Reports

[GA4] Rapporten Översikt över förvärv

Rapporten Översikt över förvärv är en fördefinierad översiktsrapport som visar ett sammandrag av din förvärvsdata. Där kan du se om din marknadsföring bidrar till att nya användare besöker din webbplats eller app, om dina kampanjer för att väcka engagemang på nytt får människor att komma tillbaka och om du bör fortsätta med eller justera dina marknadsföringsstrategier.

Rapporten visas till vänster i samlingen Livscykel. Som standard ser du inte rapporten i samlingen för verksamhetsmål, men personer med rollen Redigerare eller Administratör kan lägga till den till vänster.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  2. Utöka Förvärv till vänster i samlingen Livscykel.
  3. Klicka på Översikt över förvärv.

Fördefinierade översiktskort

Rapporten Översikt över förvärv innehåller följande översiktskort som standard. Administratörer och redigerare kan ändra korten. Det kan därför hända att du ser andra kort.

Användare och Nya användare

Användare visar det totala antalet användare som besökte din webbplats eller app. Värdet på fliken visar det totala antalet användare under den angivna tidsperioden. De enskilda datapunkterna visar antalet användare den aktuella dagen.

Nya användare visar antalet användare som besökte din webbplats eller app för första gången. Värdet på fliken visar det totala antalet nya användare under den angivna tidsperioden. De enskilda datapunkterna visar antalet nya användare respektive dag.

Användare de senaste 30 minuterna

Användare de senaste 30 minuterna visar aktivitet i realtid med hjälp av data från realtidsrapporten. Den första halvan av kortet visar det totala antalet användare under de senaste 30 minuterna och antalet användare per minut under de senaste 30 minuterna.

Den andra halvan av kortet visar aktivitet i realtid för en relevant dimension. Rapporten Översikt över engagemang kan till exempel visa vilka sidor och skärmar användarna besöker mest just nu, medan rapporten Översikt över användarattribut kan visa de länder där flest användare besöker webbplatsen just nu.

Nya användare per standardkanalgrupp för användarens första interaktion

Nya användare per standardkanalgrupp för användarens första interaktion visar antalet användare som besöker din webbplats eller app för första gången, kategoriserade efter standardkanalgrupp. Informationen sorteras efter standardkanalgrupperna med flest nya användare.
Du kan välja Standardkanalgrupp för användarens första interaktion och sedan välja bland andra dimensioner för trafikkällor, till exempel Källa för användarens första interaktion och Medium för användarens första interaktion.
Du kan också hålla muspekaren över dimensionerna och mätvärdena för att läsa mer om informationen som visas, eller klicka på Visa användarförvärv för att öppna en detaljrapport med mer data.

Sessioner per standardkanalgrupp för session

Sessioner per standardkanalgrupp för session visar antalet nya sessioner på din webbplats eller app, kategoriserade efter standardkanalgrupp. Informationen sorteras efter standardkanalgrupperna som genererade flest nya sessioner.
Du kan välja Standardkanalgrupp för session och sedan välja bland andra dimensioner för trafikkällor, till exempel Källa för session och Medium för session.
Du kan också hålla muspekaren över dimensionerna och mätvärdena för att läsa mer om informationen som visas, eller klicka på Visa trafikförvärv för att öppna en detaljrapport med mer data.

Sessioner per Google Ads-kampanj i session

Sessioner per Google Ads-kampanj i session visar antalet nya sessioner på din webbplats eller i app kategoriserade efter Google Ads-kampanj. Informationen sorteras efter kampanjerna som genererade flest nya sessioner.
Du kan välja Google Ads-kampanj i session och sedan välja bland andra dimensioner för trafikkällor, till exempel Namn på Google Ads-annonsgrupp för session och Google Ads-sökord för session.
Du kan också hålla muspekaren över dimensionerna och mätvärdena för att läsa mer om informationen som visas, eller klicka på Visa Google Ads-kampanjer för att öppna en detaljrapport med mer data.

Livstidsvärde

Livstidsvärdet visar den genomsnittliga intäkten från nya användare under de första 120 dagarna. Diagrammet kan hjälpa dig att avgöra hur värdefulla användare är baserat på ytterligare intäkter som du genererar. Exempel: En användare köper en tröja. Veckan därpå köper hen ett par byxor. Livstidsvärde (LTV) innefattar båda köpen och ger en indikation på hur värdefullt förvärvet är totalt sett.