[UA] Konfigurer Search Console-data i Analytics

Denne artikkelen handler om Search Console-integrering i Universal Analytics. Finn ut mer om Search Console-integrering i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Search Console-integrering.
Hvis du knytter Google Analytics-området ditt sammen med Search Console-området ditt, kan det utveksles data mellom produktene. Data som eksporteres fra Search Console-områder til Google Analytics, er underlagt vilkårene for bruk av Google Analytics. Google Analytics-data som importeres til Search Console, er på sin side underlagt vilkårene for bruk av Search Console.

Slå på deling av Search Console-data

For å kunne bruke Search Console-rapporter må du slå på deling av Search Console-data under innstillingene for området ditt. Du må ha redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen og eiertillatelse for Search Console-kontoen du vil knytte sammen.

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området der du vil slå på deling av Search Console-data.
  3. Klikk på Områdeinnstillinger i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Rull ned til Search Console-innstillingene. Der skal du se nettadressen til nettstedet ditt. Dette bekrefter at nettstedet er bekreftet i Search Console, og at du har tillatelse til å gjøre endringer. Hvis du ikke ser nettadressen, må du legge til nettstedet ditt i Search Console.
  5. Under Search Console velger du rapporteringsvisningene du vil se Search Console-data i.
  6. Klikk på Lagre.
Et Analytics-område kan utelukkende være knyttet sammen med ett nettsted og vice versa. Hvis du oppretter en ny tilknytning, blir den allerede eksisterende tilknytningen fjernet.

Historiske data i Search Console-rapportene

I Search Console lagres data for de siste 16 månedene. Dermed inneholder SEO-rapportene i Analytics også maksimalt 16 måneder med data.

Dataene er tilgjengelige i Search Console og i Analytics omtrent 48 timer etter at de er samlet inn i Search Console. Denne tidsrammen kan variere avhengig av tidssonen din.

Når du slår på deling av Search Console-data, gjøres historiske data tilgjengelige for rapportene dine og påvirkes av to faktorer:

• Opprettingsdatoen for Analytics-rapporteringsvisningen
    Dataene i en Analytics-rapporteringsvisning er bare tilgjengelige fra og med opprettingsdatoen for rapporteringsvisningen.
  • Datoen og klokkeslettet for nettstedsbekreftelse i Search Console
    Dataene er tilgjengelige innen 24 timer etter nettstedsbekreftelse.
    Hvis du fullfører nettstedsbekreftelse og deretter oppretter en rapporteringsvisning, er dataene tilgjengelige fra og med opprettingsdatoen.
    Hvis du oppretter rapporteringsvisningen og deretter fullfører nettstedsbekreftelsen, er dataene tilgjengelige fra og med tidspunktet for nettstedsbekreftelsen.

For å illustrere:

• 1. jan: Opprett Rapporteringsvisning A i Analytics.
  • 1. feb: Bekreft nettstedet i Search Console.
  • 1. mar: Opprett Rapporteringsvisning B i Analytics.
  • 1. apr: Slå på deling av Search Console-data

Med hendelsene i denne rekkefølgen:

• inkluderer Rapporteringsvisning A Search Console-data fra og med 1. feb.
  • inkluderer Rapporteringsvisning B Search Console-data fra og med 1. mar.