Reports

[GA4] Het rapport Acquisitie-overzicht

Het rapport Acquisitie-overzicht is een vooraf gemaakt overzichtsrapport met een samenvatting van uw acquisitiegegevens. Aan de hand van dit rapport ziet u of uw marketingactiviteiten nieuwe gebruikers naar uw website of app aantrekken, of uw campagnes voor re-engagement weer klanten aantrekken en of u uw marketingstrategieën moet voortzetten of aanpassen.

U vindt het rapport aan de linkerkant in de collectie Levenscyclus. Het rapport staat niet standaard in de collectie Bedrijfsdoelen. Een bewerker of beheerder kan het rapport wel toevoegen aan de linkernavigatie.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Het rapport bekijken

1. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  2. Vouw aan de linkerkant Acquisitie uit in de collectie Levenscyclus.
  3. Klik op Acquisitie-overzicht.

Kant-en-klare overzichtskaarten

Het rapport Acquisitie-overzicht bevat standaard de volgende overzichtskaarten. Beheerders en bewerkers kunnen de kaarten wijzigen, zodat u misschien andere kaarten ziet.

Gebruikers en Nieuwe gebruikers

Gebruikers toont het totale aantal gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. De waarde op het tabblad toont het totale aantal gebruikers in de aangegeven periode, terwijl de afzonderlijke gegevenspunten het aantal gebruikers voor die dag tonen.

Het gedeelte Nieuwe gebruikers toont het aantal gebruikers dat uw website of app voor het eerst heeft bezocht. De waarde op het tabblad toont het totale aantal nieuwe gebruikers in de aangegeven periode, terwijl de individuele gegevenspunten het aantal nieuwe gebruikers voor die dag tonen.

Gebruikers in de afgelopen 30 minuten

De kaart Gebruikers in de afgelopen 30 minuten toont activiteit terwijl die plaatsvindt. Hiervoor worden gegevens uit het Realtime-rapport gebruikt. De eerste helft van de kaart toont het totale aantal gebruikers in de afgelopen 30 minuten en het aantal gebruikers per minuut in de afgelopen 30 minuten.

De tweede helft van de kaart bevat realtime activiteit voor een relevante dimensie. Het overzichtsrapport Engagement toont bijvoorbeeld de populairste pagina's en schermen die gebruikers op dit moment bezoeken, terwijl in het overzichtsrapport Gebruikerskenmerken de populairste landen staan vermeld waarin gebruikers zich op dit moment bevinden.

Nieuwe gebruikers per standaard kanaalgroep voor nieuwe gebruiker

Het gedeelte 'Nieuwe gebruikers per standaard kanaalgroep voor nieuwe gebruiker' toont het aantal gebruikers dat uw website of app nog nooit heeft bezocht, ingedeeld op standaard kanaalgroep. De gegevens worden gesorteerd op de standaard kanaalgroepen met de meeste nieuwe gebruikers.
U kunt 'Standaard kanaalgroep voor nieuwe gebruiker' selecteren om uit andere dimensies voor verkeersbronnen te kiezen, waaronder Bron voor nieuwe gebruiker en Medium voor nieuwe gebruiker.
U kunt ook de cursor op de dimensies en statistieken plaatsen voor meer informatie over de getoonde gegevens, of u klikt op Gebruikersacquisitie bekijken om een gedetailleerd rapport met meer gegevens te openen.

Standaard kanaalgroep voor sessies per sessie

Het gedeelte 'Standaard kanaalgroep voor sessies per sessie' toont het aantal nieuwe sessies naar uw website of app dat is gecategoriseerd op standaard kanaalgroep. De gegevens worden gesorteerd op de standaard kanaalgroepen die de meeste nieuwe sessies hebben opgeleverd.
U kunt 'Standaard kanaalgroep voor sessie' selecteren om te kiezen uit andere dimensies voor verkeersbronnen, waaronder Sessiebron en Sessiemedium.
U kunt ook de cursor op de dimensies en statistieken plaatsen voor meer informatie over de getoonde gegevens, of u klikt op Verkeersacquisitie bekijken om een gedetailleerd rapport met meer gegevens te openen.

Google Ads-campagne voor sessies per sessie

Het gedeelte 'Google Ads-campagne voor sessies per sessie' toont het aantal nieuwe sessies naar uw website of app die is gecategoriseerd door Google Ads-campagne. De gegevens worden gesorteerd op de campagnes die de meeste nieuwe sessies hebben opgeleverd.
Selecteer 'Google Ads-campagne voor sessie' om uit andere verkeersbrondimensies te kiezen, waaronder 'Google Ads-advertentiegroepnaam voor sessie' en Google Ads-zoekwoordtekst voor sessie.
U kunt ook de cursor op de dimensies en statistieken plaatsen voor meer informatie over de getoonde gegevens. Als u een rapport Details met meer gegevens wilt openen, klikt u op Google Ads-campagnes bekijken.

Lifetime value

Lifetime value toont de gemiddelde opbrengst die nieuwe gebruikers tijdens hun eerste 120 dagen hebben gerealiseerd. Aan de hand van het diagram kunt u bepalen hoe waardevol gebruikers zijn op basis van de extra opbrengst die u realiseert. Stel dat een gebruiker een shirt koopt en de week erna een broek. De lifetime value (LTV) geeft beide aankopen en daarmee het algehele succes van de acquisitie weer.