Annonsering och attribution

[GA4] Introduktion till SKAdNetwork för mätning av iOS-appkampanjer

I den här artikeln ger vi en översikt över SKAdNetwork, Apples appattributionslösning, och hur du kan implementera den i din Google Analytics 4-egendom.

SKAdNetwork är Apples lösning för appattribution och hjälper appannonsörer att mäta sin annonsaktivitet, t.ex. visningar, klick och appinstallationer, på en sammanställd nivå. SKAdNetwork har blivit allt viktigare för appannonsörer när de ska bedöma hur det går för deras iOS-kampanjer. Apple skickar återsändningar från SKAdNetwork direkt till annonseringsplattformar. Annonsörer kan också få en kopia av återsändningen för mätning och attribution. Läs Apples dokumentation.

För annonsörer som vill mäta resultat från händelser i appen och optimera kampanjer för åtgärder efter installation eller målavkastning på annonsutgifter mer effektivt rekommenderar vi att skapa ett SKADNetwork-konverteringsvärdeschema. Med konverteringsvärdeschemat kan du ange vilka händelser i appen som är viktigast för ditt företag.

Annonsörer kan nu konfigurera sina SKAdNetwork-scheman i Google Analytics och skicka återsändningar med Measurement Protocol för rapportering av installationsattribution.

Med Google Analytics kan du:

• Integrera med SKAdNetwork för bättre mätning och attribution av iOS-appkampanjer. Den senaste versionen av SDK för Google Analytics för Firebase har stöd för inställning av konverteringsvärde i SKAdNetwork.
  • Integrera SKAdNetwork-återsändningar i Google Analytics för attribution på flera kanaler.
  • Google Analytics har också stöd för iOS-parametrar från Google Ads för mätning och optimering. Läs mer.

Varför integrera SKAdNetwork i Google Analytics?

SKAdNetwork kan komplettera data som samlas in av SDK för Google Analytics för Firebase och ge en mer komplett mätningsbild genom att fylla vissa luckor, bland annat i webb-till-app-mätning. Det kan hjälpa dig att fatta mer välgrundade beslut om budgivning och budgetering för dina iOS-appkampanjer.

SKAdNetwork-återsändningar från Apple använder attribution med sista kontaktpunkt på flera nätverk. Attribution i Google Analytics hjälper dig förstå vilka vägar människor tar för att slutföra en konvertering. Den tilldelar konverteringar till olika annonser, klick och andra faktorer längs vägen med hjälp av datadriven attribution. Det gör att du kan fokusera dina investeringar på de medier som har störst effekt på resultaten.

Google Analytics integrerar SKAdNetwork-återsändningar för first_open-konverteringar i användarnas konverteringsvägar med hjälp av konverteringsmodellering. I framtiden planerar Google Analytics att lägga till stöd för ytterligare konverteringsmodellering efter installation.

Konfigurationssteg

• Implementera Google Analytics för Firebase-SDK. Läs mer.
  • Konfigurera ditt SKAdNetwork-konverteringsvärdeschema i Google Analytics. Läs mer.
  • Använd Measurement Protocol för att skicka återsändningar från SKAdNetwork till Google Analytics. Läs mer.
  • Fortsätt att använda automatisk eller manuell taggning av webbadresserna till annonskampanjerna i alla dina kampanjer.

Relaterade resurser i Google Ads

Du hittar mer information i följande artiklar i hjälpcentret för Google Ads: