[UA] Ställa in Search Console-data i Analytics

I den här artikeln beskriver vi integrering med Search Console i Universal Analytics. Information om integrering med Search Console i Google Analytics 4 finns i [GA4] Integrering med Search Console.
Om du länkar din Google Analytics-egendom till din Search Console-egendom kan produkterna utbyta data med varandra. Data som exporteras från Search Console-egendomen till Google Analytics omfattas av användarvillkoren för Google Analytics. Google Analytics-data som importeras till Search Console omfattas av användarvillkoren för Search Console.

Aktivera datadelning med Search Console

Innan du kan använda Search Console-rapporterna måste du aktivera datadelning med Search Console i inställningarna för egendomen. Du måste ha rollen Redigerare för Google Analytics-kontot och ägarbehörighet till Search Console-kontot som du vill länka.

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till egendomen där du vill aktivera datadelning med Search Console.
  3. Klicka på Inställningar för egendom i kolumnen Egendom.
  4. Scrolla ned till Inställningar för Search Console. Du bör se webbadressen till din webbplats, vilket visar att webbplatsen har verifierats i Search Console och att du har behörighet att göra ändringar. Om du inte ser webbadressen måste du lägga till din webbplats i Search Console.
  5. Välj rapportvyerna där du vill se Search Console-data under Search Console.
  6. Klicka på Spara.
En Analytics-egendom kan bara kopplas till en enda webbplats och tvärtom. Om du gör en ny koppling tas den tidigare kopplingen bort.

Tidigare data i Search Console-rapporterna

Search Console sparar data från de senaste 16 månaderna. Därmed innehåller också SEO-rapporter i Analytics data från högst 16 månader.

Data blir tillgänglig i Search Console och Analytics cirka 48 timmar efter att den samlats in av Search Console. Denna tid kan variera beroende på din tidszon.

När du aktiverar datadelning med Search Console blir tidigare Search Console-data tillgänglig för rapporterna. Vilken data som visas beror på två faktorer:

• datumet då Analytics-vyn skapades
    Data i en Analytics-vy är endast tillgänglig från och med datumet då vyn skapades.
  • datumet och tidpunkten då webbplatsen verifierades i Search Console
    Data är tillgänglig inom 24 timmar efter att webbplatsen verifierades.
    Om du verifierar webbplatsen och sedan skapar en vy är data tillgänglig från och med datumet då vyn skapades.
    Om du skapar vyn och sedan verifierar webbplatsen är data tillgänglig från och med tidpunkten då webbplatsen verifierades.

Ett exempel:

• 1 januari: Skapa vy A i Analytics.
  • 1 februari: Verifiera webbplatsen i Search Console.
  • 1 mars: Skapa vy B i Analytics.
  • 1 april: Aktivera datadelning med Search Console.

Med hänsyn till turordningen ovan:

• Vy A innehåller Search Console-data från den 1 februari.
  • Vy B innehåller Search Console-data från den 1 mars.