Konfigurera Search Console-data i Analytics

Aktivera datadelning med Search Console

För att kunna använda Search Console-rapporterna måste du aktivera datadelning med Search Console i inställningarna för egendomen. Du måste ha redigeringsbehörighet till Google Analytics-kontot och ägarbehörighet till Search Console-kontot som du vill länka.

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till den egendom där du vill aktivera datadelning med Search Console.
  3. Klicka på Inställningar för egendom i kolumnen Egendom.
  4. Rulla ned till Inställningar för Search Console. Du bör se webbadressen till din webbplats, vilket visar att webbplatsen har verifierats i Search Console och att du har behörighet att göra ändringar. Om du inte ser webbadressen måste du lägga till din webbplats i Search Console.
  5. Välj rapportvyerna där du vill se Search Console-data under Search Console.
  6. Klicka på Spara.
En Analytics-egendom kan bara kopplas till en enda webbplats och tvärtom. Om du gör en ny koppling tas den tidigare kopplingen bort.

Tidigare data i Search Console-rapporterna

Sökkonsolen sparar data för de senaste 16 månaderna. Därmed innehåller SEO-rapporter i Analytics även data för högst 16 månader.

Search Console-data är tillgänglig i Search Console och Analytics 48 timmar efter att den samlades in av Search Console.

När du aktiverar datadelning med Search Console blir tidigare Search Console-data tillgänglig för rapporterna. Vilken data som visas beror på två faktorer:

• Datumet då Analytics-vyn skapades
    Data i en Analytics-vy är endast tillgänglig från och med datumet då vyn skapades.
  • Datumet och tidpunkten då webbplatsen verifierades i Search Console
    Data är tillgänglig inom 24 timmar efter att webbplatsen verifierades.
    Om du verifierar webbplatsen och sedan skapar en vy är data tillgänglig från och med datumet då vyn skapades.
    Om du skapar vyn och sedan verifierar webbplatsen är data tillgänglig från och med tidpunkten då webbplatsen verifierades.

Ett exempel:

• 1 januari: Skapa vy A i Analytics.
  • 1 februari: Verifiera webbplatsen i Search Console.
  • 1 mars: Skapa vy B i Analytics.
  • 1 april: Aktivera datadelning med Search Console.

Med hänsyn till turordningen ovan:

• Vy A innehåller Search Console-data från den 1 februari.
  • Vy B innehåller Search Console-data från den 1 mars.