[UA] Search Console ‑datan määrittäminen Analyticsissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Search Consolen integroinnista Universal Analyticsiin. Vastaavaa tietoa Google Analytics 4:stä on artikkelissa [GA4] Search Consolen integrointi.
Kun linkität Analytics-mittauskokonaisuuden Search Console ‑mittauskokonaisuuteen, data voi siirtyä tuotteiden välillä. Search Console ‑mittauskokonaisuudesta Google Analyticsiin vietyyn dataan sovelletaan Google Analyticsin käyttöehtoja, ja Search Consoleen tuotuun Google Analytics ‑dataan sovelletaan Search Consolen käyttöehtoja.

Search Console ‑datan jakamisen käyttöönotto

Jotta voit käyttää Search Console ‑raportteja, sinun on otettava käyttöön Search Console ‑datan jakaminen mittauskokonaisuutesi asetuksista. Tarvitset linkitettävän Google Analytics ‑tilin muokkaajan roolin ja Search Console ‐tilin omistajan luvat.

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, jossa haluat ottaa Search Console ‑datan jakamisen käyttöön.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta Sivuston asetukset.
  4. Vieritä alas kohtaan Search Consolen asetukset. Verkkosivustosi URL-osoitteen pitäisi näkyä sivulla. Tämä kertoo, että verkkosivusi on vahvistettu Search Consolessa ja että sinulla on lupa tehdä muutoksia. Jos URL-osoitetta ei löydy, sinun täytyy lisätä sivustosi Search Consoleen.
  5. Valitse Search Console ‑kohdassa raportointinäkymät, joissa haluat nähdä Search Console ‑dataa.
  6. Klikkaa Tallenna.
Analytics-mittauskokonaisuuden voi yhdistää vain yhteen sivustoon ja päinvastoin. Jos luot uuden yhteyden, edellinen yhteys poistetaan.

Search Console ‑raporttien aiempi data

Search Console säilyttää datan viimeisen 16 kuukauden ajalta. Tämän seurauksena myös Analyticsin hakukoneoptimointiraportit sisältävät dataa enintään 16 kuukauden ajalta.

Data on saatavilla Search Consolessa ja Analyticsissa noin 48 tunnin kuluttua siitä, kun Search Console on kerännyt datan. Kesto voi vaihdella aikavyöhykkeen mukaan.

Kun otat käyttöön Search Console ‑datan jakamisen, raporteissasi voidaan käyttää aiempaa Search Console ‑dataa. Tähän vaikuttavat kuitenkin seuraavat kaksi tekijää:

• Analytics-näkymän luontipäivä
    Analytics-näkymän data on käytettävissä vain näkymän luontipäivästä eteenpäin.
  • Päivämäärä ja kellonaika, jolloin sivusto todennettiin Search Consolessa
    Data on käytettävissä 24 tunnin kuluessa sivuston todentamisesta.
    Jos luot uuden näkymän sivuston todentamisen jälkeen, data on käytettävissä näkymän luontipäivästä eteenpäin.
    Jos luot näkymän ja todennat sivuston sen jälkeen, data on käytettävissä sivuston todentamisajankohdasta alkaen.

Esimerkki:

• 1. tammikuuta: Luo näkymä A Analyticsissa.
  • 1. helmikuuta: Vahvista sivustosi Search Consolessa.
  • 1. maaliskuuta: Luo näkymä B Analyticsissa.
  • 1. huhtikuuta: Ota käyttöön Search Console ‑datan jakaminen

Tämän tapahtumasarjan perusteella

• näkymä A sisältää Search Console ‑datan 1. helmikuuta alkaen
  • näkymä B sisältää Search Console ‑datan 1. maaliskuuta alkaen.