Search Console ‑datan määrittäminen Analyticsissa

Kun linkität Analytics-omaisuuden Search Console ‑omaisuuteen, dataa voidaan siirtää tuotteiden välillä. Search Console ‑omaisuudesta Google Analyticsiin eksportoituun dataan sovelletaan Google Analyticsin käyttöehtoja, ja Search Consoleen importoituun Google Analytics ‑dataan sovelletaan Search Consolen käyttöehtoja.

Search Console ‑datan jakamisen käyttöönotto

Jotta voit käyttää Search Console ‑raportteja, sinun on otettava käyttöön Search Console ‑datan jakaminen sivustosi asetuksista. Tarvitset linkitettävän Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet ja Search Console ‑tilin omistajan oikeudet.

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry omaisuuteen, jossa haluat ottaa Search Console ‑datan jakamisen käyttöön.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta Sivuston asetukset.
  4. Vieritä alas kohtaan Search Consolen asetukset. Verkkosivustosi URL-osoitteen pitäisi näkyä sivulla. Tämä ilmaisee, että verkkosivusi on vahvistettu Search Consolessa ja että sinulla on lupa tehdä muutoksia. Jos URL-osoitetta ei löydy, sinun täytyy lisätä sivustosi Search Consoleen.
  5. Valitse Search Console ‑kohdassa raportointinäkymät, joissa haluat nähdä Search Console ‑dataa.
  6. Klikkaa Tallenna.
Analyticsin verkko-omaisuuden voi yhdistää vain yhteen sivustoon ja päinvastoin. Jos luot uuden yhteyden, edellinen yhteys poistetaan.

Search Console ‑raporttien aiempi data

Search Console säilyttää datan viimeisen 16 kuukauden ajalta. Tämän seurauksena myös Analyticsin hakukoneoptimointiraportit sisältävät dataa enintään 16 kuukauden ajalta.

Search Console ‑data on käytettävissä sekä Search Consolessa että Analyticsissa 48 tunnin kuluttua siitä, kun Search Console on kerännyt datan.

Kun otat käyttöön Search Console ‑datan jakamisen, raporttisi voivat käyttää Search Consolen historiatietoja. Historiatietoihin vaikuttaa kuitenkin kaksi tekijää:

• Analytics-näkymän luontipäivä
    Analytics-näkymän data on käytettävissä vain näkymän luontipäivästä eteenpäin.
  • Päivämäärä ja kellonaika, jolloin sivusto todennettiin Search Consolessa
    Data on käytettävissä 24 tunnin kuluessa sivuston todentamisesta.
    Jos luot uuden näkymän sivuston todentamisen jälkeen, data on käytettävissä näkymän luontipäivästä eteenpäin.
    Jos luot näkymän ja todennat sivuston sen jälkeen, data on käytettävissä sivuston todentamisajankohdasta alkaen.

Esimerkki:

• 1. tammikuuta: Luo näkymä A Analyticsissa.
  • 1. helmikuuta: Vahvista sivustosi Search Consolessa.
  • 1. maaliskuuta: Luo näkymä B Analyticsissa.
  • 1. huhtikuuta: Ota käyttöön Search Console ‑datan jakaminen

Tämän tapahtumasarjan perusteella

• näkymä A sisältää Search Console ‑datan 1. helmikuuta alkaen
  • näkymä B sisältää Search Console ‑datan 1. maaliskuuta alkaen.