Reports

[GA4] Hankinnan yleiskatsaus ‐raportti

Hankinnan yleiskatsaus on valmis yleiskatsausraportti, josta näet hankintadatasi tiivistettynä. Raportin avulla voit selvittää, houkutteleeko markkinointi uusia käyttäjiä sivustollesi tai sovellukseesi, tuovatko uudelleenaktivointikampanjat ihmisiä takaisin ja kannattaako markkinointistrategia pitää ennallaan vai pitäisikö sitä muokata.

Raportti näkyy vasemmalla Elinkaari-kokoelmassa. Se ei näy oletuksena Liiketoimintatavoitteet-kokoelmassa, mutta muokkaaja tai järjestelmänvalvoja voi lisätä sen vasemman reunan navigointipaneeliin.

How to find where your users are coming from using Acquisition Reports in Google Analytics 4

Näin löydät raportin

1. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  2. Laajenna vasemmalta Elinkaari-kokoelmasta Hankinta.
  3. Klikkaa Hankinnan yleiskatsaus.

Valmiit yhteenvetokortit

Hankinnan yleiskatsaus ‐raportissa on oletuksena seuraavat yhteenvetokortit. Järjestelmänvalvojat ja muokkaajat voivat vaihtaa kortteja, joten raportin sisältö saattaa olla erilainen.

Käyttäjät ja Uudet käyttäjät

Käyttäjät-kohdasta näet, kuinka moni on käynyt sivustollasi tai sovelluksessasi. Välilehdellä oleva arvo kertoo käyttäjien kokonaismäärän valitulla aikavälillä, ja yksittäiset arvopisteet osoittavat käyttäjien määrän kyseisenä päivänä.

Uudet käyttäjät ‐kohdasta näet, kuinka moni on käynyt sivustollasi tai sovelluksessasi ensimmäistä kertaa. Välilehdellä oleva arvo kertoo uusien käyttäjien kokonaismäärän valitulla aikavälillä, ja yksittäiset arvopisteet osoittavat uusien käyttäjien määrän kyseisenä päivänä.

Käyttäjiä 30 viime minuutin aikana

Käyttäjiä 30 viime minuutin aikana ‑kortista näet tapahtumat reaaliajassa, sillä se perustuu reaaliaikaisen raportin dataan. Kortin yläosassa näkyy käyttäjien kokonaismäärä 30 viime minuutin aikana sekä käyttäjämäärä kutakin minuuttia kohden.

Kortin alaosassa näkyy olennaiseen ulottuvuuteen liittyvä reaaliaikainen toiminta. Esimerkiksi Aktivoitumisen yleiskatsaus ‐raportissa voivat näkyä sillä hetkellä suosituimmat sivut ja näkymät ja Käyttäjämääritteiden yleiskatsaus ‐raportissa puolestaan kärkimaat, joista tulee sillä hetkellä eniten kävijöitä.

Uudet käyttäjät / Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut oletuskanavaryhmä

Uudet käyttäjät / Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut oletuskanavaryhmä ‑kortista näet sivustollesi tai sovellukseesi tulleiden uusien käyttäjien määrän oletuskanavaryhmittäin. Data on järjestetty sen mukaan, mitkä oletuskanavaryhmät ovat tuottaneet eniten uusia käyttäjiä.
Voit klikata "Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut oletuskanavaryhmä", jos haluat vaihtaa liikenteen lähteen ulottuvuutta ja valita esimerkiksi "Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut liikenteen lähde" tai "Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut tulotapa".
Jos haluat lisätietoa kortin datasta, vie hiiri ulottuvuuksien ja mittareiden päälle. Voit myös klikata "Näytä käyttäjähankinta", jos haluat avata erittelyraportin, jossa on enemmän dataa.

Istunnot / Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä

Istunnot / Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä ‑kortista näet uusien istuntojen määrän sivustollasi tai sovelluksessasi oletuskanavaryhmittäin. Data on järjestetty sen mukaan, mitkä oletuskanavaryhmät ovat tuottaneet eniten uusia istuntoja.
Voit klikata "Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä", jos haluat vaihtaa liikenteen lähteen ulottuvuutta ja valita esimerkiksi "Istuntoon liittyvä liikenteen lähde" tai "Istuntoon liittyvä tulotapa".
Jos haluat lisätietoa kortin datasta, vie hiiri ulottuvuuksien ja mittareiden päälle. Voit myös klikata "Näytä liikenteen hankinta", jos haluat avata erittelyraportin, jossa on enemmän dataa.

Istunnot / Istuntoon liittyvä Google Ads ‐kampanja

Istunnot / Istuntoon liittyvä Google Ads ‐kampanja ‑kortista näet uudet istunnot sivustollasi tai sovelluksessasi Google Ads ‐kampanjoittain. Data on järjestetty sen mukaan, mitkä kampanjat ovat tuottaneet eniten istuntoja.
Voit klikata "Istuntoon liittyvä Google Ads ‐kampanja", jos haluat vaihtaa liikenteen lähde ‑ulottuvuutta ja valita esimerkiksi "Istuntoon liittyvä Google Ads ‐mainosryhmän nimi" tai "Istuntoon liittyvä Google Ads ‐avainsanateksti".
Jos haluat lisätietoa kortin datasta, vie hiiri ulottuvuuksien ja mittareiden päälle. Voit myös klikata "Näytä Google Ads ‑kampanjat", jos haluat avata erittelyraportin, jossa on enemmän dataa.

Elinkaariarvo

Elinkaariarvo-kaaviosta näet keskimääräiset tulot, jotka uudet käyttäjät tuottavat 120 ensimmäisen päivän aikana. Kaavion avulla voit selvittää, miten arvokkaita käyttäjät ovat saamiesi lisätulojen perusteella. Käyttäjä voi esimerkiksi ostaa ensin paidan ja seuraavalla viikolla housut. Elinkaariarvo sisältää molemmat ostokset, joten sen avulla saat käsityksen hankinnan kokonaisarvosta.