Konfigurer Search Console-data i Analytics

Slå på datadeling i Search Console

For å kunne bruke Search Console-rapporter må du slå på Search Console-datadeling under innstillingene for området ditt. Du må ha administratortilgang til Google Analytics-kontoen og Search Console-kontoen som skal tilknyttes.

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området der du vil slå på deling av Search Console-data.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Rull ned til Search Console-innstillingene. Der skal du se nettadressen for nettstedet ditt. Dette bekrefter at nettstedet er bekreftet i Search Console, og at du har tillatelse til å gjøre endringer. Hvis du ikke ser nettadressen, må du legge til nettstedet ditt i Search Console.
  5. Under Search Console velger du rapporteringsvisningene du vil se Search Console-data i.
  6. Klikk på Lagre.
Et Analytics-område kan utelukkende være knyttet sammen med ett nettsted og vice versa. Hvis du oppretter en ny tilknytning, blir den allerede eksisterende tilknytningen fjernet.

Historiske data i Search Console-rapportene

I Search Console lagres data for de siste 90 dagene. Dermed inneholder SEO-rapporter i Analytics også maksimalt 90 dager med data.

Search Console-data er tilgjengelig i Search Console og i Analytics 48 timer etter at de samles inn i Search Console.

Når du slår på Search Console-datadeling, gjøres historiske data tilgjengelige for rapportene dine, og påvirkes av to faktorer:

• Opprettelsesdatoen for Analytics-datautvalget
    Data i et Analytics-datautvalg er bare tilgjengelige fra og med opprettelsesdatoen for datautvalget.
  • Datoen og klokkeslettet for nettstedsbekreftelse i Search Console
    Dataene er tilgjengelige innen 24 timer etter nettstedsbekreftelse.
    Hvis du fullfører nettstedsbekreftelse og deretter oppretter et datautvalg, er dataene tilgjengelig fra og med opprettingsdatoen.
    Hvis du oppretter datautvalget og deretter fullfører nettstedsbekreftelsen, er dataene tilgjengelige fra og med tidspunktet for nettstedsbekreftelsen.

For å illustrere:

• 1. jan: Opprett Datautvalg A i Analytics.
  • 1. feb: Bekreft nettstedet i Search Console.
  • 1. mar: Opprett Datautvalg B i Analytics.
  • 1. apr: Slå på Search Console-datadeling

Med hendelsene i denne rekkefølgen:

• inkluderer Datautvalg A Search Console-data fra og med 1. feb.
  • inkluderer Datautvalg B Search Console-data fra og med 1. mar.