[UA] Gegevens van Search Console instellen in Google Analytics

Dit artikel gaat over Search Console-integratie in Universal Analytics. Ga naar [GA4] Search Console-integratie voor informatie over Search Console-integratie in Google Analytics 4.
Als u de Analytics-property aan de Search Console-property koppelt, kunnen er gegevens worden uitgewisseld tussen de producten. Gegevens die zijn geëxporteerd uit de Search Console-property naar Google Analytics, vallen onder de servicevoorwaarden van Google Analytics. Google Analytics-gegevens die zijn geïmporteerd in Search Console, vallen onder de servicevoorwaarden van Search Console.

Delen van Search Console-gegevens aanzetten

Als u de rapporten van Search Console wilt gebruiken, moet u in de property-instellingen de optie voor Search Console-gegevens delen aanzetten. U heeft voor de te koppelen accounts de rol Bewerker voor het Google Analytics-account en eigenaarsrechten voor het Search Console-account nodig.

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarin u het delen van gegevens voor Search Console wilt aanzetten.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Property-instellingen.
  4. Scroll omlaag naar Search Console-instellingen. De URL van uw website zou moeten worden weergegeven. Dit bevestigt dat de website is geverifieerd in de Search Console en dat u rechten heeft om wijzigingen aan te brengen. Als de URL niet wordt weergegeven, voegt u uw site toe aan Search Console.
  5. Selecteer onder Search Console de rapportageweergave(n) waarin u gegevens van Search Console wilt weergeven.
  6. Klik op Opslaan.
Een Analytics-property kan worden gekoppeld aan slechts één site en omgekeerd. Als u een nieuwe koppeling tot stand brengt, wordt de bestaande koppeling verwijderd.

Historische gegevens in uw Search Console-rapporten

Search Console bewaart gegevens over de afgelopen 16 maanden. Als gevolg hiervan bevatten SEO-rapporten in Analytics ook maximaal 16 maanden aan gegevens.

Gegevens zijn ongeveer 48 uur nadat ze door Search Console zijn verzameld, beschikbaar in Search Console en Google Analytics. Deze periode kan variëren, afhankelijk van uw tijdzone.

Als u gegevens delen aanzet voor Search Console, zijn historische gegevens van Search Console beschikbaar voor uw rapporten, afhankelijk van de volgende 2 factoren:

• De datum waarop de Google Analytics-weergave is gemaakt
    Een Google Analytics-weergave kan alleen gegevens bevatten vanaf de datum waarop de weergave is gemaakt.
  • De datum en tijd van de siteverificatie in Search Console
    Gegevens zijn 24 uur nadat de site is geverifieerd, beschikbaar.
    Als u eerst de site verifieert en vervolgens een weergave maakt, zijn gegevens beschikbaar vanaf de datum waarop u de weergave heeft gemaakt.
    Als u eerst de weergave maakt en vervolgens de site verifieert, zijn gegevens beschikbaar vanaf het moment dat de site is geverifieerd.

Een voorbeeld:

• 1 jan: U heeft weergave A gemaakt in Google Analytics.
  • 1 feb: Uw site is geverifieerd in Search Console.
  • 1 mrt: U heeft weergave B gemaakt in Google Analytics.
  • 1 apr: U heeft de optie voor het delen van Search Console-gegevens aangezet.

Dit heeft het volgende resultaat:

• Weergave A bevat Search Console-gegevens vanaf 1 februari.
  • Weergave B bevat Search Console-gegevens vanaf 1 maart.