Mainonta ja attribuutio

[GA4] Yleistä SKAdNetworkista ja sen käytöstä iOS-sovelluskampanjoiden mittaukseen

Tässä artikkelissa kerrotaan yleisesti Applen sovellusattribuutioratkaisu SKAdNetworkista ja siitä, miten sen voi ottaa käyttöön Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa.

SKAdNetwork on Applen sovellusattribuutioratkaisu, joka auttaa sovellusmainostajia mittaamaan kootusti mainostoimintaa, kuten impressioita, klikkauksia ja sovellusasennuksia. SKAdNetworkista on tullut sovellusmainostajille yhä tärkeämpi työkalu iOS-kampanjoiden tulosten arvioinnissa. Apple lähettää SKAdNetworkin takaisinlähetykset suoraan mainonta-alustoille, ja lisäksi mainostajat saavat kopion takaisinlähetyksistään mittausta ja attribuutiota varten. Tutustu Applen dokumentaatioon.

Jos mainostaja haluaa mitata sovelluksensisäisten tapahtumien tuloksia ja optimoida kampanjansa tehokkaammin asennuksen jälkeisille tapahtumille tai tavoitellulle mainostuotolle, suosittelemme SKAdNetwork-konversioarvomallin luomista. Konversioarvomallin avulla voit määritellä, mitkä sovelluksensisäiset tapahtumat ovat yrityksellesi tärkeimpiä.

Mainostajat voivat nyt luoda SKAdNetwork-malleja Google Analyticsissa ja lähettää takaisinlähetykset asennusten attribuutioraportointia varten käyttämällä Measurement Protocolia.

Voit tehdä Google Analyticsin avulla seuraavaa:

• Integroi SKAdNetwork parantaaksesi iOS-sovelluskampanjoiden mittausta ja attribuutiota. Google Analytics for Firebase SDK:n uusin versio tukee SKAdNetwork-konversioarvoasetusta.
  • Integroi SKAdNetworkin takaisinlähetykset Google Analyticsiin monikanavaista attribuutiota varten.
  • Google Analytics tukee myös Google Adsin iOS-parametrien käyttöä mittauksessa ja optimoinnissa. Lue lisää

Miksi SKAdNetwork kannattaa integroida Google Analyticsiin?

SKAdNetwork voi täydentää Google Analytics for Firebase SDK:n keräämää dataa ja tarjota kattavampia mittaustuloksia täyttämällä aukkoja esimerkiksi "verkosta sovellukseen" ‐mittauksen avulla. Tämä voi auttaa tekemään perustellumpia hintatarjous- ja budjettipäätöksiä iOS-sovelluskampanjoissa.

Applen SKAdNetwork-takaisinlähetyksissä käytetään kaikki verkostot huomioivaa viimeisen kontaktipisteen attribuutiota. Google Analyticsin attribuution avulla voit selvittää, millaisten reittien kautta asiakkaat päätyvät konvertoitumaan. Konversiokrediitti kirjataan eri mainoksille, klikkauksille ja muille reitin varrella oleville tekijöille dataan perustuvan attribuution mukaisesti, jotta voisit panostaa erityisesti siihen mediasisältöön, jolla on suurin vaikutus tuloksiisi.

Google Analytics integroi käyttäjän reitillä esiintyviin first_open-konversioihin liittyvät SKAdNetworkin takaisinlähetykset konversiomallinnuksen avulla. Tulevaisuudessa Google Analyticsiin ollaan lisäämässä tuki asennuksen jälkeisten konversioiden lisämallinnukselle.

Määritysvaiheet

• Ota käyttöön Google Analytics for Firebase SDK. Lue lisää
  • Luo SKAdNetwork-konversioarvomalli Google Analyticsissa. Lue lisää
  • Lähetä SKAdNetworkin takaisinlähetykset Google Analyticsiin käyttämällä Measurement Protocolia. Lue lisää
  • Hyödynnä edelleen mainoskampanjoidesi URL-osoitteiden automaattista tai manuaalista taggausta kaikissa kampanjoissasi.

Google Adsiin liittyvää lisätietoa

Voit lukea aiheesta lisää seuraavista Google Ads ‑ohjekeskuksen artikkeleista: