Reports

[GA4] Rapport om kjøpsprosessen

I rapporten om kjøpsprosessen kan du se hvor mange brukere som faller fra mellom hvert trinn i kjøpstrakten. Du kan også identifisere trinnene i trakten som kan forbedres.

Hvis for eksempel brukere ofte faller fra mellom de innledende betalingstrinnene og fullføringen av kjøpet, kan du sjekke om fraktkostnadene er for høye, eller om visse knapper eller linker ikke fungerer.

Du kan ikke tilpasse rapporten om kjøpsprosessen. Men hvis du vil se en annen trakt enn den i denne rapporten, kan du lage rapporter om egendefinerte trakter. Finn ut mer.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Åpne Kjøpsprosessen-rapporten til venstre.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Trinnene i trakten

Rapporten omfatter disse trinnene:

1. Øktstart (antallet brukere som utløste session_start-hendelsen)
  2. Se produktet (antallet brukere som utløste view_item-hendelsen)
  3. Legg i handlekurven (antallet brukere som utløste add_to_cart-hendelsen)
  4. Start betalingsprosessen (antallet brukere som utløste begin_checkout-hendelsen)
  5. Kjøp (antallet brukere som utløste purchase- eller in_app_purchase-hendelsen)

Rapporten har lukket trakt. Lukkede trakter inneholder bare data om brukere som har fullført hvert trinn i trakten. Brukerne telles bare i de trinnene de fullfører i den angitte sekvensen. Hvis en bruker går glipp av et trinn, faller vedkommende ut av trakten og blir ikke talt i senere trinn.

Se trakttrinnene

Klikk på Se trakttrinn for å åpne en skrivebeskyttet visning av trinnene i trakten. I denne visningen kan du ikke endre trinnene eller betingelsene i trakten.

Dimensjoner i rapporten

Du kan velge mellom dimensjonene nedenfor, som oppdaterer dimensjonsverdiene i tabellen.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Nettleser Nettleseren brukeraktiviteten stammer fra. Vanlige nettlesere er «Chrome», «Edge», «Firefox», «Internet Explorer», «Opera» og «Safari». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
By Byen brukeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruker for eksempel besøker nettstedet ditt fra Oslo, fylles dimensjonen ut med teksten «Oslo». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Land Landet brukeraktiviteten stammer fra. Hvis noen for eksempel besøker nettstedet ditt fra Norge, fylles dimensjonen ut med landet «Norge». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Enhetskategori

Typen enhet brukeraktiviteten stammer fra. De ulike enhetskategoriene er «mobil», «nettbrett» og «datamaskin».

Dette er standarddimensjonen i rapporten.

Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Språk Navnet på språket som benyttes i brukerens nettleser eller enhet (f.eks. fransk, engelsk). Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Region Det geografiske området brukeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruker for eksempel besøker nettstedet ditt fra Oslo, fylles dimensjonen ut med teksten «Oslo». Hvis noen besøker nettstedet ditt fra England, fylles dimensjonen ut med teksten «England». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.

Beregningene i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene:

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Avbruddsfrekvens

Prosentandelen av brukerne som falt fra mellom det nåværende og det neste trinnet i en trakt. Avbruddsfrekvensen vises under hver stolpe som har et etterfølgende trinn i trakten.

Hvis 200 brukere for eksempel starter en økt (det nåværende trinnet) og bare 140 av dem ser på et produkt (neste trinn), blir avbruddsfrekvensen under det gjeldende trinnet 60 (eller 30 %).

Denne beregningen fylles ut automatisk basert på data fra hendelsene som utløses i hvert trinn i trakten.
Bevaringsfrekvens

Prosentandelen av brukerne som ble med videre fra det forrige trinnet. Bevaringsfrekvensen vises i overskriften i det neste trinnet.

Hvis for eksempel 200 brukere starter en økt (det nåværende trinnet) og bare 140 av dem ser på et produkt (det neste trinnet), blir bevaringsfrekvensen for det neste trinnet 140 (eller 70 %).

Denne beregningen fylles ut automatisk basert på data fra hendelsene som utløses i hvert trinn i trakten.

Juster størrelsen på diagrammer

Du kan zoome inn og ut av stolpediagrammet med + og - nederst til høyre i diagrammet. Når du zoomer inn, øker størrelsen på stolpene, slik at du kan se flere detaljer på små stolper.

Merk: Hvis du zoomer inn slik at høyden på en stolpe overstiger høyden på diagrammet, setter Analytics inn en kurve i stolpen. Kurven angir at stolpen ikke er tegnet i riktig skala.

Feilsøking

Jeg ser ikke rapporten om kjøpsprosessen. Hvordan kan jeg legge den til?

Du finner rapporten om kjøpsprosessen under Inntektsgenerering-emnet i Livssyklus-samlingen. Hvis du har rollen redigerer eller administrator i Google Analytics-området, men ikke ser rapporten i navigasjonspanelet til venstre, kan du legge den til fra rapportbiblioteket.
Slik kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre:
  1. Klikk på Rapporter Rapporter til venstre i Google Analytics.
  2. Klikk på Bibliotek nederst til venstre i navigasjonspanelet til venstre. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse navigasjonspanelet på den venstre siden.
  3. Klikk på Rediger samlingen på det stedet i Samlinger-delen der du vil legge til rapporten.
  4. Søk etter rapporten under «Dra rapporter for å opprette en samling».
  5. Dra og slipp rapporten i Rapport-samlingen til venstre.
  6. Klikk på Lagre.

Hvordan kan jeg endre trakttrinnene i rapporten?

Du kan ikke endre trinnene i rapporten om kjøpsprosessen, men du kan lage rapporter om egendefinerte trakter basert på de samme trinnene. Du kan gjøre dette ved å åpne rapporten som en utforskning og deretter opprette en traktrapport basert på utforskningen.
Slik åpner du rapporten som en utforskning:
  1. Åpne rapporten om kjøpsprosessen.
  2. Klikk på Legg til en sammenligning øverst til høyre når rapporten er åpen.
  3. Klikk på Utforsk nederst i «Endre sammenligninger»-dialogboksen.

Google Analytics åpner en utforskning i faneinnstillingene med trinnene fra rapporten om kjøpsprosessen. Nå kan du lage en ny rapport om egendefinerte trakter basert på traktutforskningen. Du kan finne ut mer om egendefinerte traktrapporter i artikkelen Opprett rapporter om egendefinerte trakter.