[GA4] Suodattimien, alamittauskokonaisuuksien ja käyttäjäroolien vertailu

Tutustu eri tapoihin, joilla voit rajoittaa pääsyä dataan ja luoda raportteja tietyistä mittauskokonaisuusdatan osajoukoista.

Data, johon sinulla ja muilla mittauskokonaisuuden käyttäjillä on pääsy, on sinulle tärkeää, olitpa pienyritys, jolla on vain yksi verkkosivusto, tai suuryritys, jolla on useita brändejä ja tuotteita.

Alamittauskokonaisuudet, raporttisuodattimet, datasuodattimet ja käyttäjäroolit tarjoavat erilaisia tapoja käsitellä tietoja, joita keräät sivustoilta ja sovelluksista ja esität muille raporteissa.

Erojen yhteenveto

Seuraavassa taulukossa vertaillaan Google Analyticsin ominaisuuksia:

Alamittauskokonaisuudet Käyttäjäroolit Raporttisuodattimet Datasuodattimet
Ensisijainen käyttötapa Hallinta Pääsyn rajoittaminen dataan lupien avulla Räätälöityjen raporttien muokkaus Datahygienia
Pääsynhallinta Mittauskokonaisuustason pääsyoikeudet Tili- ja mittauskokonaisuustason pääsyoikeudet Raporttitason pääsyoikeudet Mittauskokonaisuustason pääsyoikeudet
Käytettävyys Vain Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet Käytettävissä kaikissa mittauskokonaisuuksissa Käytettävissä kaikissa mittauskokonaisuuksissa Käytettävissä kaikissa mittauskokonaisuuksissa
Takautuva Ei Kyllä Kyllä Ei
Muokkaa dataa pysyvästi Kyllä Ei Ei Kyllä

Erojen lähempi tarkastelu

Seuraavissa osioissa käsitellään tarkemmin edellä mainittuja ominaisuuksia:

1. Hallinta

Alamittauskokonaisuuksien ensisijainen käyttötarkoitus on sen hallinta, kenellä on pääsy lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden osajoukkoon.

Alamittauskokonaisuudet ovat hyödyllisiä, kun haluat rajoittaa pääsyä arkaluontoiseen tai luottamukselliseen dataan tai tiettyjen datan osajoukkojen käyttöä. Voit esimerkiksi rajoittaa pääsyä osaston, projektin tai käyttäjäryhmän mukaan.

Hallintaa kannattaa käyttää, kun tietyillä käyttäjäryhmillä ei tulisi olla pääsyä mittauskokonaisuuden datan osajoukkoon. Tilanteissa, joissa hallintaa ei tarvita, tulisi käyttää sen sijaan raportteja, kartoituksia ja muita vastaavia ominaisuuksia.

2. Pääsyrajoitukset

Google Analyticsissa voit määrittää rooleja eri lupajoukoille tili- ja mittauskokonaisuustasolla. Valitsemalla rooleja voit rajoittaa sitä, mitä käyttäjät, joilla on pääsy mittauskokonaisuuteen, voivat tehdä, ja näkevätkö he kustannus- ja tulodatan. Tähän tarkoitukseen voi käyttää myös alamittauskokonaisuuksia, vaikka tästä vaihtoehdosta aiheutuukin kuluja.

3. Räätälöityjen raporttien muokkaus

Voit muokata raporttikokoelmia ja käyttää suodattimia tarjotaksesi valikoidumpia kokemuksia käyttäjille, jotka käyttävät Google Analytics ‐mittauskokonaisuuttasi. Näin voit parantaa esimerkiksi tehokkuutta ja keskittyä tiettyihin datajoukkoihin kerralla.

Jokin yrityksesi tiimi voi esimerkiksi haluta nähdä mobiilikäyttäjien verkko-ostokset, kun taas toinen tiimi haluaa nähdä verkkokäyttäjien ostokset. Voit muokata vasenta navigointipaneelia siten, että se sisältää kaksi raporttia: ensimmäinen raportti voi sisältää vain verkkodataa ja toinen vain mobiilidataa.

Huomaa, että suodattimia ei ole tarkoitettu hallintaan ja käyttäjät voivat poistaa ne tilapäisesti. Ne on sen sijaan tarkoitettu valikointiin ja helppokäyttöisyyteen.

4. Datahygienia

Datasuodattimien avulla voit estää Google Analyticsia käsittelemästä ja esittämään raporteissa saapuvaa liikennettä, jonka luokittelet sisäiseksi tai kehittäjien liikenteeksi. Näin varmistat, että yrityksesi työntekijät ja ei-toivotut viittaukset eivät vääristä tai vääristele dataasi.

Kun datasuodatin on otettu käyttöön, sen vaikutuksia ei voi kumota. Jos esimerkiksi käytät poissulkemissuodatinta, poissulkemisdataa ei koskaan käsitellä, eikä se ole saatavilla Google Analyticsissa.

Esimerkkejä

Tutustu seuraaviin käyttötapauksiin:

• Voit suodattaa dataa alueen tai laitteen mukaan käyttämällä raporttien suodattimia ja muokkausta.
  • Jos haluat myöntää pääsyoikeudet vain tietyille tiimeille turvallisuussyistä, käytä alamittauskokonaisuuksia.
  • Voit rajoittaa pääsyä kustannus- ja tulodataan määrittämällä rajoitetumpia käyttäjärooleja.
  • Voit estää sisäisen liikenteen käsittelyn käyttämällä datasuodattimia.