Google Apper
Hovedmeny

Konfigurer Search Console-data i Analytics

Slå på datadeling i Search Console

For å kunne bruke Search Console-rapporter må du slå på Search Console-datadeling under innstillingene for området ditt. Du må ha administratortilgang til Google Analytics-kontoen og Search Console-kontoen som skal tilknyttes.

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Under Administrator-fanen navigerer du til området der du ønsker å slå på Search Console-datadeling.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Rull nedover til Search Console-innstillinger. Der skal du se nettadressen til nettstedet ditt. Dette er noe som viser at nettstedet er bekreftet i Search Console, og at du har tillatelse til å gjøre endringer. Hvis du ikke ser nettadressen, må du legge til nettstedet ditt i Search Console.
  5. Under Search Console velger du rapporteringsvisningene du vil se Search Console-data i.
  6. Klikk på Lagre.

Historiske data i Search Console-rapportene dine

I Search Console lagres data for de siste 90 dagene. Dermed inneholder SEO-rapporter i Analytics også maksimalt 90 dager med data.

Search Console-data er tilgjengelig i Search Console og i Analytics 48 timer etter at de samles inn i Search Console.

Når du slår på Search Console-datadeling, gjøres historiske data tilgjengelige for rapportene dine, og påvirkes av to faktorer:

• Opprettelsesdatoen for Analytics-datautvalget
    Data i et Analytics-datautvalg er bare tilgjengelige fra og med opprettelsesdatoen for datautvalget.
  • Datoen og klokkeslettet for nettstedsbekreftelse i Search Console
    Dataene er tilgjengelige innen 24 timer etter nettstedsbekreftelse.
    Hvis du fullfører nettstedsbekreftelse og deretter oppretter et datautvalg, er dataene tilgjengelig fra og med opprettingsdatoen.
    Hvis du oppretter datautvalget og deretter fullfører nettstedsbekreftelsen, er dataene tilgjengelige fra og med tidspunktet for nettstedsbekreftelsen.

For å illustrere:

• 1. jan: Opprett Datautvalg A i Analytics.
  • 1. feb: Bekreft nettstedet i Search Console.
  • 1. mar: Opprett Datautvalg B i Analytics.
  • 1. apr: Slå på Search Console-datadeling

Med hendelsene i denne rekkefølgen:

• inkluderer Datautvalg A Search Console-data fra og med 1. feb.
  • inkluderer Datautvalg B Search Console-data fra og med 1. mar.