar för: x × x
language sträng navigator.language Anger användarens språkinställning x × x
method sträng odefinierat Metoden som användaren valde för att göra något, till exempel email. En del av händelserna login, share och sign_up.   x
payment_type sträng odefinierat Betalningsmetoden som kunden valde, till exempel credit card.   x
score tal odefinierat Användarens poäng. En del av händelsen post_score för att mäta poäng i spel.   x
search_term sträng odefinierat Termen som användes i sökningen. En del av händelsen search.   x
send_to sträng odefinierat Anger ett destinations-id för Google-taggen. Används tillsammans med konfigurationsparametern groups. x × x
shipping tal odefinierat Fraktkostnaden som är kopplad till en transaktion, till exempel 4.99. x × x
shipping_tier sträng odefinierat Fraktnivån (till exempel Ground, Air, Next-day) som valdes för leverans av den köpta artikeln. x × x
tax tal odefinierat Skattebeloppet som är kopplat till en transaktion, till exempel 1.11   x x
transaction_id sträng odefinierat Den unika identifieraren för en transaktion, till exempel T_12345.

Med parametern transaction_id kan du undvika att registrera dubbletter av händelser för ett köp.
x × x
user_data objekt odefinierat Parameter för att välja bort automatisk insamling av data som tillhandahålls av användare.
Välj bort sidor genom att ange user_data till null. För att helt välja bort insamling data som tillhandahålls av användare kan du använda inställningen för Google-taggen.
x
user_properties objekt odefinierat Parameter för att skicka med ytterligare Google Analytics-användarattribut i en händelse. Läs om hur du ställer in användarattribut.   x
value tal odefinierat Händelsens monetära värde, till exempel 12.99.

value måste anges för att rapporteringen ska bli meningsfull och för att fylla den prediktiva målgruppen köpare.

* Om du anger value måste du även ange currency.
x × x
virtual_currency_name sträng odefinierat Namnet på den virtuella valutan. En del av händelserna earn_virtual_currency och spend_virtual_currency.
  x