Konfigurering av SEO-data i Analytics

Før du kan se Søkemotoroptimalisering-rapporter, må du slå på Search Console-datadeling (Verktøy for nettredaktører) for nettområdet ditt.

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Under Administrator-fanen navigerer du til området der du ønsker å aktivere Search Console-datadeling.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Rull nedover til Innstillinger for Verktøy for nettredaktører. Der skal du se nettadressen til nettstedet ditt. Dette viser at nettstedet er bekreftet i Search Console, og at du har tillatelse til å gjøre endringer. Hvis du ikke ser nettadressen, må du legge til nettstedet ditt i Search Console.
  5. Under Innstillinger for Verktøy for nettredaktører velger du datautvalget eller -utvalgene der du ønsker å se SEO-data.
  6. Klikk på Lagre.

Datatilgjengelighet i rapporter

Når du har slått på SEO-rapportering for Analytics-rapportene dine, kan du se alle tilgjengelige historiske SEO-data for nettstedet ditt i rapportene. Det er imidlertid to faktorer som har innvirkning på historiske data i disse rapportene:

• Startdatoen for Analytics-visningen.
    Når Analytics-sporing er riktig konfigurert for et nettsted, kan du få presentert rapportdata for nettstedet i én eller flere datautvalg. For hvert datautvalg begynner rapportdataene på opprettelsesdatoen for datautvalget. Data som er eldre enn opprettelsesdatoen for datautvalget, er ikke tilgjengelige.
  • Startdatoen for innsamlingen for nettstedet i Search Console.
    Hvis datainnsamlingen i Search Console allerede er konfigurert, inneholder SEO-rapportene historiske data tilbake til datoen da datautvalget ble opprettet. Hvis du akkurat har slått på datainnsamling for nettstedet i Search Console (Verktøy for nettredaktører), vises dataene i rapportene senest ett døgn etter at nettstedet er bekreftet. I Search Console vises alle data som er samlet inn for dette nettstedet, men data fra før nettstedet ble bekreftet, er ikke nødvendigvis tilgjengelige.

Forestill deg det følgende scenarioet:

1. 1. januar: Datautvalg A i Analytics konfigureres for nettstedet.
  2. 1. februar: Datainnsamling i Search Console konfigureres for nettstedet.
  3. 1. mars: Datautvalg B i Analytics konfigureres for nettstedet.
  4. 1. april: SEO-rapportering slås på for datautvalg A og B.

I dette tilfellet er datatilgjengeligheten for hver visning som følger:

• Datautvalg A: SEO-data fra 1. februar.
  • Datautvalg B: SEO-data fra 1. mars.