Reports

[GA4] «Oversikt over brukeranskaffelse»-rapporten

«Oversikt over brukeranskaffelse»-rapporten er en forhåndsdefinert oversiktsrapport som oppsummerer dataene dine om brukeranskaffelse. I rapporten kan du se om markedsføringstiltakene du kjører, skaffer deg nye brukere av appen din eller nettstedet ditt, om kampanjene for nytt engasjement fører til returnerende kunder, og om du bør fortsette som før eller justere markedsføringsstrategiene.

Rapporten vises til venstre i Livssyklus-samlingen. Som standard vises ikke rapporten i Forretningsmål-samlingen, men redigere og administratorer kan legge den til i navigasjonspanelet til venstre.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Velg Rapporter Rapporter i menyen til venstre.
  2. Vis Brukeranskaffelse i Livssyklus-samlingen til venstre.
  3. Klikk på Oversikt.

Forhåndsdefinerte sammendragskort

Som standard inneholder «Oversikt over brukeranskaffelse»-rapporten sammendragskortene nedenfor. Siden administratorer og redigerere kan endre kortene, ser du ikke nødvendigvis akkurat disse kortene.

«Brukere» og «Nye brukere»

Brukere viser det totale antallet brukere som har åpnet appen din eller besøkt nettstedet ditt. Verdien på fanen viser det totale antallet brukere i den angitte tidsperioden, mens de enkelte datapunktene viser antallet brukere på den aktuelle dagen.

Nye brukere viser hvor mange brukere som har åpnet appen eller besøkt nettstedet for første gang. Verdien i fanen gjenspeiler det totale antallet nye brukere i tidsperioden som er angitt, mens de enkelte datapunktene viser hvor mange nye brukere du fikk på den aktuelle dagen.

Brukere i løpet av de siste 30 minuttene

«Brukere i løpet av de siste 30 minuttene» viser aktivitet fortløpende basert på data fra sanntidsrapporten. På den øvre halvdelen av kortet vises det samlede antallet brukere de siste 30 minuttene og antallet brukere per minutt i løpet av de siste 30 minuttene.

På den nedre halvdelen vises sanntidsaktivitet målt i en relevant dimensjon. I «Oversikt over engasjement»-rapporten kan du for eksempel se hvilke nettsider og appskjermer flest brukere ser på akkurat nå. «Oversikt over brukerattributter»-rapporten viser blant annet hvilke land de fleste nåværende brukerne kommer fra.

Nye brukere inndelt etter standard kanalgruppe for første bruker

«Nye brukere etter standard kanalgruppe for første bruker» viser antallet brukere som aldri har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din, inndelt etter standard kanalgruppe. Dataene er sortert etter standard kanalgruppene med flest nye brukere.
Du kan velge «Standard kanalgruppe for første bruker» for å velge mellom andre dimensjoner for trafikkilder, deriblant «Kilde til brukerens første interaksjon» og «Medium for første bruker».
Du kan også holde markøren over dimensjonene og beregningene for å finne ut mer om dataene som vises, eller du kan klikke på «Se hvordan du skaffer deg nye brukere» for å åpne en detaljert rapport med flere data.

Økter etter standard kanalgruppering for økten

«Økter etter standard kanalgruppering for økten» viser antallet nye økter på nettstedet ditt eller i appen din inndelt etter standard kanalgruppe. Dataene sorteres etter standard kanalgruppene som har generert flest nye økter.
Du kan velge «Standard kanalgruppering for økten» for å velge mellom andre dimensjoner for trafikkilder, deriblant «Øktkilde» og «Øktmedium».
Du kan også holde markøren over dimensjonene og beregningene for å finne ut mer om dataene som vises, eller du kan klikke på «Se hvordan du skaffer deg ny trafikk» for å åpne en detaljert rapport med flere data.

Økter etter Google Ads-kampanjen knyttet til økten

«Økter etter Google Ads-kampanjen knyttet til økten» viser antallet nye økter på nettstedet ditt eller i appen din inndelt etter Google Ads-kampanje. Dataene sorteres etter kampanjene som har generert flest nye økter.
Du kan velge «Google Ads-kampanjen knyttet til økten» for å velge mellom andre dimensjoner for trafikkilder, deriblant «Google Ads-annonsegruppenavn knyttet til økten» og «Google Ads-søkeordtekst knyttet til økten».
Du kan også holde markøren over dimensjonene og beregningene for å finne ut mer om dataene som vises, eller du kan klikke på «Se Google Ads-kampanjer» for å åpne en detaljert rapport med flere data.

Levetidsverdi

Levetidsverdien viser de gjennomsnittlige inntektene du fikk fra nye brukere i løpet av de første 120 dagene. I diagrammet kan du se hvor verdifulle brukerne er, basert på ekstrainntektene du får. En bruker kjøper for eksempel en skjorte én dag og så bukser uken deretter. Levetidsverdien (LTV) inkluderer begge disse kjøpene og er dermed en indikasjon på hvor lønnsom brukeranskaffelsen er totalt sett.