Dimensions and metrics

[GA4] Aangepaste kanaalgroepen

Maak aangepaste, op regels gebaseerde categorieën voor de verkeersbronnen van uw website
In dit artikel vindt u informatie over:

Een kanaalgroep is een verzameling kanalen. Dat zijn op regels gebaseerde categorieën van de verkeersbronnen van uw website. Analytics heeft een standaard kanaalgroep met vooraf gedefinieerde kanalen, maar u kunt uw eigen aangepaste kanaalgroepen maken.

U kunt uw aangepaste kanaalgroepen gebruiken als primaire dimensie in rapporten die de standaard kanaalgroep al ondersteunen als primaire dimensie (bijv. de acquisitierapporten). Daarnaast kunt u uw aangepaste kanaalgroepen gebruiken als secundaire dimensie in standaardrapporten (bijv. het rapport Gebeurtenissen).

Aangepaste kanaalgroepen zijn ook beschikbaar als dimensies in aangepaste rapporten, verkenningen en als u voorwaarden voor doelgroepen samenstelt.

Opmerkingen:
  • Aangepaste kanaalgroepen kunnen met terugwerkende kracht worden toegepast op uw rapporten.
  • Het is nu niet mogelijk om aangepaste kanaalgroepen te gebruiken in het rapport Conversiepaden.

Voorbeeld

Uw bedrijf, example.com, laat een zomercampagne voor strandkleding lopen en u wilt de gegevens van de campagne monitoren die zijn gericht op social media. U wilt

1. Een nieuwe kanaalgroep maken: Zomerzwemmen social media
  2. Het bestaande kanaal Betaalde social behouden om alle verkeersbrongegevens voor socialmedia-advertenties vast te leggen.
  3. Nieuwe regionale kanalen maken voor elk van de Facebook Marketplace-pagina's die u maakt voor gelokaliseerde content (bijvoorbeeld Côte d'Azur en Ligurië)

Zo stelt u daarvoor elk van uw nieuwe regionale kanalen in:

• Kanaalnaam: Côte d'Azur
    • Campagnenaam komt exact overeen met (=) Zomerzwemmen
    • Bron komt exact overeen met (=) facebook.com/ExampleCotedAzur
  • Kanaalnaam: Ligurië
    • Campagnenaam komt exact overeen met (=) Zomerzwemmen
    • Bron komt exact overeen met (=) facebook.com/ExampleLiguria

Als u uw gegevens wilt checken, gebruikt u de rapporten Acquisitie > Gebruikersacquisitie en Acquisitie > Verkeersacquisitie. Gebruik de nieuwe kanaalgroep 'Zomerzwemmen social media' als primaire of secundaire dimensie voor het rapport.

Elk kanaal in uw groep is een dimensiewaarde en verschijnt als een afzonderlijke rij in het rapport, bijvoorbeeld:

• Betaalde social
  • Côte d'Azur
  • Ligurië

Limieten per property

Standaardproperty's 360-property's (van toepassing op sub- en overzichtsproperty's)
Aantal groepen 2
(naast de vooraf gedefinieerde kanaalgroep)
5
(naast de vooraf gedefinieerde kanaalgroep)
Aantal kanalen in elke groep 25 25

Uw eigen standaard (primaire) kanaalgroep instellen

Elke aangepaste kanaalgroep kan worden omgezet in de primaire standaard van uw property door deze groep te selecteren als de primaire kanaalgroep van uw property in Beheerder, op de pagina Beheerder voor de kanaalgroep.

De primaire kanaalgroep wordt in eerste instantie ingesteld op dezelfde definitie als de standaard kanaalgroep. U kunt de criteria waarmee primaire kanaalgroepwaarden worden gecategoriseerd op elk moment updaten door één aangepaste kanaalgroep te selecteren als primair. Hierna worden de criteria voor de geselecteerde aangepaste kanaalgroep gebruikt om waarden in te vullen in de dimensie Primaire kanaalgroep voor toekomstige rapportage. De primaire kanaalgroep is de bewerkbare standaard kanaalgroep van uw property en bevat een actief overzicht van uw propertygegevens in overeenstemming met de kanaalgroepering in de loop der tijd.

U vindt deze instelling bovenaan de pagina Beheerder voor de aangepaste kanaalgroep. Als u de primaire kanaalgroep wilt instellen, klikt u op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon om een schuifregelaar te laden waarmee u een aangepaste kanaalgroep kunt selecteren als nieuwe definitie voor de primaire kanaalgroep. Vanaf dat moment worden de gegevens ingevuld op basis van de nieuwe criteria.

Kanaalgroepen maken en bewerken

Als u kanaalgroepen wilt maken en bewerken, gaat u naar Beheerder en klikt u onder Gegevensweergave op Kanaalgroepen.

In de tabel staan de standaard kanaalgroep en eventuele extra groepen die u heeft gemaakt.

Een kanaalgroep maken

U maakt een kanaalgroep door een bestaande groep te kopiëren en wijzigingen aan te brengen. Als u nog geen groepen heeft gemaakt, begint u met een kopie van de standaardgroep. Als u wel andere groepen heeft gemaakt, kunt u beginnen met een kopie hiervan of met een kopie van de standaardgroep.

Verkeer wordt opgenomen in het 1e kanaal waarvan de definitie overeenkomt, volgens de huidige volgorde van kanalen in de groep.

1. Open Kanaalgroepen.
  2. Klik op Nieuwe kanaalgroep maken om te beginnen met een kopie van de standaardgroep.
    OF
    Klik in de rij voor een bestaande groep op Meer > Kopiëren om nieuwe te maken.
  3. Geef een nieuwe groepsnaam op en eventueel een nieuwe beschrijving.
  4. Bewerk bestaande kanalen, voeg nieuwe kanalen toe of verwijder bestaande kanalen (zie de instructies hieronder).
  5. Klik op Opnieuw ordenen en sleep om de volgorde van kanalen in de lijst te wijzigen. Klik op Toepassen.
  6. Als u alle benodigde kanaaldefinities heeft en ze in de gewenste volgorde staan, klikt u op Groep opslaan.

Een kanaal in een groep bewerken

1. Klik in de rij voor het kanaal op > en bewerk de kanaalnaam, beschrijving en staat.
  2. Klik op Kanaal opslaan.

Een nieuw kanaal toevoegen aan een groep

1. Klik op Nieuw kanaal toevoegen of klik op Meer > Kopiëren om nieuwe te maken.
  2. Geef het nieuwe kanaal een naam of wijzig de naam van het gekopieerde kanaal.
  3. Nieuw kanaal: Klik op Voorwaardegroep toevoegen. Selecteer de dimensies en dimensiewaarden om het kanaal te definiëren.
    Gekopieerd kanaal: Wijzig de bestaande voorwaarde en voeg eventueel nieuwe voorwaarden toe om het nieuwe kanaal te definiëren.
  4. Klik op Kanaal opslaan.

Een kanaal uit een groep verwijderen

1. Klik in de rij voor een bestaande groep op >.
  2. Klik in de rij voor het kanaal op Meer > Kanaal verwijderen.

Kanalen in een groep opnieuw ordenen

1. Klik in de rij voor een bestaande groep op >.
  2. Klik op Opnieuw ordenen.
  3. Sleep kanalen naar de nieuwe locatie in de groepsvolgorde.
  4. Klik op Groep opslaan.

Verkeer wordt opgenomen in het 1e kanaal waarvan de definitie overeenkomt, volgens de huidige volgorde van kanalen in de groep.

Een groep verwijderen

1. Klik in de rij voor een bestaande groep op Meer > Verwijderen.
  2. Klik op Ja, verwijderen.