Search Console ‑datan määrittäminen Analyticsissa

Search Console ‑datan jakamisen käyttöönotto

Jotta voit käyttää Search Console ‑raportteja, sinun on otettava käyttöön Search Console ‑datan jakaminen sivustosi asetuksissa. Sinulla on oltava linkitettävien Google Analytics- ja Search Console ‑tilien järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry verkko-omaisuuteen, jossa haluat ottaa Search Console ‑datan jakamisen käyttöön.
  3. Valitse VERKKO‑OMAISUUS-sarakkeesta Verkko‑omaisuuden asetukset.
  4. Vieritä alas kohtaan Search Consolen asetukset. Verkkosivustosi URL-osoitteen pitäisi näkyä sivulla. Tämä ilmaisee, että verkkosivusi on vahvistettu Search Consolessa ja että sinulla on lupa tehdä muutoksia. Jos URL-osoitetta ei löydy, sinun täytyy lisätä sivustosi Search Consoleen.
  5. Valitse Search Console ‑kohdassa raportointinäkymät, joissa haluat nähdä Search Console ‑dataa.
  6. Klikkaa Tallenna.
Analyticsin verkko-omaisuuden voi yhdistää vain yhteen sivustoon ja päinvastoin. Jos luot uuden yhteyden, edellinen yhteys poistetaan.

Search Console ‑raporttien aiempi data

Search Console säilyttää datan viimeisen 16 kuukauden ajalta. Tämän seurauksena myös Analyticsin hakukoneoptimointiraportit sisältävät dataa enintään 16 kuukauden ajalta.

Search Console ‑data on käytettävissä sekä Search Consolessa että Analyticsissa 48 tunnin kuluttua siitä, kun Search Console on kerännyt datan.

Kun otat käyttöön Search Console ‑datan jakamisen, raporttisi voivat käyttää Search Consolen historiatietoja. Historiatietoihin vaikuttaa kuitenkin kaksi tekijää:

• Analytics-näkymän luontipäivä.
    Analytics-näkymän data on käytettävissä vain näkymän luontipäivästä eteenpäin.
  • Päivämäärä ja kellonaika, jolloin sivusto vahvistettiin Search Consolessa.
    Data on käytettävissä 24 tunnin kuluessa sivuston vahvistamisesta.
    Jos luot uuden näkymän sivuston vahvistamisen jälkeen, data on käytettävissä näkymän luontipäivästä eteenpäin.
    Jos luot näkymän ja vahvistat sivuston sen jälkeen, data on käytettävissä sivuston vahvistamisajankohdasta alkaen.

Esimerkki:

• 1. tammikuuta: Luo näkymä A Analyticsissa.
  • 1. helmikuuta: Vahvista sivustosi Search Consolessa.
  • 1. maaliskuuta: Luo näkymä B Analyticsissa.
  • 1. huhtikuuta: Ota käyttöön Search Console ‑datan jakaminen

Tämän tapahtumasarjan perusteella

• näkymä A sisältää Search Console ‑datan 1. helmikuuta alkaen
  • näkymä B sisältää Search Console ‑datan 1. maaliskuuta alkaen.